Ν. Κοτζιάς: Ενας ρατσιστής – εθνικιστής υπουργός εξωτερικών μιας αριστερής κυβέρνησης

54Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες “αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά σε δημοσιογράφους μετά το άτυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στη Ρίγα της Λετονίας.

Ο κ. Κοτζιάς προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι «θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη αν καταρρεύσει η Ελλάδα», λέγοντας ότι η περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων είναι αποσταθεροποιημένη. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ως «πολιτιστικό ρατσισμό» αυτό που κάνει η Ευρώπη στην Ελλάδα. «Είναι αναγκαίο για το μέλλον της Ευρώπης να βρεθεί άλλος τρόπος συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Πρόκειται επίσης για γεωστρατηγική αναγκαιότητα», σημείωσε.

Ουσιαστικά για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνδέει το ζήτημα της οικονομίας με τα θέματα άμυνας/ασφάλειας, σύμφωνα με τα σύγχρονα πολεμικά-κατασταλτικά δόγματα που αντιμετωπίζουν ως ασύμμετρες απειλές τα κοινωνικά κινήματα, τους μετανάστες κλπ. προβλέποντας ακόμη και την συμμετοχή του στρατού στους προληπτικούς πολέμους που πρέπει να διεξαχθούν για την πάταξη των κοινωνικών αντιδράσεων.

Επαναφέρει λοιπόν ο επικίνδυνος εθνικιστής ΥΠΕΞ Κοτζιάς, στέλεχος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ -όταν έστελναν τον ελληνικό στρατό εκτός συνόρων και οργάνωναν-πραγματοποιούσαν μαζί με την CIA το πραξικόπημα ανατροπής του Μιλόσεβιτς- το θέμα της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας.
Που όχι μόνο δεν πρέπει να αποτελέσει χώρος αστάθειας, αλλά αντίθετα βάση εξόρμησης των νέων ιμπεριαλιστικών εκστρατειών για να επιβληθεί η “Ασφάλεια” της Νέας Τάξης Πραγμάτων σε Λιβύη-Μέση Ανατολή-Ουκρανία-Βαλκάνια.

Ο ΥΠΕΞ Κοτζιάς, εκφραστής των απεχθών αστικών συμφερόντων, εναρμονίζεται πλήρως με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα, τον Πανούση των ΜΑΤ, το σύνολο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελώντας την ουσία του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που συμπυκνώνεται σε τρεις έννοιες:
αντεργατική επίθεση-περιστολή λαϊκών ελευθεριών-πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί.

Είναι ανάγκη τώρα να ανασυγκροτηθεί το αντιπολεμικό και εργατικό κίνημα, λαμβάνοντας άμεσα μαχητικές πρωτοβουλίες εναντίον της κυβέρνησης, των ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *