Θα εξεγερθείς; Όχι; Ωραία, ζήσε -ή πέθανε- μέσα στη φτώχεια και υποτάξου πλήρως στις προσταγές τους

Δίνουν τα χρυσά τους δόντια για λίγα ευρώ

Τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και την ανάγκη για μετρητά, την ώρα που οι τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες των δανείων, φαίνεται ότι δεν αφήνει στο ελάχιστο ανεκμετάλλευτη γερμανική εταιρία, η οποία έχει ξεκινήσει τουρ στην Ελλάδα, δηλώνοντας σε θέση να αγοράσει ακόμη και χρυσά δόντια με σφραγίσματα…

«Χρυσή ευκαιρία» είναι ο πηχυαίος τίτλος των διαφημιστικών εντύπων που τοποθετήθηκαν στα παρμπρίζ των σταθμευμένων αυτοκινήτων σε ένα βράδυ. Η πρώτη αράδα του διαφημιστικού προκαλεί σοκ: «Αγοράζουμε τα χρυσά σας δόντια ακόμα και με σφραγίσματα».

Ήδη σε κοσμηματοπωλεία της πόλης είναι γνωστό, καιρό τώρα, ότι η ανάγκη έχει οδηγήσει οικογένειες και άτομα κάθε ηλικίας να θυσιάσουν κοσμήματα, ακόμη και όσα τους συνδέουν συναισθηματικά με το παρελθόν της ζωής τους, στην απόγνωσή τους να βρουν χρήματα.

Η κρίση που έχει χτυπήσει την πόρτα τους δεν τους επιτρέπει να διστάσουν για να δώσουν για ελάχιστα ευρώ βέρες, κειμήλια, χρυσαφικά που έχουν «γράψει» πάνω τους ευτυχισμένες προσωπικές τους στιγμές και έχουν αποτυπωμένες τις αναμνήσεις τους.

Στη συνέχεια τα κοσμήματα φεύγουν στο εξωτερικό όπου μετατρέπονται σε ράβδους χρυσού και πωλούνται στις διεθνείς αγορές. Οι εταιρίες αξιολογούν, ζυγίζουν και πληρώνουν μόνο την ποσότητα χρυσού που υπάρχει στο κόσμημα και όχι τα υπόλοιπα υλικά ή το design, το όνομα του σχεδιαστή και την αισθητική αξία του κοσμήματος.

Ελληνική μιζέρια τύπου Αφρικής – Κοινωνία έτοιμη να εκραγεί

Στο όριο των κοινωνικών αντοχών έχει εκτιναχθεί ο δείκτης μιζέριας, που συνυπολογίζοντας τα ποσοστά ανεργίας και πληθωρισμού μετρά τον βαθμό δυσαρέσκειας μιας κοινωνίας.

Και ο ελληνικός misery index δυστυχώς έχει αρχίσει και «χτυπά κόκκινο», πλησιάζοντας τα όρια συναγερμού που είχαν ανάλογοι δείκτες για την Τυνησία και την Αίγυπτο πριν από περίπου ένα μήνα. Βασίζεται στη θεωρία πως όταν αυτά τα δύο βασικά δεδομένα (ανεργία-πληθωρισμός) της οικονομικής ανάπτυξης αποδυναμώνονται, επιδεινώνεται ταυτόχρονα η αντοχή της κοινωνίας και η υπομονή των ανθρώπων εξαντλείται.

Πρόσφατα η Societe Generale (από τους μεγαλύτερους γαλλικούς τραπεζικούς ομίλους) σε έρευνά της μέτρησε υψηλότατα ποσοστά του δείκτη για την οικονομία και την κοινωνία Τυνησίας και Αιγύπτου, χώρες που στη συνέχεια δοκιμάσθηκαν από λαϊκές εξεγέρσεις και πολιτειακές ανατροπές. Ο δείκτης είναι υψηλός για όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας συμπεριλαμβανόμενης της Ισπανίας, ενώ σε ανησυχητικά επίπεδα μετράται και για χώρες όπως η Βενεζουέλα, το Πακιστάν ή η Νότια Αφρική.


Η κοινωνία απλά δε τους δέχεται άλλο – και το ξέρουν, γι’ αυτό και αρχίζουν τώρα τις “κωλοτούμπες” και δεν τολμούν πλέον να ξεστομίζουν τις ατάκες του στιλ “το μνημόνιο θα μας σώσει”, “το μνημόνιο είναι μονόδρομος”, κτλ. Από την άλλη όμως, αφού οι “απλές” τακτικές δε λειτουργούν πλέον, στρέφονται προς την ακροδεξιά, ώστε να επιβάλλουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών, βιομήχανων, καναλαρχών, εφοπλιστών, εκκλησίας, κτλ προσφέροντας ως “εξιλαστήρια θύματα” τους πιο εξαθλιωμένους, και -εννοείται- την αριστερά που “υποκινεί τα πάντα” (ο Πάγκαλος μόνο για την τρύπα του όζοντος δεν έχει κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ)

Αναζητούν νέο μοντέλο διακυβέρνησης

Το τι θα βγάλουν οι δύο σύνοδοι, και κυρίως αυτή της 24ης-25ης του μηνός, μοιάζει ήδη προεξοφλημένο. Ίσως έτσι εξηγείται η δυσθυμία τόσο στην κυβέρνηση όσο και σε όσα ΜΜΕ συστηματικά και σταθερά την έχουν στηρίξει από την αρχή της θητείας της και έγιναν οι στυλοβάτες κάθε πολιτικής της. Ακόμη και στις χειρότερες στιγμές της. Όλο και περισσότεροι απ’ αυτούς τους κατ’ εξοχήν «πρόθυμους» ανακαλύπτουν έναν λόγο κριτικής, όλο και πιο σφοδρής.

Όχι για την κατάσταση στην οποία η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει οδηγήσει τη χώρα.

Όχι επειδή έχει καταντήσει υποχείριο και φερέφωνο του ΔΝΤ και της Μέρκελ.

Όχι επειδή έχει οδηγήσει την οικονομία σε «σπιράλ θανάτου».

Όχι επειδή έχει στερήσει από την Ελλάδα κάθε εργαλείο άσκησης πολιτικής, κάθε ελπίδα ανάκαμψης και κάθε νομικό όπλο υπεράσπισης της κυριαρχίας της και του δικαιώματός της να υπάρξει.

Αυτό που κυρίως ενοχλεί τα εν λόγω ΜΜΕ είναι η «αναποτελεσματικότητά» της. Η ανικανότητά της να πείθει για την ορθότητα των εγκληματικών επιλογών που η ίδια και η τρόικα της επιτήρησης έχουν αποφασίσει για τα επόμενα χρόνια. Αλλά και η αδυναμία της κυβέρνησης να επιβάλει χωρίς αμφισβήτηση το ξεπούλημα της χώρας και τη χρεοκοπία του συνόλου του ελληνικού λαού στο ίδιο το κόμμα από το οποίο προέρχεται.

Προφάσεις

Ξαφνικά τα ΜΜΕ ανακάλυψαν ότι οι «λαϊκιστές» του ΠΑΣΟΚ έχουν το πάνω χέρι. Κι όμως, η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, σε υψηλό στελεχικό και πολιτικό επίπεδο, έχει κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο σε όλες τις μείζονες επιλογές του Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του. Χωρίς ίχνος αντιπολίτευσης σε κανένα κρίσιμο επίπεδο.

Αδύναμο το επιχείρημα και χρειάζεται συμπλήρωση. Ως εκ τούτου φταίει και η Ν.Δ. Όχι πια για τα εγκλήματα του παρελθόντος, αλλά επειδή είναι «ακραία», προφανώς προκαλώντας ρίγη σε όσους οπαδούς της Ντόρας έχουν απομείνει στο κόμμα. Μόνο που ο Σαμαράς δεν έχει εκφράσει ούτε μία συγκεκριμένη και μετρήσιμη μείζονα διαφωνία προς την κυβέρνηση.

Αντιθέτως αγωνίζεται να πείσει πως αυτός είναι ικανότερος να εφαρμόσει όλα όσα η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει. Ακόμη και το ξεπούλημα ολόκληρης της χώρας με στόχο τα 50 δισ. ευρώ η Ν.Δ. υπερηφανεύεται ότι εκείνη πρώτη το έχει προτείνει. Σε «ακρότητες» με… αστερίσκους λοιπόν επιδίδεται η Ν.Δ., η οποία υποτίθεται πως αποτελεί παράγοντα αποτυχίας των εγκληματικών ηλιθιοτήτων της κυβέρνησης, τις οποίες και η ίδια στηρίζει! Εκπληκτικός, αν μη τι άλλο, ο συλλογισμός τους…

Επειδή όμως ούτε αυτός ο δράκος βγάζει φλόγες απ’ το στόμα του και βροντές απ’ τον πωπό του, για να κάνει… ηχηρή εντύπωση, φταίνε το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί πάλι υποτίθεται πως εμποδίζουν τη «σωτηρία» της χώρας υποστηρίζοντας το «Δεν Πληρώνω» στα διόδια και τους μετανάστες και οργανώνοντας τα «γιούχα» προς τους κυβερνητικούς. Ακόμη χειρότερα, το ΚΚΕ δεν μας λέει ποιοι του δίνουν συνδρομές και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέει κι ο Πάγκαλος, ελέγχει τα πανεπιστήμια και προάγει την τρομοκρατία.

Όπως μάλιστα γράφει και μια ψυχή ταγμένη στην υπεράσπιση των επιταγών της τρόικας, «η στάση των τριών κομμάτων φέρει τον σπόρο της προδοσίας απέναντι σε ύψιστες προτεραιότητες του κράτους».


Η “Μεταπολίτευση” στην Ελλάδα τελείωσε – αυτό σημαίνει πως μπορούμε να πάμε όντως σε μια αριστερή κατεύθυνση (και όχι στην “αριστερά” τύπου ΠΑΣΟΚ, αλλά βέβαια σημαίνει πως μπορούμε να γυρίσουμε πχ και στην εποχή πριν την “Μεταπολίτευση”, δηλαδή στη χούντα, που μάλιστα τώρα θα είναι ίσως λιγότερη αυταρχική (μη μας πάρουν και χαμπάρι), αλλά θα έχει τεράστια φτώχεια (διότι η original χούντα ήταν σε εποχή άνθησης του καπιταλισμού, τώρα όμως είμαστε σε εποχή από-ανάπτυξης)

«Θα συμμετείχα σε κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» δηλώνει ο Γ.Καρατζαφέρης

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να συμμετείχε σε μια κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δηλώνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου φοβάται τις πρόωρες εκλογές και πιθανότατα δεν θα τις αποτολμήσει.

Σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί, ενώ υπεραμύνεται του «ναι» στο μνημόνιο, καθώς -όπως λέει- η χώρα δεν είχε εναλλακτική λύση.

Προηγείται η ακροδεξιά στη Γαλλία σύμφωνα με δημοσκόπηση

Οι ακροδεξιοί προηγούνται στην πρόθεση ψήφου για τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης του 2012 στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Harris interactive», που θα δημοσιεύσει αύριο Κυριακή η παρισινή εφημερίδα «Le Parisienne». Ειδικότερα, η Μαρίνα λε Πεν, η ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς προηγείται του σοσιαλιστή υποψηφίου (σημείωση: Ο “σοσιαλιστής υποψήφιος” δεν είναι άλλος από τον Στρος Καν, τον πρόεδρο του ΔΝΤ. Για τέτοιο “σοσιαλισμό” μιλάμε…), αλλά και του Νικολά Σαρκοζί, οποίος είναι τρίτος στις προτιμήσεις των Γάλλων.

Υπενθυμίζεται ότι ένα ανάλογο σενάριο είχε επαναληφθεί και στις εκλογές του 2002 στη Γαλλία, όταν ο πατέρας της Μαρίνας λε Πεν, Ζαν-Μαρί, πέρασε στον δεύτερο γύρο των εκλογών και ηττήθηκε τότε από τον τέως πρόεδρο της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ.

4 απαντήσεις στο “Θα εξεγερθείς; Όχι; Ωραία, ζήσε -ή πέθανε- μέσα στη φτώχεια και υποτάξου πλήρως στις προσταγές τους”

 1. Δηλώσεις Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με Παπανδρέου

  «Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε προτάσεις στην κυβέρνηση που στην ουσία είναι να διαλέξουμε με ποιο σκοινί θα κρεμάσουν τον ελληνικό λαό, αν θα είναι μεταξωτό, τρίχινο ή δεν ξέρω τι.

  Προβλέπουμε ότι θα υπάρξει κάποια συμφωνία στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για..
  ελεγχόμενη χρεοκοπία. Οποιαδήποτε όμως συμφωνία κι αν υπάρξει και οποιαδήποτε παραλλαγή, ένα είναι το κρατούμενο: Νέα δυσβάσταχτα, αβάσταχτα μέτρα κατά του ελληνικού λαού, κατά των λαών της Ευρώπης. Επομένως συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει.

  Έρχονται τα χειρότερα και όσο πιο έτοιμος είναι ο λαός να τα αντιμετωπίσει, αγωνιστικά, ενωτικά, πολιτικά και αποφασιστικά, από καλύτερες θέσεις θα μπορέσει να βλέπει το αύριο».

  Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έθεσε στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό θέμα μεταναστών, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:

  «Ναι. Για άλλη μια φορά επανέλαβα ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, να αντιμετωπιστεί το ζήτημα πριν να είναι αργά. Πολύ περισσότερο που βλέπουμε με ποιους δυστυχισμένους ανθρώπους έχουμε να κάνουμε, όταν προτιμούν να πηδήξουν στα βάθη της θάλασσας, μέσα στο κρύο, προκειμένου να γλιτώσουν τη βίαιη επιστροφή στις πατρίδες τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *