Μήπως δεν του αξίζει κατακραυγή για το κατάντημα του αλλά μόνο λύπηση;

Από σήμερα όλοι/ες μας θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε δημόσια ότι «κοσμητικό» χαρακτηρισμό γουστάρουμε για τα κυβερνητικά στελέχη –π.χ. Λαμόγια, λεχρίτες, απατεώνες κ.λ.π- χωρίς να κινδυνεύουμε να μας αποδώσουν την παραμικρή μομφή, αφού τέτοιες εκφράσεις εντάσσονται στην «παραφιλολογία» και είναι ανάξιες σχολιασμού.

Όχι, δεν κάνουμε πλάκα. Το είπε σήμερα ο ανεκδιήγητος εκπρόσωπος προπαγάνδας της κυβέρνησης, Γ. Πεταλωτής, όταν του ζητήθηκε –από δημοσιογράφο του  flash- να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, περί «κοπριτών» και τα σχετικά.

Παραθέτουμε όλη την σχετική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για να δείτε ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση δίνει πλήρη κάλυψη στα λεγόμενα Πάγκαλου, ενώ δεν διστάζει να χαρακτηρίζει «φιλολογία» τον σάλο που δημιούργησε το παραλήρημα ενάντια στους δημόσιους υπαλλήλους του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του ΓΑΠ.

Γ. Πεταλωτής: Ο τόπος έχει πολλά προβλήματα και πολλά ζητήματα. Ο πολίτης καθημερινά αντιμετωπίζει, πραγματικά, μία κατάσταση η οποία είναι πρωτόγνωρη για όλους μας. Η Κυβέρνηση δίνει μία μάχη κάθε μέρα σε μία πραγματικότητα  η οποία είναι σκληρή. Έχουμε καταφέρει να φέρουμε τη χώρα σε μία κατάσταση που η έξοδος από την κρίση είναι πλέον ορατή. Δίνουμε προοπτική και ελπίδα στη χώρα και επιτέλους , ας ασχοληθούμε με ζητήματα τα οποία έχουνε πραγματικές διαστάσεις , προβολή στην πραγματικότητα και αφορούν στην ίδια την κατάσταση του Έλληνα πολίτη. Αυτό κάνει η Κυβέρνηση και όλα τ’  άλλα είναι φιλολογία, η οποία καλλιεργείται  ενώ και απαντήσεις έχουν δοθεί και εν πάση περιπτώσει τα πραγματικά προβλήματα είναι πολύ μεγαλύτερα από την παραφιλολογία.

Και εντάξει για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο προπαγάνδας αφού η δουλειά του είναι να παρουσιάζει το μαύρο-άσπρο. (τρέχα γύρευε τι «χαρτιά» κρατάει στα χέρια του ο Πάγκαλος, και δεν τολμάει κανείς να τον κουνήσει απ’ το κυβερνητικό πόστο του, αφού και με τα αστικά δεδομένα κάνει ζημιά στο κόμμα του).

Στην τελική όμως μήπως πρέπει να δείξουμε κατανόηση και συμπόνια στον Θ. Πάγκαλο αφού με τόση λαϊκή κατακραυγή που δέχτηκε ουσιαστικά έχει «τιμωρηθεί» με «κατ’ οίκον φυλάκιση»;
Μια απόπειρα έκανε, πρόσφατα, να σπάσει την «καταδίκη» του και σαν κοιλιόδουλος που είναι να απολαύσει κάποια κιλά κοψίδια σε ταβέρνα της περιοχής των Καλυβίων Αττικής, και το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Εισέπραξε τις αποδοκιμασίες και το χοντρό κράξιμο από τους θαμώνες της ταβέρνας, και έγινε Λούις. Αν δεν κουβαλούσε μαζί του και τους μπάτσους-σωματοφύλακές του, το αποτέλεσμα θα ήταν πιο ενδιαφέρον.

Γι’ αυτό λέμε, μήπως πια δεν του αξίζει κατακραυγή για το κατάντημα του αλλά μόνο λύπηση;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *