Εισβολή ιδιωτών στην δημόσια εκπαίδευση

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η κυβέρνηση μέσω του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων έδωσε ένα τεράστιο δώρο στο μεγάλο κατασκευαστικό κεφάλαιο ανακοινώνοντας την κατασκευή μέσω των ΣΔΙΤ  14 σχολικών μονάδων στην Αττική που θα στεγάσουν 3.590 μαθητές. Σύμφωνα με την … θριαμβευτική σχεδόν ανακοίνωση του ΟΣΚ, τότε,  ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 75,75 εκατ. ευρώ, ενώ η προσφορά του προσωρινού αναδόχου είναι 63.231.985,28 ευρώ. Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης είχε ανακηρυχτεί η ένωση εταιρειών ΑΤΕΣΕ ΑΕ – ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ.

Το πώς όμως ιδιωτικοποιείται εντελώς η μέχρι τώρα δημόσια εκπαίδευση, με την είσοδο ιδιωτών σε κάθε μορφής σχολικής δραστηριότητας, το βλέπουμε από ένα e-mail που μας έστειλε εκπαιδευτικός.

Το παραθέτουμε ασχολίαστο αν και γι’ αυτό το πολύ σημαντικό θέμα θα επανέλθουμε:

Φίλοι και συνάδερφοι,

Προς ενημέρωση όσων περισσότερων εκπαιδευτικών συλλόγων, σας προωθώ μια “ενημέρωση” που έστειλε χθες ένας βάρβαρος (και αγκράματος!) που μπήκε στο νόημα της “χορηγίας”.

Εξαιρετικό παράδειγμα της ευαλλωτότητας ορισμένων “παραγόντων του δημοσίου τομέα” διότι:
1/ από κάπου “ενημερώθηκε” για το τι μπορεί να προτείνει σε σχολεία
2/ από κάπου πήρε τα μέιλς των σχολείων της περιοχής μου (Αγ.Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Αιγάλεω κλπ.)
3/ έχει απίστευτο θράσος το οποίο και παραπέμπει σε μάλλον ήδη “κλεισμένες δουλειές” με κάποιους διευθυντές ή συλλόγους (έχει και έτοιμο συμφωνητικό!!).

Δωρεάν παροχή εργασιών και υλικών με πληρωμή την παραχώρηση δικαιώματος διαφήμησης στο χώρο του σχολείου για επτά χρόνια.
Ένα παράδειγμα είναι το 10% των τοίχων με λογότυπα εταιριών ή ακόμα τα στυλό και τετράδια “ενημέρωσης” για τα γύρω φροντιστήρια.

Θα μας φάνε ζωντανούς….θα μας πιάσουν στον ύπνο..κλπ……

Εν πάσει περιπτώσει το τι θα κάνουμε εμείς είναι το θέμα, ας σκεφτούμε και συσκεφτούμε και βγάλουμε καμιά ιδέα γιατί ζήτω που καήκαμε και θα καούμε κι άλλο.

Καλή συνέχεια!
Αλεξάνδρα

ΥΓ. Στοιχεία για τον “Μπιχλίδη” δεν υπάρχουν πολλά. Διαφημιστική εταιρία έχει στον Πειραιά: http://www.e-pireas.gr/index.php?option=com_dir&Itemid=128&cid=20043

0 απαντήσεις στο “Εισβολή ιδιωτών στην δημόσια εκπαίδευση”

  1. Αντιδράσεις για το νομοθετικό μόρφωμα της Μπιρμπίλη – Ούτε εκατοστό πίσω λένε οι Ταξιαρχιώτες
    Το μαγειρεύουν επικοινωνιακά το θέμα για το πλαφόν με το όριο της αρτιότητας στα δέκα στρέμματα, λόγω NATURA, που επιχειρεί να περάσει η Μπιρμπίλη, για να δουν μέχρι που θα τους βγει. Τα σημερινά ΝΕΑ έχουν ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ που δείχνει μεν τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, λόγω των πιέσεων που δέχονται από τις τοπικές κοινωνίες, αλλά …το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα πάρει πίσω το Νομοσχέδιο δήμευσης περιουσιών και εξανδραποδισμού των ορεινών κατοίκων εκατοντάδων περιοχών ολόκληρης της χώρας. Στον Ταξιάρχη οι κάτοικοι έχουν ανέβει ήδη στα κεραμίδια, ενώ και— στη Σιθωνία που αρχίζουν να παίρνουν χαμπάρι τι πρόκειται να συμβεί αγριεύουν. Μπορεί μεν να διοχετεύουν ότι αναζητούν λύση οι κυβερνώντες αλλά όπως πολύ σοφά λένε οι Λοκοβίτες "αυτοί δεν είναι για πίστη", γι αυτό και απαιτούν από τον τοπικό τους βουλευτή, Γιάννη Δριβελέγκα, που προεδρεύει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής να επιστρέψει στο Υπουργείο το νομοθετικό μόρφωμα της Μπιρμπίλη, ως απαράδεκτο, μέχρι αυτό να διορθωθεί προκειμένου να διασφαλιστεί στο ακέραιο η αποτροπή της δήμευσης των περιουσιών τους.
    Αναρτήθηκε από Cholomontas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *