Κυβέρνηση καρνάβαλος, με δόντια βρικόλακα

 ‘Οσο πιο αδύναμη, τόσο πιο αυταρχική. Αυτή είναι η εικόνα της κυβέρνησης – καρνάβαλος, η οποία είναι γελοία στην ακραία υποταγή της στα μεγάλα συμφέροντα, αλλά «άρμα μάχης» και καταστολής απέναντι στους εργαζόμενους και τους μετανάστες.
Κυβέρνηση κίνδυνος – θάνατος, που αντιμετωπίζει με κυνική αδιαλλαξία την απεργία πείνας των 300 μεταναστών, βάζοντας σε άμεση απειλή την ίδια τη ζωή των «κολασμένων της γης».
Αφού αντέγραψαν τη Θάτσερ στο αντεργατικό και αντιδραστικό τους ντελίριο, είναι έτοιμοι οι υπουργοί του Mνημονίου να την αντιγράψουν και στην κυνική στάση της απέναντι στους απεργούς πείνας; Στάση που οδήγησε στο θάνατο του Μπόμπι Σαντς και άλλων εννέα ιρλανδών αγωνιστών.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να διατηρήσει την άτεγκτη στάση της, φοβούμενη ότι μια πιθανή υποχώρησή της θα δώσει ώθηση στο κίνημα. Μετά από τόνους λάσπης και συκοφαντίας κατά των απεργών πείνας, προσήλθε στο «διάλογο» με προτάσεις τελείως ανεπαρκείς, που είχε πει μέρες νωρίτερα. Η αντίσταση των μεταναστών και οι 40 μέρες απεργία πείνας δημιούργησαν ρωγμή στην κυβερνητική αδιαλλαξία, όπως εκφράστηκε και με τη διαφοροποίηση υπουργών. Αλλά η κυβερνητική αδιαλλαξία δεν έχει σπάσει. Χρειάζεται η μαζική και μαχητική παρέμβαση του κινήματος για να δικαιωθεί ο δίκαιος αγώνας των μεταναστών.

Οι εργαζόμενοι έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση που παραπαίει και γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Η πολιτική της, η πολιτική του Mνημονίου, έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει. Νέα τρομερά μέτρα έρχονται ως αποτέλεσμα και της προοπτικής του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αμείλικτες μειώσεις μισθών, απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, φοροεπιδρομή και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, όλος ο κόσμος της δουλειάς δεν έχουν άλλο δρόμο από το να ξεσηκωθούν για να ανατρέψουν τη βάρβαρη πολιτική, την άθλια κυβέρνηση, να αρνηθούν το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και να παλέψουν για την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, που μετατρέπονται σε κολαστήρια της εργασίας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να στήσει σκηνικό συναίνεσης, καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς σε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό την Τρίτη. Στην πρόσκληση θα ανταποκριθούν και οι ηγέτες της κοινοβουλευτικής Αριστεράς, ενώ το ζητούμενο είναι η κλιμάκωση των αγώνων.

Πηγή: Εφημερίδα “Πριν”

Μία απάντηση στο “Κυβέρνηση καρνάβαλος, με δόντια βρικόλακα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *