Οι κάτοικοι της Κερατέας πρέπει να νικήσουν

 Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί της μηχανισμοί θέλουν να πάρουν τη «ρεβάνς» από τους κατοίκους της Κερατέα.

Ο ένστολος στρατός κατοχής που υπάρχει εκεί, απ’ την μια δείχνει να μην μπορεί να χωνέψει την πρωτόγνωρη αντίσταση που συνάντησε και απ’ την άλλη αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί με την πυγμή και την βαρβαρότητα του να καθυποτάξει το φρόνημα των κατοίκων, γ’ αυτό και προχωρεί σε σπασμωδικές αντιδράσεις. (Από δολιοφθορές σε αυτοκίνητα του δήμου μέχρι το να χαλάσει ένα Χριστουγεννιάτικο δεντράκι που είχαν στήσει οι μαθητές).

Και αν είναι ζήτημα γοήτρου για τους Ματατζήδες για την κυβέρνηση του Μνημονίου το πρόβλημα είναι ακόμα πιο σοβαρό. Αν υποχωρήσει στις επιλογές της θα στείλει στα αζήτητα το μήνυμα της «αναποτελεσματικότητας των αγώνων», που με τόση προσπάθεια, βοηθούμενη των καθεστωτικών ΜΜΕ έχει περάσει σε πλατιές μάζες. Και μάλιστα αν υποχωρήσει θα υπάρξει νικηφόρο αποτέλεσμα αγώνων, που δεν περιορίζονται σε ανούσιο χαρτοπόλεμο καταγγελιών και πορειών παρελάσεων, αλλά έχει κύριο χαρακτηριστικό την λαϊκή αντιβία.
Το μήνυμα που θα περάσει μια αίσια κατάληξη των αγώνων που δίνουν οι κάτοικοι της Κερατέας θα είναι εκκωφαντικό.

Επιστρατεύει, λοιπόν, η κυβέρνηση, όλους τους τρόπους και τις μεθόδους που διαθέτει για να είναι ατελέσφορος ο γνήσιος λαϊκός αγώνας των κατοίκων της Κερατέα. Από πεμπτοφαλαγγίτες κατοίκους –το υπονόησε σαφέστατα ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Πριν», την Παρασκευή-, μέχρι την άγρια απροκάλυπτη καταστολή όπως έκανε και χτες το βράδυ.

Σήμερα το πρωί στις 11 έχει γενική συνέλευση των κατοίκων στην Κερατέα. Εχουμε καθήκον να πάμε για να τους συμπαρασταθούμε και παράλληλα με την μαζική μας παρουσία να μην αφήσουμε να περάσουν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των κολαούζων της, που επιδιώκουν να εκφυλιστεί αυτή η λαϊκή πρωτόγνωρη κινητοποίηση. Αυτός ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέα μας αφορά όλους, πόσο μάλλον με τα χαρακτηριστικά που έχει πάρει.

0 απαντήσεις στο “Οι κάτοικοι της Κερατέας πρέπει να νικήσουν”

 1. Σήμερα όποιος πάει να συμπαρασταθεί, πρέπει να πάρει μαζί του κράνος, μάσκα για χημικά, πυροσβεστήρες φορητούς (δούλεψαν άψογα στις 15 Δεκέμβρη ενάντια στα ΜΑΤ), ομπρέλα, Malox.
  ΜΕΓΑΛΗ προσοχή στις τακτικές των ΜΑΤ.
  Ένα πράγμα να θυμάστε το αδύνατο σημείο των ΜΑΤατζήδων, είναι τα γόνατα και γενικά τα πόδια.
  Δεν έχει νόημα να ορμάμε με τα παλούκια πάνω στις ασπίδες των ΜΑΤ, στα πόδια να τους χτυπάμε και ιδιαίτερα στα γόνατα είναι το αδύνατο σημείο στήριξης του ανθρώπινου σώματος. Ρωτήστε κάποιον που κάνει πολεμικές τέχνες και θα σας το επιβεβαιώσει!!
  Από δω και μπρος στις διαδηλώσεις όταν τα ΜΑΤ κάνουν επίθεση, σε συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, αφού έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που ανέφερα πιο πάνω πρέπει σε συνεννόηση η πρώτη σειρά διαδηλωτών να χτυπάει τα ΜΑΤ, στα γόνατα και στα πόδια, (όχι στις ασπίδες επαναλαμβάνω) ενώ η δεύτερη σειρά να βρίσκει ευκαιρία να τους χτυπάει στο κεφάλι, μιας και οι ΜΑΤάδες θα κατεβάζουν τις ασπίδες προσπαθώντας να αμυνθούν όταν τους χτυπάμε στα πόδια. το μόνο που τους μένει είναι να υποχωρήσουν ατάκτως για να σωθούν.
  Στην δεκαετία του 80 τότε που οι ΜΑΤάδες δεν φορούσαν γκέτες μία με δύο πέτρες σκαστές χαμηλά , ήταν αρκετές για ακινητοποιήσουν διμοιρία και να σκύψουν οι μπάτσοι, βάζοντας τις ασπίδες σαν προστασία στα πόδια τους.
  Σε στενή επαφή των διαδηλωτών με τα ΜΑΤ όπως της φωτογραφίας, όταν ανάψουν τα αίματα και αρχίσει η απώθηση με τις ασπίδες και με τα γκλόμπ, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι κλωτσιά στα γόνατα και ο ΜΑΤατζής είναι εκτός μάχης. Δοκιμάστε το δουλεύει!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *