Κατάληψη Βοτανικού κήπου: εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:«Σκουριές και η Θεωρία των δύο άκρων»

afisa8-11-13gia internet (1)Η κατάληψη του Βοτανικού Κήπου Πετρούπολης και η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική(Αττικής) σας προσκαλεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και ώρα 20.00, στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Σκουριές και η Θεωρία των δύο άκρων: οι διώξεις-οι σκευωρίες-η καταστολή». Θα μιλήσουν οι: Πάνος Μποχότης (υπόδικος-Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού), Γιώργος Κυρίτσης (δικηγόρος διωκόμενων και καταδικασθέντων από Χαλκιδική).

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Πιστοί στις εντολές της εταιρείας εξόρυξης ELDORADO, οι δυνάμεις καταστολής έχουν επιβάλει όρους κατοχής στην Ιερισσό. Συνεχείς έρευνες στα σπίτια, συνεχείς ανακρίσεις, συνεχείς συλλήψεις για λήψη DNA, συνεχείς φυλακίσεις, είναι το οργουελικό περιβάλλον που βιώνουν οι κάτοικοι της Ιερισσού και των γύρω χωριών. Με τρόπο κυνικό και απροκάλυπτο, οι πολιτικοί διαχειριστές της εκποίησης ,έχουν ρίξει στο καλάθι των αχρήστων κάθε ίχνος ηθικής και κοινωνικής νομιμοποίησης .Απέναντί τους, οι περήφανοι κάτοικοι της Ιερισσού αντιστέκονται και αυτοοργανώνουν τη ζωή και τον αγώνα τους με πραγματική αλληλεγγύη και με αίσθημα συμμετοχικής κοινωνικής ευθύνης. Είναι η σύγχρονη εξεγερμένη αξιοπρέπεια που περνα στην αντεπίθεση. Κατορθώνεται έτσι, μέσα από τον αγώνα να δημοσιοποιήθει το αίσχος της κερδοσκοπίας και της λεηλασίας της φύσης σε όλη την κοινωνία και σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα. Αυτή τη στιγμή, τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο παράδειγμα των κατοίκων της Ιερισσού.

Ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος βρίσκεται στην Πετρούπολη στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου λίγα μέτρα μακριά από την κεντρική πλατεία της Πετρούπολης (στρογγυλή) και έρχεστε με τα ακόλουθα λεωφορεία: 700 από σταθμό Αγ. Αντωνίου και Α11, Β11 από σταθμό Αττική (στάση “Παλαιό Τέρμα”)

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε παρακαλώ επικοινωνήστε με το Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης στο votanikoskipos@gmail.com

Οργάνωση – συντονισμός: Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης και η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική(Αττικής)
Μέρα: Παρασκευή 8 Νοέμβρη και ώρα 8.00μμ
Τοποθεσία: Βοτανικός κήπος, πλ. Αγ.Δημητρίου Πετρούπολη
Πώς έρχεστε: Λεωφορεία 700 από σταθμό Αγ. Αντωνίου και Α11, Β11 από σταθμό Αττική (στάση “Παλαιό Τέρμα”)
Πληροφορίες: votanikoskipos@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *