Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ

synedrio_3_2Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή το βράδυ οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΝΑΡ, μετά από ένα τριήμερο πλούσιας συζήτησης, πραγματικού προβληματισμού, μεταφοράς πλούσιας εμπειρίας από τη δράση των οργανώσεων του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α σε όλη τη χώρα και στα μέτωπα παρέμβασης. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο, ένα μεγάλο και ζωντανό σώμα συνέδρων, ολοκλήρωσε με επιτυχία την κορυφαία διαδικασία της οργάνωσης, μέσα σε κλίμα πραγματικής συμβολής και διάθεση σοβαρών βημάτων.

Οι εκατοντάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, μετά από μια διαδικασία πολλών ομιλιών, οι οποίες ξεκίνησαν την Παρασκευή, μετά την εισήγηση της Π.Ε. που παρουσίασε ο Άγγελος Χάγιος, και συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου 30/11, τοποθετήθηκαν πάνω στα προσυνεδριακά ντοκουμέντα, την Πρόταση Προγραμματικής Διακήρυξης και τις Θέσεις της απερχόμενης Π.Ε., αλλά και την εισήγηση της Π.Ε. στο συνέδριο. Την Κυριακή 1 Δεκέμβρη, από το πρωί, ξεκίνησαν οι  διαδικασίες των αποφάσεων.

Το σώμα συζήτησε κατ΄ αρχήν την πρόταση Προγραμματικής Διακήρυξης. Με τις παρατηρήσεις και προτάσεις που τέθηκαν στο σώμα, εμπλουτίζοντας και εξελίσσοντας το προτεινόμενο κείμενο, το συνέδριο υπερψήφισε την Προγραμματική Διακήρυξη λίγο μετά τις 13.00. Ακολούθησε η διαδικασία συζήτησης της πολιτικής απόφασης του 3ου Συνεδρίου, στην οποία τέθηκαν σε συζήτηση οι τροπολογίες και οι προτάσεις των αντιπροσώπων. Μετά από μια πλούσια και γόνιμη συζήτηση στο σώμα, λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα, το σώμα υπερψήφισε την πολιτική απόφαση του συνεδρίου και οι εργασίες συνεχίστηκαν με την διαδικασία εκλογής νέας Πολιτικής Επιτροπής. Μετά την πρόταση της επιτροπής για το νέο καθοδηγητικό όργανο της οργάνωσης, τοποθετήθηκαν σύνεδροι και έγιναν προτάσεις, ώστε να διαμορφωθεί το ψηφοδέλτιο για την εκλογή νέας Π.Ε. Η νέα Π.Ε. θα αποτελείται από 53 μέλη (η απερχόμενη είχε 57 μέλη), όπως αποφάσισε το Συνέδριο. Οι διαδικασίες του συνεδρίου έληξαν λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ.

Το 3ο Συνέδριο είναι ένας σημαντικός σταθμός στην πορεία του ΝΑΡ. Στις διαδικασίες και τη σύνθεση του σώματος, αποτυπώθηκαν η σχετικά σοβαρή ανάπτυξη (και οργανωτική) της οργάνωσης, η ανανέωση και η καλύτερη σύνθεση της. Το 30% των αντιπροσώπων πήραν για πρώτη φορά μέρος σε πανελλαδική συνδιάσκεψη ή συνέδριο του ΝΑΡ. Πάνω από το 70% των συνέδρων ήταν κάτω 45 χρονών. Πάνω από το 50% των αντιπροσώπων ήταν εργαζόμενοι (εργάτες, υπάλληλοι, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα).

Η απόφαση του Συνεδρίου, μεταξύ άλλων, προβλέπει την τροποποίηση και του ονόματος της οργάνωσης, προσθέτοντας στο ΝΑΡ την φράση «για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση». Ολόκληρη η Πολιτική Απόφαση του 3ου Συνεδρίου, καθώς και η τελική πρόταση Προγραμματικής Διακήρυξης θα δοθούν στη δημοσιότητα τις αμέσως επόμενες μέρες. Επίσης θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας Πολιτικής Επιτροπής.

Στη διαδικασία των αποφάσεων: η Προγραμματική Διακήρυξη υπερψηφίστηκε από το 94,5% των συνέδρων. Κατά ψήφισε το 3,4% ενώ λευκό ψήφισαν το 2,1%. Η Πολιτική Απόφαση του συνεδρίου υπερψηφίστηκε από το 85,1% των συνέδρων, κατά ψήφισε το 6,8% ενώ λευκό ψήφισε το 8,1% των συνέδρων.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ

Δείτε εδώ την έναρξη των εργασιών  του 3ουΣυνεδρίου του ΝΑΡ

Πηγή:.narnet.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *