ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ: Προκήρυξη και αφίσα της ΟΚΔΕ για τις πολιτικές εξελίξεις

image002ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  ΩΣ  ΤΗΝ  ΤΕΛΙΚΗ  ΝΙΚΗ  ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΤΩ  ΤΑ  ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ  ΤΟΥ  ΧΡΕΟΥΣ – ΕΞΩ  ΑΠΟ  ΕΥΡΩ & Ε.Ε.

ΑΓΩΝΕΣ  ΠΑΝΤΟΥ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

25η Γενάρη, μια Πρώτη Νίκη των Εργαζομένων!

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Γενάρη αποτελεί μια νίκη των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των νέων, όλων μας, οι οποίοι όλα τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια αγωνιστήκαμε με Γενικές Απεργίες, απεργίες σε χώρους δουλειάς, διαδηλώσεις, καταλήψεις σε πλατείες, σχολεία και σχολές. Μια νίκη όλων αυτών που δεν πίστεψαν στα ψέματα των μνημονιακών κυβερνήσεων και της Ε.Ε. ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», που δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς τους, που στράφηκαν στα αριστερά, αναδεικνύοντας ένα αριστερό κόμμα στην κυβέρνηση και δίνοντας στην Αριστερά σχεδόν το 43% των ψήφων.

To μνημονιακό καθεστώς δέχτηκε ηχηρό χτύπημα. Τα  κόμματά  του  ηττήθηκαν  βαριά,  βρίσκονται  σε  κρίση,  θρυμματίζονται  και εξαφανίζονται. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έπεισαν παρά τους εκβιασμούς που χρησιμοποίησαν. Αυτοί που εγκλημάτησαν εις βάρος του ελληνικού λαού, που υποστήριξαν το καπιταλιστικό σύστημα με τα μνημόνια, οδηγώντας το 35% της ελληνικής κοινωνίας στη φτώχεια, τους μισθούς στα τάρταρα, 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους στην ανεργία, αυτοί που ξεπούλησαν την περιουσία του ελληνικού λαού, συντρίφθηκαν. Το «Κράτος Έκτακτης Ανάγκης» των ΜΑΤ και το αντιδραστικό περιεχόμενο των μνημονίων πρέπει να τελειώνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και τους υπόλοιπους υπηρέτες των μνημονίων και του συστήματος (ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, Παπανδρέου) ηττήθηκε και η Ε.Ε. και οι ιμπεριαλιστές, ιδιαίτερα της Γερμανίας. Αυτός ο κύριος εχθρός των εργαζομένων, που ως την ύστατη στιγμή προεκλογικά προσπαθούσε να διασφαλίσει με εκβιασμούς τη συνέχιση των μνημονίων και την παραμονή των εκλεκτών των δανειστών στην εξουσία. Η Ε.Ε./ευρωζώνη αποσταθεροποιείται, εργατικοί αγώνες αναπτύσσονται στην καρδιά της Ε.Ε., και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανοίγει μια νέα περίοδος για την πάλη των εργαζομένων.

Οι Εχθροί και τα Προβλήματα Παραμένουν και Απειλούν να μας Γυρίσουν Πίσω!

Οι μνημονιακές δυνάμεις εντός και εκτός συνόρων έχασαν τον πρώτο γύρο και ήδη έχουν εξαπολύσει την επίθεσή τους για να κερδίσουν τη μάχη και να μας επιβάλουν τα μνημόνια και ένα νέο μνημονιακό καθεστώς. Εξακολουθούν να έχουν ισχυρά ερείσματα και μοχλούς πίεσης, είναι αποφασισμένοι να πάνε ως το τέλος για να υπερασπίσουν τους τοκογλύφους δανειστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες καπιταλιστές Ελλάδας και Ε.Ε. Μας «κρατάνε» ακόμη μέσα στο ζουρλομανδύα του Ευρώ, στον οποίο δεν μπορούμε να παραμείνουμε παρά μόνο με συνεχή μνημόνια. Μας «κρατάνε» ακόμη από το ληστρικό χρέος, το οποίο δεν μπορεί να αποπληρωθεί ακόμη και αν εφαρμοστούν δέκα μνημόνια. Μας «κρατάνε» με στους υποτιθέμενους δημοκρατικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς, που αποδεικνύονται καθημερινά ωμοί μηχανισμοί ελέγχου και εκβιασμού χωρών και των λαών τους, προς όφελος του μεγάλου ευρωπαϊκού κεφαλαίου.

Τα εκρηκτικά προβλήματα της εργατικής τάξης παραμένουν και ζητάνε εναγωνίως λύση. Η τεράστια ανεργία, η φτώχεια, οι μισθοί-φιλοδωρήματα, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η κατάρρευση παιδείας, νοσοκομείων, ασφάλισης, είναι αποτέλεσμα όχι μόνο των μνημονίων αλλά της σήψης και παρακμής του καπιταλιστικού συστήματος – της λογικής του κέρδους, του ανταγωνισμού, της ατομικής ιδιοκτησίας πάνω στις τράπεζες, τα εργοστάσια, τις μεταφορές, τις επικοινωνίες, τις συγκοινωνίες, το εμπόριο. Αυτό το σύστημα έχει παρακμάσει, οδηγεί την παραγωγή της χώρας σε «λουκέτο», και τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα σε διάλυση. Αν δεν αντικατασταθεί θα δημιουργεί συνεχώς χρέη, ελλείμματα, κοινωνική καταστροφή, «ανάγκη» για μέτρα κατά των εργαζομένων. Χρειαζόμαστε μια οικονομία υπό τον έλεγχο των εργαζομένων, που θα λειτουργεί με γνώμονα τις ανάγκες μας, θα σχεδιάζεται δημοκρατικά σε εθνικό επίπεδο, και δεν θα αφήνεται στην… καλή θέληση των αετονύχηδων κερδοσκόπων «επενδυτών» και των αγορών. Που πρώτο της στόχο θα έχει:

– την απορρόφηση των ανέργων,

– την ανάκτηση των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις και λαϊκά εισοδήματα,

– τη σωτηρία των συστημάτων παιδείας, υγείας, κοινωνικής ασφάλισης  με την ανάπτυξη των παραγωγικών κλάδων,

– την κατάργηση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης και όλης της αντεργατικής και αντιλαϊκής νομοθεσίας και την άμεση αποκατάσταση, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, των συλλογικών συμβάσεων, της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας,

– την άμεση κατάργηση των Μνημονίων, τη διαγραφή του Χρέους, την έξοδο από την Ε.Ε. και το Ευρώ,

– την επανεθνικοποίηση όσων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων ιδιωτικοποιήσεων και τηνεθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων κλειδιά της οικονομίας κάτω από εργατικό έλεγχο,

Όχι σε νέες μνημονιακές πολιτικές και λίστες μεταρρυθμιστικών μέτρων

Η ανακούφιση και απαλλαγή  που αισθανθήκαμε όλοι οι εργαζόμενοι με την ήττα των μνημονιακών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γρήγορα άρχισε να ξεθωριάζει. Οι όποιες αμφιβολίες και προβληματισμοί υπήρχαν για τη συνέπεια, αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του ή αυτά που έχει υποσχεθεί στην ΔΕΘ ή στις προγραμματικές δηλώσεις…γρήγορα φαίνεται να επιβεβαιώνονται εκ των πραγμάτων. Η «συμφωνία» Κυβέρνησης-Γιούρογκρουπ  που ανακοινώθηκε την Παρασκευή 20/2/2015 συνιστά μιατεράστια υποχώρηση γιατί, συνοπτικά: 1) παρατείνει το μνημονιακό καθεστώς για τουλάχιστον 4 μήνες 2) αναγνωρίζει τη δανειακή σύμβαση και το σύνολο του χρέους 3) παρατείνει τον έλεγχο/επιτήρηση  της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας από τους εκπροσώπους των δανειστών-κερδοσκόπων, που τώρα ονομάζονται «θεσμοί» σε αντικατάσταση της τρόικας  4) ακυρώνει σχεδόν στο σύνολό του ακόμη και το μετριοπαθές πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό, 5) αποτελεί υπονόμευση της νίκης του ελληνικού λαού στις 25 Γενάρη που με τους αγώνες και την ψήφο του έδωσε σκληρή απάντηση στη δωσίλογη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και στην οικονομική και πολιτική ελίτ της ΕΕ  6) δείχνει ότι η τελική συμφωνία που θα υπογραφεί τον προσεχή Ιούνιο μπορεί να μας ξαναγυρίσει στον αρμαγεδδώνα των μνημονιακών πολιτικών.

Εμπρός για Εργατικούς Αγώνες Παντού! Για ένα Πρόγραμμα – Λύση των Προβλημάτων!

Η επαίσχυντη συμφωνία δεν προσφέρεται για θριαμβολογίες όπως γίνεται από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ. Η καλύτερη εκτίμηση για τη «συμφωνία» δεν είναι ούτε οι συγκρίσεις με τους υποτακτικούς μνημονιακούς Σαμαρά-Βενιζέλο, ούτε με τα e-mail Χαρδούβελη κλπ. Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά παραμένουν στο τραπέζι της λεγόμενης «διαπραγμάτευσης»,  τα Μνημόνια παραμένουν και ας μην υπάρχουν πουθενά στη «συμφωνία» οι λέξεις μνημόνιο, τρόικα κλπ. Είναι επίσης γεγονός και αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι παραμονή της χώρας μας στο πλαίσιο της ΕΕ/ Ευρωζώνης και τον ζουρλομανδύα του ευρώ θα συνοδεύεται από ασφυκτικό έλεγχο/επιτήρηση της οικονομικής κοινωνικής και πολιτικής ζωής από τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και της Γερμανίας, από πολιτικές στραγγαλισμού των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, καταπάτηση της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, είτε λέγονται Μνημόνια είτε όχι, όπως γίνεται σ’ όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της ΕΕ και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης. Και σ’ αυτό το σημείο αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, πόσο λάθος είχαν όλοι εκείνη που μιλούσαν για «Ευρώπη των λαών» και φυσικά ο κυριότερος εκπρόσωπος τους ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός πρέπει να αγωνιστούμε μαζί με τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων εργαζομένων για να μην περάσουν μνημονιακές πολιτικές, ο εκβιασμός της ΕΕ/Ευρωζώνης και ιδιαίτερα των Γερμανών ιμπεριαλιστών. Γνωρίζουμε ότι η οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη (ο ελληνικός καπιταλισμός είναι χρεοκοπημένος) και η αναστροφή αυτής της κατάστασης ακόμη δυσκολότερη. Και γίνεται αδύνατη όσο παραμένουμε στην ΕΕ/Ευρωζώνη/Ευρώ και χωρίς ριζικά μέτρα που να χτυπούν το κακό στη ρίζα του, δηλαδή αντικαπιταλιστικές λύσεις και μέτρα. Αυτό το τεράστιο έργο δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το εμπιστευτούμε ούτε στη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί οι σαθρές συμμαχίες στην κυβέρνηση, στην Προεδρία, το άτολμο πρόγραμμα, οι αυταπάτες που καλλιεργεί για τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και πάνω απ’ όλα η αναγνώριση των «ιερών και οσίων» της Ε.Ε., του Ευρώ και της αποπληρωμής του χρέους, και τώρα η συμφωνία με το Γιούρογκρουπ δεν μπορούν παρά τελικά να μας οδηγήσουν σε συμβιβασμούς σε βάρος μας, σε διαψεύσεις και ήττες, χωρίς να αποκλείεται και η επιστροφή στον αρμαγεδδώνα των μνημονίων.

Εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα και νεολαία, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Έχουμε μπειστην πιο κρίσιμη, και αποφασιστική φάση του κύκλου που άνοιξε από το 2009-2010, στην οποία πρόκειται να κριθούν πολλά πράγματα. Να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τη νίκη στις 25 Γενάρη. Το ρήγμα που άνοιξε πρέπει να βαθύνει ακόμη περισσότερο  με  αντικαπιταλιστικές  λύσεις,  τέτοιες που  να  χτυπούν  το  κακό  στη  ρίζα  του,  δηλαδή  το  σάπιο  και  χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα. Για να το επιτύχουμε χρειάζεται η ενότητα των εργαζομένων και η πάλη  για την ενότητα, η ενότητα του εργατικού κινήματος μέσα στους αγώνες και  για τους αγώνες. Πρέπει να προετοιμαστούμε για την επερχόμενη σύγκρουση, να βάλουμε μπροστά τις εργατικές απαιτήσεις μας, να αντιμετωπίσουμε τη φτώχεια, να οργανώσουμε τους αγώνες. Να προχωρήσουμε μπροστά, στην εγκαθίδρυση μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων που θα επιβάλλει στην πράξη ένα τέτοιο πρόγραμμα για να μας σώσει απ’ την κρίση και χρεοκοπία του καπιταλιστικού συστήματος.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

ΟΚΔΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *