Υποχρέωση της κυβέρνησης να ανακαλέσει την παραχώρηση του οικοπέδου στην ΑΕΚ

imagesΜετά την παράνομη παραχώρηση στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ
Υποχρέωση της κυβέρνησης να ανακαλέσει την παραχώρηση του οικοπέδου στην ΑΕΚ
Εβδομήντα πέντε νοματαίοι βαφτίστηκαν «γενική συνέλευση της ΑΕΚ» και ενέκριναν ομόφωνα το παραχωρητήριο που μεταβιβάζει το οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας στην εταιρία του Μελισσανίδη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Πρόκειται, φυσικά, για παρωδία. Για ένα μελανό στίγμα στη διαδρομή ενός ιστορικού αθλητικού σωματείου. Για κατάντια. Σ’ ένα σύλλογο με χιλιάδες μέλη μαζεύτηκαν 75 κλακαδόροι και ενέκριναν κάτι που δεν είχαν καν διαβάσει! Οταν κάποιος οπαδός ζήτησε να του διαβάσουν τους όρους του παραχωρητήριου, ο Μελισσανίδης αντέδρασε εξαγριωμένος: «Δεν θέλω να διαβάσετε ούτε το παραχωρητήριο, ούτε τίποτα. Δεν μου έχετε εμπιστοσύνη; Το έχω διαβάσει εγώ. Αρκεί»!

Φυσικά, η διαδικασία είναι παράνομη και άκυρη. Η συγκεκριμένη απαρτία είναι στημένη, καθώς η πρόσκληση της γενικής συνέλευσης έδινε δικαίωμα συμμετοχής μόνο στα μέλη που ήταν ταμειακά εντάξει στις 31.12.2014! Πουθενά στο καταστατικό ή στο νόμο δε δίνεται τέτοιο δικαίωμα στη διοίκηση. Το καταστατικό προβλέπει πως στις εκλογές μπορεί να είναι κάποιος υποψήφιος αν τακτοποιηθεί ταμειακώς ακόμη και τη μέρα που θα καταθέσει την υποψηφιότητά του. Από τη συγκεκριμένη γενική συνέλευση, όμως, έπρεπε να αποκλειστεί η μεγάλη πλειοψηφία των μελών, για να πάρουν μέρος μόνο οι κλακαδόροι του «Τίγρη», που είχε κουβαλήσει και ολόκληρο το επιτελείο του.

Αυτή η κατάντια θα έπρεπε ν’ απασχολήσει όσα μέλη της ΑΕΚ διατηρούν την αξιοπρέπειά τους και έχουν το θάρρος να υψώσουν ανάστημα απέναντι σ’ ένα σύστημα που χρησιμοποιεί απειλές, προγραφές και τραμπούκους. Αρκεί μια απλή προσφυγή στο Πρωτοδικείο για να κηρυχτεί παράνομη αυτή η στημένη συνέλευση και να ακυρωθούν οι αποφάσεις της. Εμάς, όμως, δεν μας απασχολεί καθόλου αυτό, γιατί απλούστατα αυτό το παραχωρητήριο είναι άκυρο σε κάθε περίπτωση. Δεν μπορεί να γίνει δεκτό από καμιά δημόσια υπηρεσία. Το έχουμε γράψει και το επαναλαμβάνουμε.

Το οικόπεδο των 26,6 στρεμμάτων δεν πέρασε στην ιδιοκτησία της ΑΕΚ, αλλά της παραχωρήθηκε για συγκεκριμένη χρήση. Αναφέρει η απόφαση της 2ας Σεπτεμβρίου του 1934: «Αποφασίζομεν εγκρίνομεν την δωρεάν παραχώρησιντου υπό στοιχεία Α.Β.Γ.Δ.Ε.Ζ.Α. γήπεδον εμβαδού μ2 26621,50 της εν τω συνοικισμώ Φιλαδελφείας εκτάσεως εις την Αθλητικήν Ενωσιν Κωνσταντινουπόλεως προς ίδρυσιν γυμναστηρίου, της εκτάσεως ταύτης ανηκούσης εις το Δημόσιον αρθείσης της αναδασώσεως». 

Και συνεχίζει: «Η παραχώρησις υπόκειται εις ανάκλησιν άμα η έκτασις αύτη μετά των εν αύτη κτημάτων θα έπαυεν εξυπηρετούσα τον δι ον παρεχωρήθηκοινοφελή σκοπόν του εν άρθρω 2 καταστατικού της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως, προβλεπόμενον».

Επειδή, λοιπόν, το οικόπεδο αυτό δεν είναι χωράφι του παπού τους για να το ιδιοποιούνται και να το πουλάνε όπου γουστάρουν, οι 75 κλακαδόροι του «Τίγρη» δεν ενέκριναν παρά ένα νομικά άκυρο και πρακτικά άχρηστο κωλόχαρτο. Κι επειδή εμείς δεν μιλάμε ποτέ στον αέρα, αλλά πάντοτε κάνουμε ρεπορτάζ, σας ενημερώνουμε ότι στη ΔΑΟΚΑ, που είναι αρμόδια για την έκδοση της Εγκρισης και Αδειας Δόμησης, δεν έχει αποσταλεί ακόμη η εισήγηση του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΚΑ, σχετικά με τη νομιμότητα της παραχώρησης του οικοπέδου από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ στην κερδοσκοπική «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. «Δεν είμαστε τρελοί για να εισηγηθούμε την αποδοχή αυτού του παραχωρητηρίου. Χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση» υποστηρίζουν αρμόδιοι παράγοντες.

Με την έγκριση του παραχωρητήριου, όμως, από την κλάκα των 75 που βαφτίστηκε γενική συνέλευση της ΑΕΚ, έχουμε πλέον μια νέα κατάσταση, την οποία οφείλει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Εμείς θα απευθυνθούμε και με αίτησή μας στους αρμόδιους υπουργούς Π. Λαφαζάνη, Γ. Τσιρώνη και Β. Αποστόλου, τους ρωτάμε όμως και από τις στήλες της «Κόντρας»: με την έγκριση του παραχωρητήριου, η ΑΕΚ έπαψε να εξυπηρετεί τον κοινωφελή σκοπό για τον οποίο της παραχωρήθηκε η έκταση. Επομένως, η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ανακαλέσει την παραχώρηση και να ενσωματώσει το οικόπεδο στο Αλσος, όπως προβλέπεται. Πότε σκοπεύουν οι υπουργοί να κινήσουν τη σχετική διαδικασία;

ΥΓ: Για τους εξυπνάκηδες του aek-watch που μας επιτέθηκαν, ισχυριζόμενοι ότι τη νομιμότητα του παραχωρητήριου θα την κρίνει το Εφετείο Αθηνών, έχουμε μια συμβουλή και μια πρόταση. Η συμβουλή: πηγαίνετε να ρωτήσετε κανένα δικηγόρο που να έχει στοιχειώδη γνώση από τέτοιες υποθέσεις (το άρθρο του καταστατικού της ΑΕΚ που καθιστά αρμόδιο το Εφετείο Αθηνών αφορά περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΚ, όχι ένα οικόπεδο που κατά κυριότητα ανήκει στο Δημόσιο και έχει παραχωρηθεί στην ΑΕΚ μόνο κατά χρήση). Η πρόταση: πάτε ένα στοίχημα ότι δε θα υπάρξει δημόσια υπηρεσία που θα δεχτεί αυτό το παράνομο παραχωρητήριο; Περιμένουμε… εναγωνίως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *