Συνέλευση Συντονισμού Συλλογικοτήτων Γειτονιάς, Εργατικών Σωματείων κ.ά. Συλλογικοτήτων της Θεσσαλονίκης

thessaloniki-aristΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Συλλογικοτήτων Γειτονιάς, Εργατικών Σωματείων κ.ά. Συλλογικοτήτων της Θεσ/νίκης (12/1/14)

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 9 Πρωτοβουλίες-Επιτροπές-Συνελεύσεις Κατοίκων, Σωματεία Εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Δημοτικές Κινήσεις κ.ά. Συλλογικότητες της πόλης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/1 η Συνέλευση που κάλεσε ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Γειτονιάς Θεσ/νίκης με θέμα το συντονισμό της δράσης ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικίας, τις διακοπές ρεύματος κ.ά. στοιχεία της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Από όλους τους συμμετέχοντες τονίσθηκε η αναγκαιότητα του συντονισμού και η διάθεση συμμετοχής και διεύρυνσής του. Προτείνονται στα όργανα και τις διαδικασίες κάθε συλλογικότητας ως πλαίσιο συζήτησης και συμφωνίας τα εξής:

α) Στη γενική κατεύθυνση της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ., προκρίνονται ως ζητήματα-αιτήματα πάλης στη συγκυρία:

-Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζίτη

-Στέγη-ρεύμα-νερό, δικαίωμα όλων

-Όχι στις κατασχέσεις μισθών και κατοικίας-κανένας πλειστηριασμός, καμιά διακοπή ρεύματος

-Δημόσια-κοινά αγαθά (παιδεία, υγεία, πρόνοια) για όλους

-Αξιοποίηση (με κάθε τρόπο) των εκατοντάδων άδειων διαμερισμάτων και κτιρίων της πόλης για τη στέγαση των άστεγων και δημιουργία καταφυγίων αστέγων

-Διαγραφή λαϊκών χρεών προς κράτος, τραπεζίτες και δημόσιους οργανισμούς

β) Συντονισμός της δράσης όλων των συλλογικοτήτων σε επίπεδο πόλης αλλά και κάθε γειτονιάς για τα παραπάνω ζητήματα (και όποια άλλα προκύψουν) με:

-Ανάπτυξη πολύμορφων δράσεων ενάντια σε κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, διακοπές ρεύματος κ.ά. σε όλες τις γειτονιές της πόλης το Σάββατο 1/2 και κεντρική συγκέντρωση-διαδήλωση όλων των συλλογικοτήτων το Σάββατο 8/2

-Αξιοποίηση της κοινής αφίσας και έκδοση κοινού κειμένου με βάση το παραπάνω πλαίσιο

-Παρέμβαση-σταμάτημα πλειστηριασμών

-Κεντρική εκδήλωση για τους πλειστηριασμούς και το δικαίωμα όλων στη στέγη, στα μέσα του Φλεβάρη

-Συγκρότηση νομικής ομάδας με ρόλο συμβουλευτικό και αντιμετώπισης φαινομένων κρατικού αυταρχισμού και καταστολής λαϊκών κινητοποιήσεων

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *