Τότε που η “Καθημερινή” εξυμνούσε τον Καρατζαφέρη…

Alexis-Papaxelas“Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ”, ήταν ο τίτλος άρθρου του σοβαρού και έγκυρου πολιτικού αναλυτή Αλέξη Παπαχελά, στην εξίσου σοβαρή και έγκυρη εφημερίδα “Καθημερινή”, στις 11 Μαρτίου 2011. Βέβαια, το ΛΑΟΣ δεν ανέβαινε, καθώς μόλις ένα χρόνο αργότερα δεν μπήκε καν στη Βουλή, αλλά ποιος θα θυμόταν τον Μάιο 2012 τι έγραφε ο Παπαχελάς στην “Καθημερινή” τον Μάρτιο 2011…

Τον εξυμνούσαν τότε τον Καρατζαφέρη. Γιατί ήταν ένας υπεύθυνος πολιτικός, που ψήφισε το Μνημόνιο, που επένδυσε στη συναίνεση, που μίλησε ξάστερα και τσεκουράτα, για να θυμηθούμε και τον ομογάλακτό του Μάκη Βορίδη.

Γιατί ο Καρατζαφέρης ήταν πράγματι ειλικρινής όταν έλεγε -σύμφωνα με απόσπασμα δήλωσής του που παρέθετε τότε ο Παπαχελάς- «όταν βρίσκεσαι σε πόλεμο, τι κάνεις; Δεν πουλάς και τα ασημικά σου για να αγοράσεις όπλα και να τα βγάλεις πέρα; Ε, λοιπόν, πόλεμο έχουμε και τώρα».

Προφανώς, ο ηγέτης του ΛΑΟΣ ήξερε τι συνέβαινε. Και ως νοικοκύρης φρόντισε εγκαίρως να ανταποκριθεί στις πολεμικές ανάγκες της περιόδου. Η διερεύνηση ποσού 1,6 εκατομμυρίου ευρώ που ανήκει στον ίδιο και στον γιο του ανατέθηκε ήδη σε ορκωτούς λογιστές από την Επιτροπή “Πόθεν Έσχες” της Βουλής.

Το έμαθε και η “Καθημερινή”, το ξέρει και ο Αλέξης Παπαχελάς, με τις σοβαρές και έγκυρες αναλύσεις…

Παραθέτουμε πλήρες το σχετικό άρθρο του 2011, για να θαυμάσει ο αναγνώστης επίπεδο σοβαρότητας, εγκυρότητας και κυρίως ικανότητας πρόβλεψης των εξελίξεων:

Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ένα κόμμα που κερδίζει σε δημοτικότητα και απήχηση είναι ο ΛΑΟΣ. Μπορεί να απωθεί πολλούς η ιδέα αισθητικά, ιδεολογικά, αξιακά ή δεν ξέρω πώς αλλιώς, αλλά είναι σαφές ότι υπάρχει ένα «φαινόμενο ΛΑΟΣ». Εχει λοιπόν ενδιαφέρον να δει κανείς τι κάνει σωστά ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Κατ’ αρχάς ψήφισε το Μνημόνιο αγνοώντας τον μεγάλο κίνδυνο να χάσει ένα σημαντικό κομμάτι από την πελατεία του, μεγάλο τμήμα της οποίας έχει βιώσει στο πετσί της τις συνέπειες της δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεν λογάριασε το ρίσκο της απώλειας ψήφων, αλλά πόνταρε στο ότι θα κερδίσει περισσότερες από μια υπεύθυνη στάση.

Ο κ. Καρατζαφέρης έχει επενδύσει επίσης στη συναίνεση. Είναι ο πρώτος που μίλησε για την ανάγκη μιας οικουμενικής κυβέρνησης και ο οποίος επαναλαμβάνει μονότονα ότι το πράγμα «δεν βγαίνει έτσι όπως πάει». Η συναίνεση είναι προφανές πως δεν του έκανε κακό…

Υπάρχει όμως και ένα ακόμη στοιχείο, αυτό του κοινού νου ο οποίος δεν περισσεύει στη χώρα μας. Οταν όλοι έβγαιναν στις τηλεοράσεις και θρηνούσαν για τα 50 δισ. ευρώ της δημόσιας περιουσίας, ο κ. Καρατζαφέρης βγήκε και μίλησε απλά και χωρίς πολλά πολλά: «Οταν βρίσκεσαι σε πόλεμο, τι κάνεις; Δεν πουλάς και τα ασημικά σου για να αγοράσεις όπλα και να τα βγάλεις πέρα; Ε, λοιπόν, πόλεμο έχουμε και τώρα». Απλές κουβέντες που δεν μπλέκονται σε περισπούδαστες αναλύσεις και βγάζουν νόημα.

Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ έπιασε όμως και τον σφυγμό της κοινής γνώμης σε ένα κρίσιμο θέμα, αυτό του «νόμου και της τάξης». Η αριστερόστροφη πολιτική ορθότης που μας επεβλήθη για πολλά χρόνια δεν επέτρεπε να τεθούν τέτοια ζητήματα. Ο κ. Καρατζαφέρης τα έθεσε πολύ πριν τα ανακαλύψει το ΠΑΣΟΚ ή, βεβαίως, και η Νέα Δημοκρατία. Αν σε αυτά προσθέσετε και μερικές αξιοπρεπείς παρουσίες από πλευράς πολιτικού λόγου στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο έχετε τα συστατικά μιας επιτυχημένης πολιτικής συνταγής. Να τα ξαναθυμηθούμε; Συναίνεση, υπεύθυνη στάση όταν κρίνονται καίρια θέματα, κοινός νους και όχι ξύλινος κομματικός λόγος και νέα επαρκή πρόσωπα. Μήπως είναι αυτά τα συστατικά που περιμένει κάποιος από ένα αστικό κόμμα αντιπολίτευσης και τα οποία προφανώς δεν έχει η Νέα Δημοκρατία;”

2 απαντήσεις στο “Τότε που η “Καθημερινή” εξυμνούσε τον Καρατζαφέρη…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *