Δήλωση Συνευθύνης

 Δήλωση συνευθύνης – Υπογραφές για τις εισαγγελικές κλήσεις

…Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, 5 μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Απεργία Πείνας των 300 Μεταναστών, οι Νίκος Γιαννόπουλος, Ρούσα Μαρκάκη,Νίκος Μαρκετάκης, Φώτης Μπομπολάκης και Μάρκος Χατζησάββας, κλήθηκαν να καταθέσουν στον εισαγγελέα ως ύποπτοι για τις κατηγορίες της «παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών», της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» και της «φθοράς ξένης ιδιοκτησίας»…

Δήλωση Συνευθύνης

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αγώνα των 300 απεργών πείνας μεταναστών, δηλώνουμε στην ελληνική κοινωνία ότι είμαστε συνυπεύθυνοι με τους συντρόφους μας, που κλήθηκαν να καταθέσουν ως ύποπτοι για την τέλεση του αδικήματος της παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Είμαστε ένοχοι γιατί διακινήσαμε την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη.

Είμαστε ένοχοι γιατί σε καιρούς βαρβαρότητας υπερασπιζόμαστε τη συλλογικότητα και τον αγώνα για τη δικαιοσύνη.
Είμαστε ένοχοι γιατί δεν δεχόμαστε το διαχωρισμό των ανθρώπων ανάλογα με την εθνικότητα, τη θρησκεία, το φύλο.

Δηλώνουμε ότι ο αγώνας για τη νομιμοποίηση των μεταναστών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων για ίσα δικαιώματα στη ζωή και την αλληλεγγύη.

Όποιος συμφωνεί, ας στείλει mail στο παρακάτω: 300hungerstrike@gmail.com

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΦΕΒ:

10.00 π.μ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ (ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ)

18.00 ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ (Πνευματικό Κέντρο – Ακαδημίας)

Μετά την πρωτοφανή επίδειξη κρατικού αυταρχισμού και την ενεργοποίηση ενός οργανωμένου μηχανισμού διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και τρομοκράτησης της κοινωνίας, οι 300 αγωνιζόμενοι απεργοί πείνας μετανάστες συνεχίζουν για 8η ημέρα την απεργία πείνας, με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν στο κτίριο της Ηπείρου και Πατησίων.
Μετά την απόφαση άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου και την κολοσιαία αστυνομική επιχείρηση για την εισβολή στη Νομική σχολή, μετά τις υπουργικές απειλές προς τους απεργούς για απελάσεις και προς το κίνημα αλληλεγγύης για διώξεις, η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση αποδεικνύοντας ότι ο ρατσισμός και η καταστολή αποτελούν την ουσία της πολιτικής της.

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, 5 μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Απεργία Πείνας των 300 Μεταναστών, οι Νίκος Γιαννόπουλος, Ρούσα Μαρκάκη, Νίκος Μαρκετάκης, Φώτης Μπομπολάκης και Μάρκος Χατζησάββας, κλήθηκαν να καταθέσουν στον εισαγγελέα ως ύποπτοι για τις κατηγορίες της «παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών», της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» και της «φθοράς ξένης ιδιοκτησίας». Παράλληλα, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης με την οποία είχαν νομιμοποιηθεί 15 απεργοί πείνας στα Χανιά το 2008, θέλοντας να δώσει μήνυμα πυγμής και αδιαλλαξίας. Αποκρουστική καταστολή, χυδαίος ρατσισμός και, πάνω απ’ όλα, μαφιόζικος εκβιασμός.

Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης δηλώνει ότι όλες και όλοι είμαστε «διακινητές» της αγωνιστικής αξιοπρέπειας των μεταναστών, της ανθρωπιάς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει!

Καλούμε όλους και όλες την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου στις 10.00 π.μ. σε συγκέντρωση ενάντια στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης στο Εφετείο (Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας), όπου οι 4 κληθέντες θα παρουσιαστούν και θα προβούν σε δηλώσεις.

Την ίδια ημέρα, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, 18.00 το απόγευμα, στη Νομική (Πνευματικό Κέντρο – Ακαδημίας) καλούμε σε διαδήλωση για τη Νομιμοποίηση όλων των Μεταναστών και την Αλληλεγγύη στους 300 απεργούς πείνας.

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών!

Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος!

Αγώνας μέχρι τη νίκη!

Αθήνα, 1η Φεβρουαρίου (8η ημέρα απεργίας πείνας)

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Απεργία Πείνας των 300 Μεταναστών Εργατών

6 απαντήσεις στο “Δήλωση Συνευθύνης”

 1. Ανωνυμος 2

  Δεν διαφωνω με αυτά που λέτε.Θελω να πώ οτι πρέπει κάποτε οι λαοί να σταματήσουν να πραμυθιάζονται και να δουν την αλήθεια ως έχει.Σε μια κοινωνία ποτέ δεν φταίνε οι λίγοι, πάντα φταίνε οι πόλλοι.Μια γύρα να κάνεις στα διάφορα site θα δεις οτι πάντα φταίνε οι άλλοι αλλα ποτέ εμείς.Τα άτομα μιας κοινωνίας συντηρούν αυτο το γαμημένο πολιτικο και οικονομικο σύστημα εδω και αιώνες. Επι 60 χρόνια κοιμούνται τον μεγαλο ύπνο τρόγωντας τα κόκκαλα που τους πετούσαν οι άρχουσες τάξεις και είναι και ευχαριστημένοι απο πάνω.Εχουμε καπιταλισμο σε όλα τα επίπεδα και εχουμε δύο επιλογες σαν κοινωνία: 'Η θα αποδεχτουμε την κατάσταση εώς έχει και θα ριχτουμε στον στιβο της μάχης όπου ο δυνατερος θα επικρατήσει και ο αδύναμος θα πεθάνει ή θα οργανοθούμε και θα πολεμήσουμε για να ανατρεψουμε την κατάσταση.Αμα επιλέξουμε την δεύτερη περιπτωση πρέπει να σταματήσει το ταξικο κίνημα(όλων των τάσεων)να χρησιμοποιεί την λέξη αλλα, εκέι που ξεκινα το αλλα υπάρχει συμβιβασμός.Πρεπει να ξαναδημιουργηθει το κίνημα που υπήρχε πριν 60 χρόνια το οποίο έχυσε το αίμα του για τους κοινωνικους αγώνες

 2. Δεν είχα καταλάβει ότι ο πρώτος βάζει το θέμα ταξικά,λάθος το διατύπωσα.Ο πρώτος κάνει το λάθος να βλέπει Έλληνες και ξένους χωριστά και ανέφερε ότι και Έλληνες είναι εξαθλιωμένοι.Ο δεύτερος κάνει το ίδιο λάθος και επιπλέον μιλάει για ευθύνη των Ελλήνων(χωρίς να διευκρινίζει ποιων Ελλήνων,μάλλον τσουβαλιάζει φυλετικά).Το πρόβλημα είναι πως οι "Μ"ΚΟ που δεν είναι τίποτα άλλα από κάποιους ανθρώπους με συγκεκριμένη ταυτότητα, πχ η συγκεκριμένη μκο ήταν από στελέχη του συριζα,αντιμετωπίζουν τους μετανάστες ρατσιστικά σαν κάτι άλλο από τους Έλληνες εργαζομένους και τους παρουσιάζουν σαν αδέσποτα σκυλάκια που θέλουν αγάπη και στοργή και καταγγέλουν το φασισμό και τους ρατσιστές.Δεν χρειάζεται αλληλεγγύη,στοργή και αγάπη χρειάζονται αγώνες με ταξική ενότητα Ελλήνων και ξένων εργαζομένων.Κάτι που είναι δύσκολο,γιατί αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται από πολέμους και από κράτη με 1-2 δολάρια το μήνα είναι δύσκολο να μπουν στον αγώνα,όμως αυτή είναι η μόνη λύση και γι αυτούς και για τους Έλληνες εργαζομένους,ο κοινός ταξικός αγώνας.Το Δουβλίνο ΙΙ και ό,τι άλλο παρουσιαστεί φυσικά θα είναι απόρροια της Συνθήκης της Λισσαβόνας και του Συμφώνου Σταθερότητας!Ας το καταλάβουν αυτό οι κοσμοπολίτες αλληλέγγυοι κι ας παψουν να μιλούν για την ΕΕ των "λαών" πρώτα και ας μιλούν για το μεταναστευτικό και για τα αίτιά του πέρα από αλληλεγγύοι και φιλανθρωπία.

 3. 1 Φεβρουαρίου 2011 4:44 μ.μ.

  Συμφωνώ ανώνυμε,αλλά το πρώτο σχόλιο δεν είναι και προϊόν ταξικής ανάλυσης! Το Δουβλίνο ΙΙ και ό,τι άλλο παρουσιαστεί φυσικά θα είναι απόρροια της Συνθήκης της Λισσαβόνας και του Συμφώνου Σταθερότητας! Μην ξεχνάμε ότι η οδηγία Μπόλκενσταϊν του 2006 (http://www.paremvaseis.org/yliko36.html),ουσιαστικά αποδυναμώνει την εγχώρια οικονομία,αφού επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση του κεφαλαίου!

 4. Αυτό που λέει ο πρώτος είναι ότι το θέμα δεν είναι ρατσιστικό,αλλά είναι ταξικό.Υπάρχουν και Έλληνες εξαθλιωμένοι.Και ανώνυμε δεύτερε,όχι δε φταίει ο ελληνικός λαός για το μεταναστευτικό!Όλοι αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα μεταναστευτικό. Οι διεθνείς οργανώσεις εκτιμούν ότι τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των προσφύγων θα ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια.Η δυστυχία, η πείνα, ο φόβος, η ανελευθερία θα είναι πάντα το «διαβατήριο» για την αναζήτηση της ελπίδας, της τροφής, της ασφάλειας. Στις χώρες τους οι εργαζόμενοι ζουν με 1 – 2 δολάρια τη μέρα, που κάθε τρία δευτερόλεπτα ένα παιδί πεθαίνει από την πείνα. Δε θα ξενιτεύονταν αν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, το ΔΝΤ και όλοι οι ευαγείς οργανισμοί στους οποίους συμμετέχει η Ελλάδα, δεν τους κατακρεουργούσαν είτε με τα πολεμικά είτε με τα οικονομικά «βομβαρδιστικά» τους.Να συμφωνήσω πως φταιει και η Ελλάδα που στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εχει 2300 στρατιώτες έξω.Και σαν να μην έφτανε αυτό απαγορεύει στους μετανάστες να παν σε κάποια άλλη χώρα λόγω του Δουβλίνο2 της ΕΕ που ψήφισε η κυβέρνηση.Προτασεις σοβαρες για το μεταναστευτικο,
  1)Ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες, για να μπορούν να μετακινηθούν εκτός Ελλάδας, όπως ζητούν.
  2)Απειθαρχία στις αποφάσεις της ΕΕ που κρατούν ομήρους χιλιάδες και χιλιάδες μετανάστες στη χώρα και δεν επιτρέπουν την έξοδό τους από την Ελλάδα.
  3)Απόδοση όλων των κοινωνικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στους μετανάστες, απόδοση στο κεφάλαιο της ευθύνης που του αναλογεί για την «πρόσκληση» των μεταναστών στη χώρα ως «φτηνό εργαλείο», θύμα της ανείπωτης εκμετάλλευσης και της αυθαιρεσίας.
  4)Δημιουργία δημόσιων, οργανωμένων, ανθρώπινων χώρων υποδοχής και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  5)Σεβασμός των πολιτιστικών τους παραδόσεων, τσάκισμα των κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες.

 5. Οταν έχεις καταντήσει τον εαυτό σου σκουλίκι μην διαμαρτύρεσε γιατι σε ποδοπατουν οι άλλοι.Αυτο συμβαίνει με τον ελληνα και γενικά με όλους τους λαούς του δυτικα ανεπτυγμένου καπιταλιστικου κόσμου.Ο έλληνας έχει αποκλειστικα την ευθύνη για αυτό που του συμβαίνει και άμα θέλει να αλλάξει να το κάνει μόνος του και να μην περιμενει πάντα απο τους άλλους

 6. Πριν καιρό νωρίς το πρωϊ ένα σκουπιδιάρικο αδειάζοντας ένα κάδο πολτοποίησε έναν άνθρωπο άστεγο Έλληνα που είχε κοιμηθεί μέσα στον κάδο για να ζεσταθεί! Πότε θα υπάρξει μια τόσο φανατική επιτροπή αλληλεγγύης για τους Έλληνες άστεγους και άνεργους, πότε θα καταληφθεί μία Νομική για να διεκδικήσουν και αυτοί τα δικαιώματά τους; Πόσο καιρό μονόχνωτα και διαστροφικά οι επιτροπές θα κοιτάζουν τους μετανάστες και θα αγνoούν τους Έλληνες; Και μη μου πείτε ότι όχι νοιάζονται και για τους Έλληνες γιατί θα πρέπει να με πληροφορήσετε και για το που έγινε η Νομική των Ελλήνων άστεγων και άνεργων;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *