Η 98χρονη αγωνίστρια της Αντίστασης Κατίνα Σηφακάκη στην “Έρευνα για την κρίση (2010-2014)”

image002Την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, η 98χρονη αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης Κατίνα Σηφακάκη παίρνει το λόγο στην παρουσίαση – συζήτηση για τα αποτελέσματα της ακτιβιστικής «Έρευνας για την κρίση (2010-2014)» της Κρυσταλίας Πατούλη, που συνδιοργάνωσαν οι εκδόσεις Κέδρος και το Floral Bookstore με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε ( http://tvxs.gr/news/biblio/i-ereyna-g… ).

***

Ποιες αιτίες μας έφεραν ως εδώ και κυρίως τι πρέπει να κάνουμε; Απαντούν 180 πρόσωπα των Γραμμάτων, των Επιστημών και των Τεχνών.

Κεντρικοί ομιλητές της συζήτησης ήταν η συγγραφέας και συμμετέχοντες στην εν λόγω έρευνα:

Τασούλα Βερβενιώτη, ιστορικός – http://tvxs.gr/news/biblio/mia-fygi-p…

Σωτήρης Δημητρίου, ανθρωπολόγος – ( http://tvxs.gr/node/132593 )

Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος – σκηνοθέτης – ( http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/sa… )

Γιάννης Μπίλλας, εκπαιδευτικός – βιοκαλλιεργητής – ( http://tvxs.gr/node/136822 )

Από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι σήμερα 180 πρόσωπα των Γραμμάτων, των Επιστημών και των Τεχνών, απαντούν στην Κρυσταλία Πατούλη με βάση το ερώτημα «Ποιες αιτίες μας έφεραν ως εδώ και κυρίως τι πρέπει να κάνουμε;» και 19 πρόσωπα από αυτά απαντούν σε υποερωτήματα ανάλογα με την επικαιρότητα, στο πλαίσιο της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο Tvxs.gr, δημιουργώντας έναν δημόσιο διάλογο με πάνω από 280 άρθρα και συνεντεύξεις.

Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσιάζονται αναλυτικά στο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος.

(Περισσότερα για το βιβλίο, την έρευνα, και τα αποτελέσματά της: http://wp.me/p1u2LI-4).

Τα έσοδα της έκδοσης θα διατεθούν στο ΚΕΘΕΑ, που συμβάλλει καθοριστικά εδώ και δεκαετίες στην επίλυση κρίσεων προς την ανεξαρτητοποίηση και στη ΜΕΡΙΜΝΑ που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των απωλειών στη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους.

Διαβάστε επίσης (στα ελληνικά / en français / in english) τα ενδεικτικά αποτελέσματα της έρευνας για τις αιτίες και τις λύσεις της κρίσης : http://tvxs.gr/news/ellada/ereyna-ait…

*Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας μελετήθηκαν από την Κρυσταλία Πατούλη με την συμμετοχή των εξής ακτιβιστών: Λάζαρος Μαυροματίδης, Anna Bykalyuk, Κώστας Κατσίμπρας, Pablito και Ρένια Πουρνάρα. Τις μεταφράσεις στα γαλλικά και αγγλικά έκαναν ο Λάζαρος Μαυροματίδης και η Christine Cooreman.

(Περισσότερα: http://wp.me/p1u2LI-4 )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *