Προσυμφωνημένο στο Μνημόνιο το ξεπούλημα των 50 δισ.

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες το θέατρο του παράλογου που παίζεται (από όλους) σε σχέση ή σε συνεργασία με την τρόικα. Βγαίνει (δήθεν) ο κυρ Τόμσεν σε μια ομιλία του, αποσπάσματα της οποίας είδαμε και στα κανάλια και είπε πολλά και διάφορα. Αυτά τα οποία είχαν τη μεγαλύτερη δημοσιότητα είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (για πωλήσης 50 δισ. μας είπε –τάχα μου τάχα μου– ο Τόμσεν) και οι παραινέσεις του προς τους απεργούντες να σταματήσουν τις απεργίες.
Και μετά ακούσαμε, ή είδαμε πολλοί στο ιντερνέτ, τις έξαλλες (μούφα όπως θα αποδειχτεί στη συνέχεια) αντιδράσεις από τους Τρέμη, Πρετεντέρη και Τσίμα στο δελτίο αποβλάκωσης του MEGA.
Αργότερα, ο κυρ Πεταλωτής έβγαλε ανακοίνωση όπου τα έριχνε στην τρόικα με δήθεν αυστηρό ύφος και δηλώσεις του στυλ ότι “εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό”.

Σήμερα είχαμε και δηλώσεις “οργισμένες” από διάφορους, εγώ άκουσα τον “πολλά βαρύ και όχι” Καρχιμάκη και τον Βενιζέλο.  Όλοι αυτοί μέσα στο παιχνίδι της εσκεμμένης παραποίησης της πραγματικότητας.

Και γιατί το λέω αυτό; Είδατε πουθενά αυτή τη μουσίτσα τον Παπακωνσταντίνου; Εξαφανισμένος από παντού, ούτε μαζί με την τρόικα βγήκε όπως άλλες φορές ούτε έκανε τίποτα δηλώσεις παρά μόνο κάτι για απειλές παραίτησης διάβασα.
Τι έκανε ο “κύριος” αυτός τούτες τις μέρες; Γιατί έχει να εμφανιστεί τόσες μέρες;

Να υπενθυμίσω απλά ότι η “αξιότιμη” Βουλή μας, με τροπολογία που ψηφίστηκε αμέσως μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου έχει δεχτεί οτι:

“Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη – μέλη της ζώνης του ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου. Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου εισάγονται στη Βουλή για συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους”.

Ο Παπακωνσταντίνου λοιπόν, ενώ παιζόταν όλο αυτό το θέατρο που σας περιέγραψα παραπάνω, τι έκανε στα παρασκήνια για τα οποία κανένας δεν μας ενημέρωσε;
Πολύ απλά και κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, υπέγραφε την “Τρίτη επικαιροποίηση Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής”.
Δλδ την επικαιροποίηση του Μνημονίου, όπου εκεί αναφέρονται πολλά από όσα έλεγε ο Τόμσεν στη συνέντευξη του που (ΔΗΘΕΝ) προκάλεσε σάλο και τόσες αντιδράσεις.

Παραθέτω μόνο δυο σημεία από το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, με ημερομηνία 11/2:

α) Πολιτική αποκρατικοποιήσεων, αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και αναδιαρθρώσεων
Ενίσχυση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας για την περίοδο 2012-2015.

Ολοκλήρωση της καταγραφής και της δημιουργίας ενός χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων ύψους τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ. Στόχος είναι η συνολική είσπραξη εσόδων τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-2015 εκ των οποίων τα 15 δισ. έως το 2012.
και

β) Χρηματοπιστωτικό σύστημα

Το Ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει σταθερό, ενώ προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της ρευστότητας μέσα από νέα κανάλια χρηματοδότησης και η στήριξη πρωτοβουλιών για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να παράσχει 30 δις. επιπλέον εγγυήσεις για την άντληση ρευστότητας από τις τράπεζες μέσω τραπεζικών ομολόγων, ώστε να  μπορούν να συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση της οικονομίας.”

Ενα σχολιάκι τελευταίο: Τι μάθαμε εμείς από όλα αυτά; Τι μας σερβίρουν τα κανάλια;
“Ότι ο κακός Τόμσεν μας κούνησε το δάχτυλο και ότι η κυβέρνηση αντέδρασε σθεναρά στις προκλήσεις της τρόικας”.

Ενώ η αλήθεια, για πολλοστή φορά, είναι άλλη από αυτά που μας σερβίρουν.
Και είναι ότι όσα είπε ο Τόμσεν είναι συμφωνημένα με την κυβέρνηση.

Εντάξει κύριοι σοσιαλΗστές; Κόφτε πια το δούλεμα, γιατί σας έχουμε πάρει χαμπάρι καιρό τώρα.
Και μαζέψτε τα τσιράκια σας στα ΜΜΕ, γιατί αν νομίζουν ότι με τέτοιες ψεύτικες αντιδράσεις θα μετριάσουν την οργή του κόσμου εναντίον τους είναι πολύ μακριά νυχτωμένοι.

* Για όσους θέλουν να διαβάσουν όλο το κείμενο το οποίο έχει τον τίτλο “Τρίτη επικαιροποίηση Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής”, βρίσκεται εδώ.

Πηγή: Αντώνης μέσω tsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *