Δεν μπορεί η πρωτοφανής καταστολή να σώσει την κυβέρνηση

Ελπίδα η παλλαϊκή συμμετοχή στην απεργία

Δεν μπορεί η πρωτοφανής καταστολή να σώσει την κυβέρνηση

Οι μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις στη Μυτιλήνη και σε όλη την Ελλάδα κατέδειξαν ότι η πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου έχει απονομιμοποιηθεί πλήρως για το λαό. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δε λυγίζουν όλους αυτούς τους μήνες που επιβλήθηκε πραξικοπηματικά το Μνημόνιο ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ. Η ανατροπή της πολιτικής του Μνημονίου είναι στόχος που ενώνει την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Τα στηρίγματα του ΠΑΣΟΚ σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΥ-συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν έχουν δύναμη να σταματήσουν αυτήν την εξέλιξη.

Απέναντι σε αυτό το στόχο που ενοποιεί εργαζόμενους, μετανάστες, άνεργους, αγρότες, νεολαία, αυτοαπασχολούμενους, η κυβέρνηση καταφεύγει στην καταστολή. Σε όλη την Ελλάδα οι ποικιλώνυμες ομάδες της αστυνομίας επιχειρήσουν με πρωτοφανή βία, με χημικά, κροτίδες και γκλομπ να εμποδίσουν τις διαδηλώσεις, ενώ ξεχωριστός ρόλος επιφυλάσσεται στο πλήθος των ασφαλιτών. Αυτή η ζοφερή ατμόσφαιρα που οργανώνει ο Παπουτσής και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε κάθε πανεργατική απεργία, η γενίκευση σε πανελλαδική κλίμακα όσων γίνονται στην Κερατέα και σε κάθε κινητοποίηση, θυμίζει το αυταρχικό μετεμφυλιακό κράτος του αστυνόμου και τις δικτατορίες που πέρασαν από αυτόν τον τόπο.

Έτσι και στη Μυτιλήνη είχαμε αυτές τις δυο εικόνες. Από τη μια την ελπίδα που γεννά η μαζική συμμετοχή στη μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία των τελευταίων χρόνων που οργανώθηκε με κάλεσμα του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Λέσβου. Και από την άλλη την απρόκλητη αστυνομική βία που κατέληξε στον τραυματισμό διαδηλωτών. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει το αίτημα του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων για παραίτηση του εντολέα της αστυνομικής επίθεσης.

Ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ συνεχίζεται, παρά τα ΜΑΤ και τους ασφαλίτες, γιατί και δίκαιος και αναγκαίος. Οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού που πλημμύρισαν τους δρόμους της Ελλάδας χτες, το εγγυώνται και θα δικαιωθούν.
 

2 απαντήσεις στο “Δεν μπορεί η πρωτοφανής καταστολή να σώσει την κυβέρνηση”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *