Συνδικαλισμός στα ΜΜΕ ή τρεις λαλούν και δυο χορεύουν…

της Γεωργίας Μυλωνάκη

 

ελευθεροτυπιαΤο πόσο 3 λαλούν και 2 χορεύουν είναι τα σωματεία του κλάδου των ΜΜΕ μέσα από το “παράδειγμα” συνδικαλισμού στην Ελευθεροτυπία…

Την εφημερίδα Ελευθεροτυπία την έβγαζε η Χ.Κ.Τεγόπουλος (που πτώχευσε) αλλά εκδίδεται από την Τρίτη Όψη ΑΕ. Στη ΧΚΤ υπάρχουν απολυμένοι και επισχεσίες (δεν δέχτηκαν οικιοθελώς να απολυθούν όπως έκανε η πλειονότητα όσων εργαζονται στη “νέα” Ελευθεροτυπία και στην Εφημερίδα των Συντακτών). Στην ΤΟ υπάρχουν απολυμένοι, επισχεσίες και εργαζόμενοι που είναι για μήνες απλήρωτοι. Οι εργαζόμενοι/απολυμένοι/επισχεσίες από ΧΚΤ και ΤΟ εκπροσωπούνται από διαφορετικό σωματείο ανάλογα με την ειδικότητά τους. Οι δημοσιογράφοι από την ΕΣΗΕΑ. Οι διοικητικοί από την ΕΠΗΕΑ. Οι τεχνικοί από την ΕΤΗΠΤΑ. Οι λιθογράφοι από την ΠΕΛ.(Πρέπει να ξεχνάω και κάποιο ακόμα αλλά δεν είμαι σίγουρη ποιο).
Πρόσφατα η ΤΟ υπέβαλε μια πρόταση στο σύνδικο που χειρίζεται την πτώχευση της ΧΚΤ. Η ΤΟ παρουσίασε την πρόταση αυτή στους δικηγόρους των σωματείων, πλην της ΠΕΛ.

Σήμερα Τετάρτη 15/10 στις 4.30μμ έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει ενημερωτική συγκέντρωση για όλους ανεξαρτήτως ειδικότητας τους εργαζόμενους ( πρώην και νυν ) στον 3ο όροφο της ΕΣΗΕΑ από τους δικηγόρους. Δικηγόρους των σωματείων και δικηγόρους ιδιώτες επίσης στους οποίους έχουν προσφύγει πολλοί.
Από ποιόν ανακοινώθηκε η σημερινή ενημέρωση-συγκέντρωση; Από τον Μπάμπη Πολυχρονιάδη, που είναι αντιπρόσωπος στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ των Δημοσιογράφων σε Επίσχεση στη ΧΚΤ ( οι δημοσιογράφοι που εργάζονται τώρα στην επανέκδοση της “Ε” δεν έχουν δικό τους εκλεγμένο εκπρόσωπο στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ (επειδή κανείς δεν υπέβαλε υποψηφιότητα) http://www.esiea.gr/mikto-symvoylio-apergiaki-epitropi/.

Πώς ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι για τη σημερινή συγκέντρωση – ενημέρωση;
Με ανάρτηση του Μπάμπη στην ομάδα “Η Ελευθεροτυπία δεν πρέπει να κλείσει” στο facebook, άμα δεν έχεις fb ας προσεχες. Κανένα σωματείο δεν έχει αναρτήσει ανακοίνωση για τη σημερινή συνάντηση στο σάιτ της.

Η ΕΣΗΕΑ κάνει δωρεάν σεμινάρια (και πάλι καλά) αλλά μόνο για όσους χωρέσουν http://www.esiea.gr/pilotika-seminaria-stin-esiea/. Η ΕΠΗΕΑ ενημερώνει τα μέλη της ότι πέτυχε “μεγαλύτερη έκπτωση στο πλήρες πακέτο της συνδρομητικής τηλεόρασης” NOVA! http://www.epiea.gr/tabid/36/newsid630/1847/NOVA——-/language/el-GR/Default.aspx Η ΕΤΗΠΤΑ θέλει να μπει στην ΠΟΕΣΥ επειδή και καλά αυτό “θα είναι ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της ίδρυσης του “ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ”” ( ολημερίς χτίζεται τα βράδια γκρεμίζεται τούτο ) http://www.etipta.gr/announcements/2-nea/525-poesy-syndkato-typou. Και η ΠΕΛ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ (Εθν. Αντιστάσεως 8, Άλιμος) την Παρασκευή 17 Οκτώβρη και ώρα 10.30 για την καθυστέρηση που υπάρχει από πλευράς ΟΑΕΔ σχετικά με την καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας προς τους πρώην εργαζόμενους των δύο επιχειρήσεων. http://panelladiki-enosi-lithografon.blogspot.gr/2014/10/13-10-2014-to.html & http://panelladiki-enosi-lithografon.blogspot.gr/2014/10/13-10-2014.html

Έτσι συντονίζονται και νικούν οι αγώνες που κάνουν οι εργαζόμενοι για να προασπίσουν τα δικαιώματά τους συνάδελφοι, έτσι ακριβώς!

Να μας χαιρόμαστε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *