Ο αποφασιστικός παράγοντας

 Παρά τον βομβαρδισμό των πολιτών από τα ΜΜΕ και την κυβερνητική προπαγάνδα, οι εργαζόμενοι και η νεολαία συνεχίζουν την αντίσταση και τον αγώνα. Οι κάτοικοι της Κερατέας είναι στο πόδι και καθημερινά συγκρούονται με τα ΜΑΤ, οι απεργοί στα Μέσα Μεταφοράς δίνουν, σχεδόν καθημερινά, το «παρών» στο κέντρο της Αθήνας, το κίνημα για την κατάργηση των διοδίων και των ληστρικών συμβάσεων φουσκώνει.

Η σκληράδα που δείχνει η κυβέρνηση προς τους εργαζόμενους, οδήγησε σε εξελίξεις μέσα στην ΠΑΣΚΕ, η διαφορετική αντιμετώπιση των ¨κλειστών» επαγγελμάτων με τις συνεχείς αναβολές, το οικονομικό αλαλούμ, οδηγούν σε μια αντιφατική εικόνα και σε λίγο οι εκβιασμοί για το «πρέπει να παρθούν και άλλα μέτρα για να σωθεί η πατρίδα», δεν θα πείθουν κανέναν.

Η κυβέρνηση καμώνεται πώς ελέγχει τη μετάβαση στην «υγιή κοινωνία». Ολοι, όμως, κατανοούν ότι δεν μπορεί να φέρει σε πέρας το έργο. Τα περιθώρια στενεύουν. Ο μαζικός, ανυποχώρητος, αποφασιστικός αγώνας ενάντια σε κυβέρνηση και Μνημόνιο μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις και να αναδείξει δυνάμεις που δεν μπορούν να εκφραστούν μέσα στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό.

Πηγή: «Δρόμος της Αριστεράς»

0 απαντήσεις στο “Ο αποφασιστικός παράγοντας”

 1. Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις. Αίσχος

  Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με αγανάκτηση και οργή καταγγέλλει το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ που επέβαλε ποινή 10μηνης διαγραφής από την ΕΣΗΕΜ-Θ στη δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη Άννα Ανανιάδου επειδή στις 17/12/2009 απήργησε!!! Συμμετέχοντας στην 24ωρη πανεργατική απεργία που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, αλλά και για το λόγο ότι συμμετείχε σε συμβολική παρέμβαση που έκαναν απεργοί τότε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 απ΄ όπου μετέδωσαν τις διεκδικήσεις της απεργιακής κινητοποίησης.

  Η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ στην πρεμούρα της να υπηρετήσει απόλυτα κυβέρνηση και εργοδοσία και τις αντιλαϊκές – αντεργατικές επιλογές τους, αλλά και για να δώσει τα διαπιστευτήριά της σε όλους αυτούς, αποβάλλει το όποιο φύλλο συνδικαλιστικής συκής έχει και μεταβάλλεται απροκάλυπτα στο χειρότερο διώκτη των μελών της. Προβαίνει έτσι σε μια ακραία, αυταρχική, τρομοκρατική ενέργεια και διαμηνύει σε όλα τα μέλη της ότι δε μπορούν να έχουν το δικαίωμα να απεργούν με άλλους φορείς και ιδιαίτερα με το ΠΑΜΕ, όταν η ίδια αδρανεί και με την απραξία της στηρίζει την κυβέρνηση !!! Αναμασά όλη την κυβερνητική προπαγάνδα περί ελευθεροτυπίας, που τάχατες θίχτηκε από τη συνεπή αγωνιστική στάση της δημοσιογράφου, ενώ η ίδια (η ΕΣΗΕΜ-Θ) με την αποσιώπηση και κατασυκοφάντηση των αγώνων προάγει την ελευθερία.

  Μετά από όλα αυτά τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και γενικότερα εύλογα κατανοούν ότι «άμα έχουν τέτοιους φίλους, τέτοια συνδικαλιστικά όργανα, τι τους θέλουν τους εχθρούς». Γι΄ αυτό θα δώσουν την πρέπουσα απάντηση και σε αυτήν την πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΜ-Θ και στα αφεντικά της, στην κυβέρνηση, στην Ε.Ε., στο κεφάλαιο, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, δυναμώνοντας το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Η μαζική, δυναμική συμμετοχή τους με τα μπλόκα του ΠΑΜΕ στη νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Φλεβάρη θα ‘ναι μια πρώτη καλή απάντησή τους.

  Η Εκτελεστική Γραμματεία

 2. ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΣΑΒΒΑΤΟΥ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ…

  Το ΠΑΡΑκράτος συνεχίζει να παραβιάζει τους νόμους, να παραπληροφορεί και να εκβιάζει. Τα ΜΜΕ πανυγηρίζουν γιατί πήρε παράταση το κλείσιμο των παράνομων χωματερών για 6 μήνες και έτσι δεν θα πληρώνουμε πρόστιμα. Υπενθυμίζουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις παρανομες χωματερές υφίσταται στην Πελοπόννησο και στα νησιά. Αλήθεια, μπορεί να μας πληροφορήσει το ΥΠΕΣ πόσες παράνομες χωματερές λειτουργούν από 01.01.2011 στην Αττική και ποιες είναι αυτές;

  Όσον αφορά το ταξίδι του πρώην δημάρχου Κερατέας στις Βρυξέλλες, δεν περιμέναμε και πάρα πολλά πράγματα. Είναι γνωστή η θέση της Ε.Ε. πως δεν επεμβαίνει στο Εθνικό Δίκαιο, δηλαδή δεν εξετάζει αν το έργο είναι νόμιμο ή όχι(;) άλλα όταν τελειώσει, θα ελέγξει αν έχει γίνει με τις προδιαγραφές που έχει ορίσει. Τότε και μόνο τότε μπορεί να επέμβει και αν κάτι δεν έχει γίνει σωστά επιβάλλει πρόστιμα ή ζητά πίσω τη χρηματοδότηση.

  Στα μπλόκα την Παρασκευή είχαμε άλλη μια μεγάλη νίκη. Οι πολίτες έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και ήδη το έχουν καταλάβει καλά αυτοδιοικητικοί και κυβερνητικοί παράγοντες. Μεγάλη ένταση υπήρχε από νωρίς το βράδυ στο σημείο όπου τα ΜΑΤ έχουν κλείσει το δρόμο. Για αρκετή ώρα υπήρχε ο γνωστός "εποικοδομητικός διάλογος" με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που συνεχίζεται εδώ και ημέρες. Η αλήθεια είναι πως όσο περνούν οι μέρες, το ηθικό των κατοίκων ανεβαίνει, ενώ από την απέναντι πλευρά δε συμβαίνει το ίδιο. Λίγο αργότερα, κι ενώ συνεχίζονταν οι "συνομιλίες" στη Λαυρίου, μία ομάδα 40 ατόμων ξεκίνησε για το βουνό. Στόχος: Τα μηχανήματα του εργολάβου. Το θέαμα που αντίκρυσαν ήταν αστείο καθώς οι "εκλεκτοί" φύλακες των μηχανημάτων το είχαν ρίξει στο ποτό και τον χορό. Ωραία συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους τους που επί ώρες "εργάζονταν σκληρά". Την κατάλληλη στιγμή έγινε η επίθεση και τα ΜΑΤ το αντιλήφθηκαν στα 15 μέτρα μακριά τους. Έγινε μάχη σώμα με σώμα, έγιναν ζημιές στα μηχανήματα και οι αστυνομικοί τα είχαν χάσει. Μία ακόμα απόδειξη πως χωρίς τις μάσκες και τα χημικά είναι κότες. Η σύγχυση που προκλήθηκε είχε σαν αποτέλεσμα να τραβήξει ένας από αυτούς το πιστόλι του και να το κολλήσει ατο κεφάλι ενός από τους κατοίκους. Εκείνος ψύχραιμα γυρισε και του είπε: "Ρίξε μου ρε αν έχεις τα κότσια και κοίτα τριγύρω σου, να δεις τι θα γίνει μετά…"

  Το όπλο επέστρεψε στη θήκη του…

  Σήμερα Σάββατο τα μηχανήματα μεταφέρθηκαν στην κορυφή του λόφου Βίλλια, εκτός του χώρου του ΧΥΤΑ, ακριβώς στο σταθμό του Φυσικού Αερίου. Μήπως είναι MEGA λάθος αυτή η επιλογή;

  Η Κυριακή είναι μία μεγάλη ημέρα, γεμάτη εκδηλώσεις. Στις 10 το πρωί στον πολυχώρο ATTART φιλοξενείται μία σπουδαία φιλανθρωπική εκδήλωση για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και το Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής Πειραιώς και Εκάλης. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ΜΑΤ θα επιτρέψουν την είσοδο. Είδωμεν…

  Στις 11 ακολουθεί συγκέντρωση – διαδήλωση συλλογικοτήτων και οργανώσεων στο Δημαρχείο Κερατέας και στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ.

  Στις 12 το μεσημέρι Οι πολιτιστικοί φορείς της Κερατέας κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, εκεί που χτυπάει η καρδιά της πόλης μας από τις 11 Δεκεμβρίου, στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ.

  Στις 6 το απόγευμα
  Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ… .
  Μία πρωτοβουλία κατοίκων της Κερατέας, αντιεξουσιαστών Λαυρεωτικής και αλληλέγγυων, με προβολή βίντεο και συζήτηση.

  Ελπίζουμε ο καιρός να είναι με το μέρος μας. Τα λέμε στο δρόμο…

  Υ.Γ. – Το Σάββατο το πρωί αποχαιρετήσαμε τον αδερφό μας. Από όλους εκείνους που προεκλογικά δεν είχατε αφήσει κηδείες και μνημόσυνα για την ψήφο, ελάχιστοι δώσατε το παρόν. Εμείς στις δικές σας θα έρθουμε…
  Αναρτήθηκε από antixyta

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *