Νέοι άνεργοι – σύγχρονοι σκλάβοι

Με απλήρωτη εργασία από τη μεγάλη δεξαμενή των χιλιάδων ανέργων πριμοδοτεί τους εργοδότες η κυβέρνηση της Τρόικας, του Δ.Ν.Τ.και της Ε.Ε ύστερα από τις προσταγές τους.

Για να υλοποιήσουν ένα σχέδιο μιας νέας κερδοφορίας του κεφαλαίου με άλλοθι την κρίση και το χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν, εξαπολύουν μια ανελέητη επίθεση σε ό,τι απόμεινε από τα λίγα δικαιώματα των προηγούμενων κατακτήσεων. Έτσι λοιπόν ανάμεσα στις άλλες ρυθμίσεις που καταργούν όλο το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και συλλογικών διαπραγματεύσεων, ανακοινώνει και την μείωση των μισθών κατά 20% στα κατώτερα όρια,σε νέους από 18-25 ετών , για την “αντιμετώπιση” της ανεργίας και τη απόκτηση “εργασιακής εμπειρίας”. Αφού με τις πολιτικές τους τόσων ετών έστειλαν στην εξαθλίωση και στην αβεβαιότητα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, σχεδιάζουν και την κόλαση του μέλλοντος στις νέες γενιές ανθρώπων, κάνοντας τους σύγχρονους σκλάβους των 500 ευρώ στις ορέξεις των αδηφάγων ληστών των ονείρων τους.

Όμως η ανεκδιήγητη κυβέρνηση του Γ.Α.Π. και τα αφεντικά της λογαριάζουν όλα αυτά χωρίς τον ξενοδόχο. Το ορμητικό ποτάμι της οργής των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, απ΄ άκρη σ΄ άκρη σε όλες τις πλατείες της χώρας μαζί με την εργατική πλειοψηφία και το κίνημα ανέργων που δημιουργούν οι ανάγκες της ζωής θα τους στείλει το ηχηρό μήνυμα ανατροπής το επόμενο διάστημα στους μαζικούς αγώνες που επιβάλεται να πληθύνουν.

Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *