60 μέρες χωρίς έξοδο στο 96 ΕΑΡΜΕΘ στη Χίο

stratiotikoi-katharismosΑπό τη σκοπιά… στην παραλία

Το 96 ΕΑΡΜΕΘ στη Χίο συνεχίζει να συντηρεί τη φήμη ενός από τα πιο μαύρα στρατόπεδα του ελληνικού στρατού. Οι συνάδελφοι φαντάροι περνούν πραγματικά “μαύρες μέρες” και όπως καταγγέλλουν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, η κατάσταση στην μονάδα είναι απελπιστική.

Οι φαντάροι μετριούνται στα δάχτυλα των δυο χεριών, πράγμα που σημαίνει ότι οι υπηρεσίες δε βγαίνουν με τίποτε από τους 8 συναδέλφους, με αποτέλεσμα αυτοί που υπηρετούν εκεί να είναι 24 μέρες χωρίς έξοδο (μόνο υπηρεσιακά). Μάλιστα, σε κουβέντες μεταξύ των στρατιωτών αναφέρεται ότι μέχρι πρόσφατα η απουσία εξόδου έφτανε  έως και παραπάνω από 60 μέρες.

Είναι λογικό λοιπόν ότι οι φαντάροι ζουν στα όρια της βιολογικής και ψυχολογικής κατάστασης, με την ευθύνη της διοίκησης να είναι τεράστια.

Το κρύο και η υγρασία είναι απίστευτα, ενώ όπως μας κατήγγειλαν φαντάροι ο αριθμός των ωρών στις σκοπιές αυξήθηκε γιατί δε βγαίνουν οι υπηρεσίες με την πενιχρή δύναμη των ατόμων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από την μεριά των ανωτέρων υπάρχει μια φιλολογία αμφισβήτησης ακόμη και της άδειας των Χριστουγέννων, καθώς διατυπώνεται η απειλή περί μείωσης των ημερών των εορταστικών γκρουπ.

Οι ευθύνες της διοίκησης της μονάδας είναι τεράστιες. Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί δεν μειώνονται οι υπηρεσίες ή γιατί δεν γίνονται προσπάθειες για την αύξηση της δύναμης των στρατιωτών. Φαίνεται όμως ότι για τα βύσματα της ΟΝΝΕΔ και της νεολαάις ΠΑΣΟΚ, το 96 ΕΡΜΑΕΘ παίφτει μακριά. Αυτοί προτιμούν τη θαλπωρή του Πενταγώνου, το Πολεμικό Ναυτικό και τη Πολεμική Αεροπορία.

Από την άλλη μεριά, το 96 ΕΡΜΑΕΘ αποτελεί απόδειξη των δραματικών συνεπειών στους στρατιωτές των λαικών στρωμμάτων, από την ύπαρξη εκατοντάδων άχρηστων μονάδων που εξυπηρετούν μόνο τις ανάγκες του πελατειακού κράτους των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Αλήθεια σε αυτή την πολύ άσχημη κατάσταση, που φαίνεται να είναι ο κανόνας στη συγκεκριμένη μονάδα, τι έχει να απαντήσει η ηγεσία του ΓΕΣ;

Γιατί δεν παρεμβαίνει ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος;
Να τους ενημερώσουμε ότι η υγεία, η αξιοπρέπεια και η ζωή των συναδέλφων φαντάρων είναι απείρως πιο σημαντική από τα δημοσιογραφικά φλας της ματαιοδοξίας, της πολιτικής και στρατιωτικής καριέρας τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *