Προσκλητήριο ΑΝΤΑΡΣΥΑ για διαδηλώσεις

antarsya-10ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
Κάλεσμα για μαζικές διαδηλώσεις αύριο στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις ενάντια στην κυβέρνηση και στην Ε.Ε. απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αποδέκτες ευρύτερες δυνάμεις της Αριστεράς. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του μαζικού κινήματος να διαδηλώσουν τη μέρα εκείνη σαν ένα πρώτο βήμα στην κλιμάκωση των αγώνων το επόμενο διάστημα.

Η συγκέντρωση στην πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Στο προσκλητήριο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζεται ότι η ανάληψη της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. σηματοδοτεί την κλιμάκωση της επίθεσης και νέα δεινά για τους εργαζομένους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. «Παρά τα παχιά λόγια και τις “ενέσεις ελπίδας” των Σαμαρά και Βενιζέλου ότι “τα δύσκολα πέρασαν”, η πολιτική της Ε.Ε. και οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας δείχνουν το αντίθετο.

»Οι προτεραιότητές τους, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, είναι: α) η ενίσχυση της “ανταγωνιστικότητας” των πολυεθνικών της Ε.Ε. με στόχο την “προσαρμογή των μισθών” στο επίπεδο των “ανταγωνιστών της Ε.Ε.”, δηλαδή Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, β) η ενίσχυση της “δημοσιονομικής και τραπεζικής ενοποίησης”, που σημαίνει δρακόντεια μέτρα επιβολής μιας βάρβαρης λιτότητας, διάλυσης των δημόσιων αγαθών σε όλη την Ευρώπη και σκληρής επιτροπείας από την Ε.Ε. για την επιβολή τους, γ) η “ενίσχυση της αμυντικής πολιτικής”, δηλαδή η παραπέρα στρατιωτικοποίηση της Ε.Ε. και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή μας πρώτα από όλα, για τις οποίες ο Σαμαράς υπερηφανεύτηκε ότι πληθαίνουν, δ) η ενίσχυση της αντιμεταναστευτικής και ρατσιστικής υστερίας μέσα από την ενίσχυση των μηχανισμών τύπου Frontex, που σημαίνει νέες Λαμπεντούζες, ενίσχυση του ρατσισμού και του φασισμού» αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ανακοίνωσή της.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=408092

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *