Χυδαία επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου από βουλευτή της Ν.Δ.

konstantopoulou_5Με χυδαίο τρόπο αντέδρασε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης σε σχόλιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα δεσμευμένα ή κατασχεμένα χρήματα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Κατά τη συζήτηση, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής υποστήριξε ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απάλλαξε τα μέλη της διοίκησης του ΟΔΙΕ (Ιππόδρομος), τα οποία κατηγορούνταν ότι δεν είχαν καταβάλει εισφορές 1,6 εκατ. ευρώ (εργοδοτικές εισφορές 648.000 ευρώ, εργατικές εισφορές 950.000 ευρώ).

Η αθώωση, είπε ο Στ. Κοντονής, έγινε με βάση τον νόμο 4141/2013 άρθρο 31 παρ. 4, ο οποίος, όπως ανέφερε, αμνηστεύει τις διοικήσεις των εταιρειών του δημοσίου οι οποίες αποκρατικοποιούνται.

Ο εισηγητής της Ν.Δ. Βασίλης Υψηλάντης υποστήριξε ότι ο νόμος δεν δίνει αμνηστία, ενώ έκανε αναφορά στον Μπέρνταρντ Σω.

Εκτός από τον Μπέρναρντ Σω, καλό είναι να διαβάζετε και τους νόμους που ψηφίζουν, σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Εμείς δεν είμαστε τσουτσέκια κανενός. Δεν μπορεί να προσβάλλει συναδέλφους και πρέπει να μάθει ότι δεν είναι το φαινόμενο της ελληνικής κοινωνίας. Θα την καταγγείλω στον Πρόεδρο της Βουλής για τις προσβολές της προς τους βουλευτές», αντέδρασε ο Β. Υψηλάντης και πρόσθεσε: «Θα μπορούσα να πω πολλά για την κυρία. Σέβομαι όμως τη διαδρομή του πατέρα της και μόνο αυτή».

«Δια του τραμπουκισμού δεν θα καταφέρετε τίποτα», αντέτεινε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, ενώ ο Β. Υψηλάντης άρχισε να φωνάζει «τραμπούκα είσαι και φαίνεσαι. Ακούς τι σου είπα; Σεβόμουνα μέχρι τώρα τη διαδρομή του πατέρα σου όμως μέχρι εδώ!».

«Ακούστε φρασεολογία!», σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την προστασία του Προέδρου της Επιτροπής Κυριάκου Βιρβιδάκη.

«Βρε άντε από δω. Ντροπή σου», συνέχισε ο εισηγητής της ΝΔ.

Αργότερα, και αφού προσωρινά είχαν ηρεμήσει τα πνεύματα, ο Β. Υψηλάντης ζήτησε συγγνώμη «μόνο από τους συναδέλφους για την προσωρινή εκτροπή μου όσον αφορά το φαινόμενο της κυρίας συναδέλφου. Υπάρχουν όμως και κάποια ανθρώπινα όρια».

«Αυτό που παρακολουθούμε είναι ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να στήσουν ένα σκηνικό που ο αντίλογος είναι αντικοινοβουλευτική πρακτική. Θέλω να παραμείνουν στα πρακτικά οι ύβρεις για να ελέγχεται αυτός που τα εκστόμισε. Η αυτοανάφλεξή του αποκαλύπτει πόσο επίπλαστη είναι αυτή η έκρηξη. Αυτοί είναι οι προστάτες των κοινοβουλευτικών ηθών», δήλωσε από την πλευρά της η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Στους διαξιφισμούς είχε εμπλοκή και ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης ο οποίος φώναξε στη Ζ. Κωνσταντοπούλου «άντε μωρή από δω».

Το επεισόδιο σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος υπερασπίστηκε τους βουλευτές της ΝΔ που εξύβρισαν την κ. Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι «μπορεί να είναι 300 οι βουλευτές, αλλά τα προβλήματα που δημιουργεί η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν τα δημιουργεί άλλος».

«Τώρα θα κάνετε και πειθαρχείο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ», απάντησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Να επισημανθεί ότι η συζήτηση στη συγκεκριμένη επιτροπή αφορούσε το νομοσχέδιο του Χαρ. Αθανασίου που προβλέπει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση για κατηγορουμένους ή υπόπτους οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του δημοσίου, εφόσον επιστρέψουν το σύνολο του ποσού που υπεξαιρέθηκε.

Πηγή: koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *