Βαθυστόχαστη πολιτική ανάλυση Πάγκαλου

tpagalosΑναθεώρησε τις απόψεις του ο ογκόλιθος πολιτικής σκέψης, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος που την περασμένη βδομάδα μας έλεγε ότι του «έρχεται να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία», Σήμερα όπως μας είπε στον ρ/σ του ΔΟΛ, το μετάνιωσε γιατί με την περίπτωση Μπαλτάκου ανακάλυψε ακροδεξιά στελέχη στην Ν.Δ και δηλώνει αποφασισμένος να ψηφίσει το πολιτικό μόρφωμα του Σ. Θεοδωράκη.

Ασχετα απ’ αυτό όμως έχουμε μια απορία. Μήπως δεν παν καλά οι μπίζνες του και σαν πρεζόνι της δημοσιότητας που είναι επέστρεψε στα γνώριμα λημέρια του της πολιτικής; Αλήθεια πώς παν οι μπίζνες του Πάγκαλου; Γιατί όπως γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας, έχοντας μεγάλες διασυνδέσεις με τον κρατικό μηχανισμό, ο Θ. Πάγκαλος, έκανε με την γυναίκα του μια εταιρεία, την ονόμασε P&P Investment and Development και είπε να επιδοθεί σε μια σειρά δραστηριότητες. Από «παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών επιχειρηματικής φύσης» (δεν φανταζόμαστε να είσαστε κακοπροαίρετοι και να σκεφτείτε ότι κάποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι που θέλουν να κάνουν δουλειές με το δημόσιο, θα ρίξουν την μίζα τους στον Πάγκαλο να μεσολαβήσει με τις επαφές που έχει με τον κρατικό μηχανισμό;), μέχρι εισαγωγή και εμπορία μηχανημάτων για την καύση νεκρών, τα οποία προωθεί σε δήμους της Αττικής και της Περιφέρειας.

Μάλλον δεν θα πάνε καλά οι επαγγελματικές του δραστηριότητες για να έχει τόσο χρόνο να είναι σχεδόν μόνιμος υπάλληλος του ΔΟΛ –με αρθρογραφία στο ΒΗΜΑ και εκπομπή στον ρ/σ μου,

Για να θαυμάσετε διορατικότητα, πολιτική αντίληψη και θεωρητική κατάρτιση του Πάγκαλου μερικά αποσπάσματα από την επίθεση που εξαπέλυσε στον Σύριζα λέγοντας πως «ζει από την κακομοιριά, το αδιέξοδο, θέλει να εξαθλιωθεί η χώρα, να βγουν οι άνθρωποι στους δρόμους, να σκοτώνουν, να γίνουμε Βόρεια Κορέα και να βγει μετά ο Τσίπρας να μας πει μετά κουρευτείτε σαν εμένα….
“Μερικοί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο ηλίθιοι που δεν γνωρίζουν καλά ούτε τις αρχές του Μαρξισμού τους. Θέλουν να πάρουν την εξουσία για να κάνουν τα ίδια που κάνει τώρα η αστική τάξη. Θέλουν γκόμενες, να κωλοβαράνε και να πηγαίνουν στη Μύκονο. Δεν γνωρίζουν ούτε τα στοιχειώδη των ταξικών διαφορών».
Μετά από τόσες βαθυστόχαστες αναλύσεις είναι να μην νιώθουμε ευτυχής που δεν στερηθήκαμε την παρουσία απ’ την πολιτική αυτού του τρισμέγιστου ανδρός;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *