Υπόλογες κυβέρνηση και Ν.Δ. για τους ακροδεξιούς απατεώνες που καλύπτουν

λαοςΤουλάχιστον 23 ερωτήσεις είχαν καταθέσει ως βουλευτές του ΛΑΟΣ τα σημερινά στελέχη της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης και ο κυπατζής Ιωάννης Κοραντής, σχετικές με τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, όπως για τα ελικόπτερα Super Puma και τα αεροσκάφη Mirage 2000-5. Καθώς οι συμβάσεις αυτές αποκαλύπτεται πως σχετίζονται με τις δύο υπεράκτιες εταιρίες του προέδρου του τότε κόμματός τους Γιώργου Καρατζαφέρη, τις οποίες διερευνά η Δικαιοσύνη, προκύπτει σοβαρό ζήτημα και για τους ίδιους, αλλά και για τη Ν.Δ. που τους στεγάζει πολιτικά, όπως και για την κυβέρνηση, η οποία τους καλύπτει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, που ερευνά η Δικαιοσύνη, η εταιρεία Kestrel (αντιπρόσωπος γαλλικών εταιρειών, όπως η MBDA, η Eurocopter κ.λπ., αλλά και της κατασκευάστριας εταιρείας των πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-415 Canadair) φέρεται να έστειλε σε δύο διαφορετικές περιόδους προς υπεράκτιες εταιρείες, που ανήκουν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ. «Είναι ένα θέμα που με προβλημάτισε πάρα πολύ και εύχομαι να μην είναι αλήθεια. Αν είναι αλήθεια, πρέπει να επιβληθούν τα νόμιμα και να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ανάλογη δήλωση έκανε και ο Θάνος Πλεύρης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της “Η Αυγή”, στην ερώτηση για τα ελικόπτερα στις 14 Σεπτεμβρίου 2010 με αριθμό 2779, οι Γεωργιάδης και Πλεύρης ασκούν κριτική στη σύμβαση, ενώ με άλλες ερωτήσεις τους οι βουλευτές τότε του ΛΑΟΣ, εκφράζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα εξοπλισμών, ανταλλακτικών, κόστους χρήσης των οπλικών συστημάτων και εκφράζουν ανησυχία για ενδεχόμενη μείωση των εξοπλιστικών κονδυλίων. Ενδεικτικά σε ερώτηση για τα αεροσκάφη 23.7.2010 με αριθμό 297 ζητούν την επίσπευσή της: «Τα μαχητικά Mirage 2000/2000-5 αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Πολεμικής Αεροπορίας. Ωστόσο, δεν έχει προχωρήσει η υπογραφή της συμφωνίας τεχνικής υποστήριξης FOS (Follow On Support) με αποτέλεσμα να υπάρχει ζήτημα διαθεσιμότητας: 1. Γιατί δεν προχωρά η υλοποίηση της συμφωνίας FOS για τα μαχητικά Mirage 2000; 2. Σε τι κατάσταση από πλευράς διαθεσιμότητας βρίσκονται τα μη εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη Mirage 2000 EGM/BGM;».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις εταιρείες του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ζήτησε να ελεγχθούν και οι Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης. «Είναι λογικό η έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, να επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα», είπε και ζήτησε από τους δύο βουλευτές «να δώσουν εξηγήσεις αν γνώριζαν τι υπογράφουν».

Εντούτοις, τόσο ο Γεωργιάδης όσο και ο Πλεύρης αντέδρασαν με κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ για “αθλιότητα και λασπολογία”. Ο Πλεύρης, μάλιστα, δεν δίστασε να πει πως “είναι περήφανος για τις ερωτήσεις που έχει καταθέσει». Πρόκειται, φυσικά, για τη γνωστή από πολύ παλιά περηφάνεια του φασίστα, που τα καταφέρνει στις κομπίνες, πουλώντας “εθνικοφροσύνη”.

Καθώς το ζήτημα αποκτά διαστάσεις μεγάλου σκανδάλου σε βάρος του δημοσίου, είναι προφανές πως υπόλογοι, εκτός του Καρατζαφέρη, δεν είναι μόνο οι Γεωργιάδης και Πλεύρης, αλλά και ο υπουργός Υγείας Βορίδης, καθώς και η Ν.Δ. και η κυβέρνηση που μέχρι στιγμής παρέχουν κάλυψη στους συγκεκριμένους ακροδεξιούς απατεώνες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *