«Μοίραζε εκατομμύρια ο Λιακουνάκος»

 liakounakos-300x211Ανατριχιαστικές οι αποκαλύψεις του Αντ. Κάντα στην πολυσέλιδη απολογία του. Αναλυτικές περιγραφές με ονοματεπώνυμα για τους ανθρώπους που διακινούσαν τις μίζες, για τα προγράμματα, τους λογαριασμούς και τις βαλίτσες με το μαύρο χρήμα

 Της Κατερίνας Κατή

Θωμάς Λιακουνάκος και Πάνος Ευσταθίου: οι πλειοδότες στον διαγωνισμό της μίζας, σύμφωνα με την απολογία -ποταμό του πρώην διευθυντή εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Κάντα. Οπως προκύπτει από τις σοκαριστικές αποκαλύψεις Κάντα, ο ιδιοκτήτης της AXON και εκπρόσωπος-μεσολαβητής στην Ελλάδα κατασκευαστριών εταιρειών εξοπλιστικών προγραμμάτων, Θωμάς Λιακουνάκος, έχει «σπρώξει» τόσα εκατομμύρια που ακόμα και οι ίδιοι οι δωροδοκούμενοι έχαναν τον… λογαριασμό.

Τουλάχιστον αυτό συνέβη με τον Κάντα, που δεν θυμάται ούτε ακριβώς πόσα πήρε από τον κ. Λιακουνάκο ούτε αν «ήταν μετρητά ή σε καταθέσεις».

Θυμάται, βέβαια, -και πώς γινόταν να το ξεχάσει- ότι το περίφημο σακ βουαγιάζ με τα 600.000 ευρώ το είχε… αφήσει στο γραφείο του ο κ. Λιακουνάκος αυτοπροσώπως. Και μετά από αυτό ο Αντώνης Κάντας έπαψε να φέρνει αντιρρήσεις για την προμήθεια των LEOPARD2 (σύμβαση που υπογράφηκε επί υπουργίας Παπαντωνίου, από τον Σπυρ.Τραυλό).

Από στενό συνεργάτη άλλωστε του Θωμά Λιακουνάκου είχε ενημερωθεί και για τις διαδικασίες μοιρασιάς του μαύρου χρήματος σε ανώτερο επίπεδο, τουλάχιστον επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου.

Λέει στην απολογία του, που είναι ολόκληρη στη διάθεση της «Εφ.Συν.»:

«Τα προγράμματα που εκπροσωπούσε θα προωθούνταν και θα επιλέγονταν οπωσδήποτε, γιατί αυτό το είχε συμφωνήσει ο ίδιος ο Λιακουνάκος με Σμπώκο και Τσοχατζόπουλο. Οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ Λιακουνάκου, Σμπώκου και Τσοχατζόπουλου είχαν γίνει στο πολιτικό γραφείο του Ακη. Στα μεγάλα προγράμματα τα χρήματα στον Τσοχατζόπουλο θα τα έδιναν οι κατασκευάστριες εταιρείες, τις οποίες εκπροσωπούσε ο Λιακουνάκος. Τα χρήματα στον Σμπώκο θα τα έδινε ο ίδιος ο Λιακουνάκος, και σε χαμηλότερο επίπεδο, από τον Σμπώκο και κάτω, θα τα έδινε ο κ. Αποστόλου».

Και αναφορές σε… Μητσοτάκη

Ιδιαίτερη αίσθηση όμως προκαλεί και το κλείσιμο της πολυήμερης απολογίας Κάντα.

Σε μια προσπάθεια -όπως υποστηρίζει- να καταδείξει το σύνθετο και διακομματικό «παιχνίδι» στον τομέα των εξοπλιστικών αναφέρεται -αφήνοντας έμμεσες αιχμές- σε προμήθεια που είχε υπογραφεί επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπου συνέβη το παράδοξο «ηγετικά στελέχη των δύο κομμάτων να προτείνουν διαφορετικά προϊόντα και να αντιδικούν μεταξύ τους συμμαχώντας με στελέχη άλλων κομμάτων».

 Λέει επί λέξει:

 «Ενδεικτικό της διακομματικής διαπλοκής είναι το γεγονός ότι κατά την προμήθεια των αεροπλάνων στην Επιτροπή Αμυνας της Βουλής, όπου ήμουν παρών, ο Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με πολύ λεπτομερή στοιχεία υπέρ της προμήθειας των F16 ενώ ο Εβερτ υπέρ των F15. Αυτό με εξέπληξε, διότι ήταν στο ίδιο κόμμα. Μάλιστα όταν επελέγησαν τα F16 στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ κυκλοφορούσε με μια δόση χιούμορ ότι ο Μητσοτάκης κέρδισε τον υπουργό γιατί ο Τσοχατζόπουλος ήταν μαζί με τον Εβερτ υπέρ της προμήθειας των F15, τα οποία εκπροσωπούσε ο κ. Λιακουνάκος».

Πηγή:efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *