Αγάπα την κουκούλα σου και σώπα

koukoula_0 (1)Το σχολικό συγκρότημα του 2ου λυκείου Κερατσινίου βρίσκεται σε μια απόσταση περίπου 200 μέτρων από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Είναι φανερό ότι η διευθύντρια του εν λόγω σχολείου βρίσκεται ασφαλώς σε ανοιχτή γραμμή με το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου και το αρμόδιο Τμήμα Ασφαλείας.

Με την ίδια ευκολία που έδωσε στις αστυνομικές αρχές τα ονόματα οκτώ μαθητών, με την ίδια ευκολία ζητά τη συνδρομή των ανδρών της Ασφάλειας για να συλλάβουν όποιον της κάνει «ενοχλητικές» ερωτήσεις και με την ίδια ευκολία ζητά τη συνδρομή των μαθητών ώστε να τη… βοηθήσουν στο έργο της και στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί για το ίδιο το σχολείο αλλά και που έχει καλλιεργηθεί μέσα στους κόλπους του. Με άλλα λόγια, ζητά από τους μαθητές να σταματήσουν την αποχή τους και να επιστρέψουν στα θρανία.

Η διευθύντρια του 2ου λυκείου Κερατσινίου ασφαλώς και δεν είναι η μόνη που έδωσε ονόματα μαθητών στις αστυνομικές αρχές. Είναι από τους διευθυντές εκείνους, μετρημένοι ευτυχώς στα δάχτυλα του ενός χεριού, που προσέτρεξαν να συνδράμουν στο έργο των αστυνομικών αρχών, ανοιχτά και απροκάλυπτα, χωρίς να φορούν το απαραίτητο αξεσουάρ της μεθοδολογίας τους: τη μαύρη κουκούλα του μίσους και του διχασμού. Κάποτε, όταν η χώρα είχε καταληφθεί από τους ναζί, οι δοσίλογοι με τις μαύρες κουκούλες σήκωναν το δάχτυλο και έδειχναν πατριώτες. Σήμερα, όχι πολλά χρόνια αργότερα, μια καθηγήτρια σηκώνει το δάχτυλο και σημαδεύει ανυποψίαστους μαθητές που το μοναδικό λάθος τους ήταν ότι αποφάσισαν να διεκδικήσουν ομόφωνα καλύτερες υποδομές για το σχολείο τους.

Όμως… Ένας διευθυντής σχολείου που επιλέγει να φορέσει την κουκούλα του Αρτέμη Μάτσα και να σταθεί απέναντι στο παιδί μου και στο παιδί σου, δεν μπορεί και δεν πρέπει να φέρει την ιδιότητα του εκπαιδευτικού. Ένας διευθυντής που αφού πρώτα καταδίδει τους μαθητές του στην αστυνομία και εκ των υστέρων προσπαθεί να δικαιολογήσει τη στάση του με το επιχείρημα «δε γνώριζα ότι θα ασκηθούν διώξεις όταν έδινα τα ονόματα», δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του.
Όχι επειδή δεν είναι αρεστός στο υπουργείο Παιδείας ή στις αστυνομικές αρχές, το αντίθετο μάλιστα, αλλά επειδή δεν έχει θέση σε μια κοινωνία όπου τα μέλη της χάνουν το ένα μετά το άλλο τα θεμελιώδη δικαιώματά τους.

υ.γ.1 Δε θα μου προξενήσει καμία έκπληξη αν δω την εν λόγω διευθύντρια να τιμάται τους επόμενους μήνες από την Ακαδημία Αθηνών. Άλλωστε, η Ακαδημία μάς έχει συνηθίσει σε βραβεύσεις εκπαιδευτικών (;) που προάγουν το μίσος και τη μισαλλοδοξία.Και ο νοών νοείτω.

υ.γ.2 Η διευθύντρια του 2ου λυκείου μετά τις απειλές και τις ύβρεις που εκτόξευσε εναντίον μου, κάλεσε τους άνδρες της Ασφάλειας να με συλλάβουν και να κατάσχουν το κινητό μου τηλέφωνο, θεωρώντας ότι ηχογραφούσα τν ανοιχτή συνέλευση γονέων χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Πηγή: Θωμάς Σίδερης – Alfavita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *