Κείμενο ανοιχτής στήριξης στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ

anta_2ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.-Μ.ΑΡ.Σ.

Οργή, αγανάκτηση, ‘’να φύγουν’’. Αυτά είναι τα συνθήματα που κυριαρχούν λίγο πριν τις εκλογές στις 25 του μήνα, αυτά είναι τα αποτελέσματα της κανιβαλικής πολιτικής που προωθούν 6 χρόνια τώρα οι συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δορυφόροι με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Όσο και αν προσπαθούν, η τρομοκρατία που ασκούν για να ανακόψουν αυτήν την λαϊκή κατακραυγή δεν τους φτάνει: Η διάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος, το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας, το σκιερό μέλλον για την νέα γενιά έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση τους.

Η ίδια αγανάκτηση είναι αυτή που φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην προεκλογική μάχη- έναν ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο που κάθε λεπτό πλησιάζοντας προς τις κάλπες ανεβάζει ακόμα περισσότερο τους τόνους για την ‘’συνέχεια’’ της χώρας στον ουσιαστικό πυρήνα της Ε.Ε. και του Ευρώ, ολοένα και περισσότερο προσφέρει εγγυήσεις μιας κάποιας ‘’ομαλότητας’’ και ‘’διαπραγμάτευσης’’, ολοένα και περισσότερο μετατρέπει την λαϊκή βούληση για την ανατροπή τους σε μια πιο ‘’φιλολαϊκή’’ διαχείριση της ίδιας πολιτικής.
Ο λαός όμως πρέπει και θα παραμείνει στο προσκήνιο!

Στις 25 του μήνα, τα ψηφοδέλτια της εκλογικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ επιμένουν: Ξεροκέφαλα, μετωπικά, ανατρεπτικά. Καμία συνέχεια με την Ε.Ε., το ευρώ, το χρέος και την μπότα των ‘’δανειστών’’. Καμία υποχώρηση στα εργατικά και λαϊκα αιτήματα, για αναδιανομή του πλούτου, πραγματική δημοκρατία, ρήξη με τις πολιτικές που οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση. Δυναμικά, ασυμβίβαστα, ενωτικά και αντικαπιταλιστικά, να δώσουμε την μάχη για την οριστική ήττα της πιο βάρβαρης μεταπολεμικής πολιτικής, να μιλήσουμε για έναν άλλο δρόμο με τον εργαζόμενο λαό στο τιμόνι.

Σε αυτή την εποχή του αμύθητου πλούτου και της καταθλιπτικής φτώχειας, η υπερήφανη απαίτηση να πάρουμε πίσω ότι μας έκλεψαν και η θαρραλέα συλλογική διεκδίκηση για ότι μας ανήκει να αντικαταστήσουν την απόγνωση και το φόβο που καλλιεργούν. Να νικήσουν τους μονοδρόμους και τους ‘’αναγκαίους’’ συμβιβασμούς.

Στις 25 του μήνα, οι δυνάμεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ δίνουν ακόμα μια μάχη! Και θα συνεχίσουν και στις 26 του μήνα: Για την διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ευρώ-ΕΕ, τον εργατικό έλεγχο, την άνοδο του λαού στο προσκήνιο των εξελίξεων.

Ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ σημαίνει τη πιο βαθιά καταδίκη της πολιτικής ΕΕ- ΔΝΤ και της λαομίσητης συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που κατέρρευσε οριστικά και ανεπίστρεπτα καθώς και τους δορυφόρους τους (ΠΟΤΑΜΙ, κόμμα Παπανδρέου). Να τσακίσουμε και εκλογικά και πολιτικά τη Χρυσή Αυγή και κάθε ακροδεξιό και φασιστικό σχηματισμό.

Στήριξη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ σημαίνει ΝΑΙ στην ύπαρξη μιας δυνατής εργατικής, και αναγκαίας αριστερής αντιπολίτευσης την επαύριον των εκλογών. Στους δρόμους του αγώνα, στο πρόγραμμα, στο κίνημα και την αριστερά.

Σημαίνει ΝΑΙ στην αναγέννηση του εργατικού κινήματος. ΝΑΙ στην πολιτική ενότητα δράσης της Αριστεράς.

Στις 25/1 στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ
Όνομα Ιδιότητα
1. Βασιλακοπούλου Λουίζα Ιδιωτική Υπάλληλος
2. Ηλιόπουλος Ηλίας Μέλος Δ.Σ. ΣΙΕΛ Αχαϊας
3. Καζανάς Βασίλειος Έμπορος
4. Καζάνης Άρης, εκπαιδευτικός
5. Κακαρούμπας Βασίλης Δάσκαλος
6. Καλλίνικος Χρήστος, ιδιωτικός υπάλληλος
7. Κάντας Κώστας, συνταξιούχος
8. Καραμπέλης Γιώργος μεταλεργάτης
9. Κατσιγιάννη Ευδοκία, εκπαιδευτικός
10. Κυραναστάσης Δημήτρης Εκπαιδευτικός-Μουσικός
11. Μαστραπά Δώρα, εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Β’ ΕΛΜΕ Αχαϊας
12. Ματζούνης Γιώργος, κτηνίατρος στα Καλάβρυτα
13. Ματσούκα Μαίρη, μαθηματικός ιδιωτική υπάλληλος
14. Μειντανάς Κώστας Αγρότης
15. Μιχαηλίδης Κώστας Εκπαιδευτικός
16. Μπελεζώνης Θεόδωρος Πολιτικός Υπάλληλος Υπ. Άμυνας
17. Οικονόμου Αντρέας συνταξιούχος
18. Παλαιολόγος Γιώργος, φοιτητής, μέλος ΔΣ Σπουδαστικού συλλόγου ΣΔΟ Πάτρας
19. Παναγόπουλος Λευτέρης Τεχνολόγος Γεωπόνος
20. Παπαδοπετράκης Ευτύχιος Καθηγητής Μαθηματικών Πανεπιστήμιο Πατρών
21. Σακελλαράκου Λέττα, φοιτήτρια, μέλος ΔΣ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
22. Σάμαρης Νίκος Καθηγητής Μαθηματικών Παν. Πατρών
23. Σκαμνάκης Θανάσης, δημοσιογράφος, συγγραφέας
24. Σκόνδρας Άγγελος, γεωπόνος
25. Σουβαλιώτης Γιώργος, μαθηματικός, ιδιωτικός υπάλληλος
26. Στεργιοπούλου Γιώτα, Γ. Γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
27. Τζουραμάνης Θανάσης Συνδικαλιστής δημοτικός υπάλληλος
28. Τσερόλας Παναγιώτης, υποψήφιος διδάκτωρ Γεωλογίας, συγγραφέας
29. Τσουραμάνης Δημήτρης Τυπογράφος
30. Χαμηλάκη Κατερίνα, αρχαιολόγος, πρόεδρος ΤΕ Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δυτικής Ελλάδας, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μία απάντηση στο “Κείμενο ανοιχτής στήριξης στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ”

  1. Την Δευτέρα Αντικαπιταλιστική Αντεπίθεση…/Κάτι Τρέχει…/23-1-2015/ του Ελευθεριακού *9

    Την Κυριακή έχουμε βουλευτικές εκλογές και η σίγουρη νίκη (με αυτοδυναμία πιστεύουμε) του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει νέα σελίδα στη χώρα και στο ανταγωνιστικό – αντικαπιταλιστικό κίνημα. Το λαικό ρεύμα θα εκδικηθεί για την καπιταλιστική βαρβαρότητα, τα μνημόνια, την φυλακή της ΕΕ και του ευρω που τα τελευταία 5 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο άπραξαν δικαιώματα και κατακτήσεις του προλεταριάτου που κερδήθηκαν με αγώνες και με αίμα.

    Η στρατιά ανέργων, οι νέες εργασιακές σχέσεις, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, η χαμένη γενιά των 300 ευρώ θα είναι και εδώ την Δευτέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί, ούτε θέλει να κάνει ριζοσπαστικές – αντικαπιταλιστικές ανατροπές αλλά μια σειρά μέτρων ανακούφισης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων θα πάρει…έτσι χωρίς αυταπάτες όπως έχουμε τονίσει και σε μια σειρά άλλων παρεμβάσεων μας είναι : ότι και αν προτιμήσουν την ημέρα των εκλογών ο κόσμος του αγώνα, της αντίστασης, του αντιεξουσιαστικού και κομμουνιστικού χώρου είναι επιθυμητό αλλά και κρισιμότερο είναι ότι θα κάνει ο “χώρος” την Δευτέρα…και δεν μπορεί να κάνει τίποτα διαφορετικό από τον δρόμο της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ…

    Πιστεύουμε ότι ο Σαμαράς και η ακροδεξιά συγκυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί, όσο μπορούμε περισσότερο…στόχος μας πρέπει να είναι να ΦΥΓΟΥΝ όχι μόνο ηττημένοι αλλά και καταιδρωμένοι…αλλά δεν πρέπει να αλλάξει διαχειριστής αλλά να έχουμε αλλαγή αντικαπιταλιστικής προοπτικής. Το επαναστατικό – ανταγωνιστικό κίνημα πρέπει να υπερασπιστεί και να πάρει πίσω ότι έχει χαθεί τα τελευταία 5 χρόνια, να πιέσει αριστερά τον ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας την ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική του αυτοτέλεια. Να ανοίξει το δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση του προλεταριάτου και ολόκληρης της κοινωνίας. Για το δρόμο της κατάργησης της μισθωτής εργασίας και του καπιταλιστικού συστήματος, για την πάλη για τον ελευθεριακό κομμουνισμό, την κοινωνία των εργατικών συμβουλίων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη…από την Δευτέρα όλοι σε επαγρύπνηση και αγώνα, κανένας εφησυχασμός, καμία μέρα χάριτος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ…ο αγώνας συνεχίζεται…

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *