Φοιτητικοί σύλλογοι Πάτρας: δεν τρομοκρατούμαστε!

πατραΤο προηγούμενο διάστημα ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία ήταν θεατές στο ίδιο έργο. Ένα έργο στο οποίο κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ προσπάθησαν να πείσουν για την επικείμενη ανάπτυξη με την ίδια πάντα συνταγή: νέα μέτρα, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μαζικές απολύσεις, κατάργηση κοινωνικών αγαθών ενώ παράλληλα η ανεργία καλπάζει με τα ποσοστά της στο 30% και στη νεολαία στο 65%. Στο πλαίσιο αυτής της επίθεσης δεν μπορεί να μένει απ’ έξω η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Κύρια κατεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας είναι η διάλυση του δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση του μέσα από τις απολύσεις διοικητικών, η προσαρμογή του στις επιταγές της αγοράς και η δημιουργία φθηνών και ευέλικτων εργαζομένων.
Οι διαγραφές, οι οργανισμοί, οι διαθεσιμότητες, η υποβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας (σίτιση, στέγαση, μετακίνηση) και η χειροτέρευση των όρων φοίτησης (αλλαγές στα προγράμματα σπουδών, όρια δήλωσης μαθημάτων, κατάργηση επί πτυχίω εξεταστικών, ν+2 κλπ) είναι κομμάτια της επίθεσης αυτής.
Δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι σ’ όλη την Ελλάδα και στην πόλη της Πάτρας απέδειξαν στην πράξη ότι με τους κοινούς αγώνες νεολαίας και εργαζομένων σηκώνουν κεφάλι στις κατευθύνσεις αυτές. Μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις πολλών τμημάτων κορυφώθηκε η αντιπαράθεση με την αντιεκπαιδευτική πολιτική με φωτεινό παράδειγμα τον σύλλογο των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών που κινητοποιείται εδώ και 3 βδομάδες και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την συνέχεια.
Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πρυτάνεις και υπουργείο απάντησαν σε όλα αυτά με καταστολή. Από τη μια στην Θεσσαλονίκη υπήρξαν απειλές για παρέμβαση εισαγγελέα, ενώ στην Αθήνα προέβησαν σε λοκ αουτ της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, σε επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές και στο σπάσιμο της κατάληψης του συλλόγου της Φιλοσοφικής από αντιδραστικές δυνάμεις στο Πανεπιστήμιο.
Ειδικότερα στην Πάτρα η πρύτανις Β. Κυριαζοπούλου επιχειρώντας να τρομοκρατήσει τους φοιτητικούς συλλόγους μιλώντας για μικρές ομάδες βίας τοποθετήθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο απέναντι στις διεκδικήσεις των φοιτητών και των εργαζομένων, πιστή στην κυβερνητική πολιτική. Δεν δίστασε μάλιστα να καλέσει και την παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάληψη των φοιτητικών συλλόγων στην Πρυτανεία! Αυτοί που καταγγέλλουν την ανατρεπτική δράση του φοιτητικού κινήματος ως μειοψηφία, λειτουργούν με τους χειρότερους όρους μειοψηφίας, βίας και αυταρχισμού. Οι φοιτητικοί σύλλογοι δηλώνουν απερίφραστα ότι ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ και το επόμενο διάστημα θα απαντήσουν με όξυνση των αγώνων τους.
Τώρα είναι η ώρα που το φοιτητικό κίνημα μαζί με τους εργαζόμενους, τους πληττόμενουςεντόςτου πανεπιστημίου (απλήρωτες καθαρίστριες, διοικητικοί υπάλληλοι, αγωνιζόμενα κομμάτια καθηγητών) και την κοινωνική πλειοψηφία οφείλει να σηκώσει το γάντι της αντιπαράθεσης απέναντι στις πολιτικές αυτές
Καλούμε το επόμενο διάστημα να μαζικοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων, να κινηθούν σε αγωνιστική κατεύθυνση όξυνσης με καταλήψεις και διαδηλώσεις με πανελλαδικό στίγμα.
Με μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες να παλέψουμε για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και των κατευθύνσεων τους στα πανεπιστήμια!

Φοιτητικοί Σύλλογοι: Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικού, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Επιστήμης των Υλικών, Φαρμακευτικής, Θεατρικών Σπουδών, Φιλολογίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *