5ο Πολιτικό – Πολιτιστικό Φεστιβάλ ΑΡΑΝ στη Θεσσαλονίκη | 28 & 29 Μαρτίου, Ιβανώφειο

AranThessFest_banner5ο Πολιτικό – Πολιτιστικό Φεστιβάλ

Αριστερής Ανασύνθεσης

«Δεν μπορείς να ανακαλύψεις νέους ωκεανούς,

αν φοβάσαι να χάσεις από τα μάτια σου την ακτή»

28 & 29 Μαρτίου, Ιβανώφειο

 

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, το  πολιτικό – πολιτιστικό φεστιβάλ της Αριστερής Ανασύνθεσης φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα διήμερο πολιτικών παρεμβάσεων, συλλογικής διασκέδασης και αναζήτησης, κόντρα στα κυρίαρχα πρότυπα.

Φέτος, μετά από πέντε χρόνια μνημονιακών πολιτικών, η περίοδος που διανύουμε, είναι ελπιδοφόρα και ταυτόχρονα αντιφατική. Στα ερωτήματα που αμείλικτα βάζει η πραγματικότητα, συζητάμε με ιστορικά στελέχη της αριστεράς, πανεπιστημιακούς και κοινωνικούς αγωνιστές για τα καθήκοντα και τις προκλήσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς του 21ου αιώνα στο δρόμο προς την εξουσία. Παράλληλα, ψηλαφούμε απαντήσεις για το πώς μπορούμε να χτίσουμε σήμερα μια άλλη οικονομία και δημοκρατία, πέρα από τους καταναγκασμούς του καπιταλισμού.

Οι συναυλίες του φεστιβάλ αναμένονται, και φέτος, εκρηκτικές! Το πρώτο βράδυ κάνουμε mix της δυναμικήςhip-hop των Social Waste με την ψυχεδελική ανατολίτικη rock των τούρκων Baba Zula και τους electro πειραματισμούς των  Alcalica. Το βράδυ της Κυριακής, το Ιβανώφειο θα γεμίσει με ήχους rock ‘n’ roll από τους 1000MODS, με ηλεκτρισμένους soul και blues ρυθμούς των Million Hollers και, φυσικά, με πάθος, ενέργεια και «φασαρία» από τουςScreaming Dead Balloons.

Επειδή οι καιροί είναι ακόμα δύσκολοι, το εισιτήριο κοστίζει 5 € και 9 € για μία ή δύο μέρες αντίστοιχα, ενώ οι τιμές στο φαγητό και τα ποτά είναι προσαρμοσμένες στις συνθήκες της εποχής.

Στους  χώρους  του  φεστιβάλ  θα  φιλοξενηθούν  εκθέσεις φωτογραφίας,  θεματικά αφιερώματα, περίπτερα πολιτικών και κοινωνικών φορέων που παρεμβαίνουν στο εργατικό, νεολαιίστικο και τοπικό κίνημα, περιοδικά και πρωτοβουλίες δράσης της αριστεράς.

Σας περιμένουμε!

 

Έναρξη εκδηλώσεων στις 6μ.μ. και συναυλιών στις 10μ.μ.

Ιβανώφειο, Αγ. Δημητρίου & Γ’ Σεπτεμβρίου (λεωφορεία 17, 24, 37 – στάση Φοιτητική Λέσχη)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *