Το Πολυτεχνείο ζει στον αγώνα της αδούλωτης νεολαίας

afisa2013Ιδιαίτερα επίκαιρη σημασία αποκτά ο φετινός γιορτασμός του Πολυτεχνείου, του κορυφαίου αγώνα της νεολαίας και του λαού κατά της λαομίσητης δικτατορίας που επέβαλε στη χώρα μας το καθεστώς της αμερικανοκρατίας, τον Απρίλιο του 1967.

Εφτά χρόνια μετά την επιβολή του φασιστικού πραξικοπήματος, που σήμανε την κατάργηση όλων των λαϊκών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, τις εξορίες και τα βασανιστήρια για τους αγωνιστές, ο αγώνας του Πολυτεχνείου σήμανε την αρχή του τέλους της χούντας που θα κατέρρεε, λίγο καιρό μετά, κάτω από το βάρος του εθνοπροδοτικού πραξικοπήματος στην Κύπρο, που άναψε το πράσινο φως στην τουρκική εισβολή και την κατοχή, ως σήμερα, σημαντικού τμήματος της Μεγαλονήσου.
Η νεολαία -πρωταγωνιστής του Πολυτεχνείου- πρόβαλε τα παλλαϊκά, αντιφασιστικά, αντιιμπεριαλιστικά αιτήματα, πάλεψε ενάντια στη γραμμή της ομαλής μετεξέλιξης και φιλελευθεροποίησης της χούντας και της ανώδυνης, για το καθεστώς, προσαρμογής των εκπαιδευτικών αιτημάτων, αντιμετωπίζοντας στις πύλες του τη φασιστική δολοφονική εισβολή.

Ο ασυμβίβαστος αγώνας του Πολυτεχνείου, το αντιφασιστικό και αντιιμπεριαλιστικό του περιεχόμενο, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν δίδαγμα για τη νεολαία, ιδιαίτερα τώρα που το καθεστώς της ξένης εξάρτησης γράφει νέες μαύρες σελίδες στη νεότερη ιστορία της χώρας μας, επιβάλλοντας απανωτά μνημόνια, που πρόθυμα εκτελούν τα κόμματα της ελληνικής ολιγαρχίας. Τώρα που οδηγούν τη νεολαία στη μαζική ανεργία, στη μετανάστευση, σε γενικευμένες εργασιακές σχέσεις απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

Τώρα που τα κόμματα εντολοδόχοι των ιμπεριαλιστών -η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- περικόπτουν δραστικά τις δαπάνες για την Παιδεία, κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια, απολύουν εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, πολλαπλασιάζουν εξετάσεις και παραπαιδεία, υψώνουν τείχη στη μόρφωση της νεολαίας.
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τη στιγμή που υποκριτικά τιμούν το Πολυτεχνείο και τους αγώνες για τη δημοκρατία, οικοδομούν ένα αυταρχικό κράτος διώξεων, εισαγγελέων, αστυνομικής και κρατικής βίας και καταστολής ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.

Ιδιαίτερα, η ΝΔ, με την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δυο άκρων, την οποία έχει αναγάγει σε κυρίαρχη κυβερνητική γραμμή, εξισώνει τη δολοφονική δράση και τις ιδέες του φασισμού με τους λαϊκούς αγώνες του χθες και του σήμερα, με τους αγώνες του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος ενάντια στην ιμπεριαλιστική καταπίεση και υποδούλωση, δρομολογώντας επικίνδυνες εξελίξεις για το λαϊκό και αριστερό κίνημα.

Η νεολαία, όπως και τότε, έτσι και τώρα, μπορεί να μπει μπροστά στην πάλη του λαού μας για  ΜΟΡΦΩΣΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ,  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Τώρα, που το μαύρο μέτωπο, ΕΕ, ΔΝΤ, κυβέρνησης, προετοιμάζει νέο βάρβαρο μνημόνιο, πρέπει να αναζητηθεί ο αγωνιστικός δρόμος, ο μοναδικός που μπορεί να ανασχέσει την πολιτική της πείνας, της φτώχειας και της ανεργίας.
Η νεολαία και ο λαός δεν πρέπει να προσανατολιστούν στο κοινοβουλευτικό παιχνίδι και τις κάλπες, ούτε στο φυγόμαχο, κούφιο «αντικαπιταλισμό», αλλά στο δρόμο του παλλαϊκού, αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, για να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή επέλαση, ως αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου αγώνα του λαού μας ενάντια στα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, για μια πραγματικά ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα.

•Το Πολυτεχνείο ζει στον αγώνα της αδούλωτης νεολαίας και του λαού, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-ολιγαρχίας, ενάντια στον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και την αντίδραση
•Κάτω τα μνημόνια της υποδούλωσης
•Έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤO

ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

image002

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *