Πάτρα: To 38% των Πατρινών στα όρια της φτώχειας – Ενας νέος άστεγος κάθε δύο ημέρες

7083-1Δύο αιτήσεις την ημέρα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για τρόφιμα και στο Δημαρχείο για συσσίτιο – Θ. Τουλγαρίδης: Η πόλη χτυπιέται από παντού

Την τραγική κατάσταση που βιώνει πάνω από το 1/3 των Πατρινών το οποίο βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία έρευνας της Δημοτικής Αρχής, αλλά και οι καθημερινές αιτήσεις στον Δήμο για βοήθεια.

Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας που έδωσε στο patrastimes.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικού Οργανισμού Θεόδωρος Τουλγαρίδης, το 38% του πληθυσμού της αχαϊκής πρωτεύουσας ζει στα όρια της φτώχειας, αδυνατώντας να καλύψει βασικές ανάγκες διαβίωσης!

Σύμφωνα με καταγεγραμμένα στοιχεία από τον Δήμο, σχεδόν ένας στους τρεις πολίτες της πόλης ψάχνουν για δουλειά, με την ανεργία να φτάσει στο 29%.

Η σκληρή αυτή πραγματικότητα για το επίπεδο διαβίωσης των Πατρινών καταφαίνεται ακόμα περισσότερα, καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Τουλγαρίδης, κάθε ημέρα γίνονται δύο αιτήσεις στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για χορήγηση τροφίμων, ενώ δύο αιτήσεις κάθε ημέρα δέχεται και ο Δήμος για παροχή συσσιτίου.

Αυτό που πραγματικά προκαλεί τρόμο είναι ότι η αχαϊκή πρωτεύουσα αποκτά έναν νέο άστεγο κάθε δύο ημέρες, καθώς ανά διήμερο υποβάλλεται στο Δημαρχείο και μία αίτηση για παροχή βοήθειας σε άστεγο!

«Η πόλη χτυπιέται από παντού. Καλούμε όσους χρειάζονται βοήθεια να απευθυνθούν Γούναρη 76, όπου βρίσκονται τα γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού. Διαθέτουμε οργανωμένες δομές και με την ψυχολογική τους υποστήριξη», τόνισε ο κ. Τουλγαρίδης.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *