Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Η. Κωστάρη και Ν. Ρωμανό

κωσταρηςΟ νόμος για τις φυλακές  τύπου Γ΄ που ψήφισε η κυβέρνηση έχει καταγγελθεί, και σωστά, από πολλούς ως ακραίος και επικίνδυνος. Θα προσθέταμε ότι είναι και φασιστικής λογικής. Όχι μόνο στερεί από έναν μεγάλο αριθμό φυλακισμένων (πολιτικών και ποινικών) τις δυνατότητες επαφής και επικοινωνίας με την κοινωνία αλλά κατηγοριοποιεί ανθρώπους χωρίς να λαμβάνει υπόψη την   ιδιαιτερότητα του καθενός.

           

 Ο Ηρακλής Κωστάρης είναι ένας από αυτούς. Για 3 ½ χρόνια έπαιρνε εκπαιδευτικές και κανονικές άδειες χωρίς να παραβιάσει στο ελάχιστο τους όρους των αδειών και είχε μεταφερθεί στους φούρνους των φυλακών Κορυδαλλού όπου εργαζόταν κερδίζοντας χρόνο από το χρόνο της ποινής του. Και ξαφνικά, μετά τη μη επιστροφή του Χρ. Ξηρού, μεταφέρεται ξανά στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών και κόβονται οι άδειές του. Από τότε και παρ’ ότι ακόμα και με το νέο απάνθρωπο νόμο έχει το δικαίωμα τόσο στις άδειες όσο και στην εργασία (ο νόμος εξαιρεί από το ειδικό καθεστώς όσους έχουν πάρει 3 φορές άδεια χωρίς να παραβιάσουν τους όρους) του αρνούνται και τις άδειες και την εργασία. Επιπλέον έχουν αγνοήσει επιδεικτικά όλες τις αιτήσεις που έχει κάνει (πάνω από 20) αρνούμενοι ακόμα και να του απαντήσουν. Ο Ηρακλής Κωστάρης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 28 Οκτωβρίου διεκδικώντας τα αυτονόητα. Ήδη έχει αρχίσει να παρουσιάζει προβλήματα υγείας.

  Όσον αφορά τον Νίκο Ρωμανό, αφού του αναγνώρισαν το δικαίωμα να δώσει εξετάσεις και επιπλέον θέλησαν να τον βραβεύσουν για την επιτυχία του, του αρνούνται να παρακολουθήσει τα μαθήματα! Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας από 10 Νοέμβρη.

 Από τη στιγμή που δεν έγινε εφικτό, τόσο από τους ίδιους τους φυλακισμένους όσο και από το ευρύτερο κίνημα, να αποτραπεί η ψήφιση του νόμου, θα πρέπει να ενισχύσουμε κάθε μορφή αντίστασης, έστω και στα επιμέρους σημεία του, μέχρι την τελική κατάργησή του.

 

            Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Ηρακλή Κωστάρη και Νίκο Ρωμανό που διεκδικούν το δικαίωμα στις εκπαιδευτικές άδειες.

 

            Αγώνας για την κατάργηση του ανθρωποκτόνου νόμου για τις φυλακές τύπου Γ΄  ρωμανος

 

 

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *