Να σταματήσουμε τώρα τη δολοφονική δράση των φασιστοειδών

3232Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καταγγέλει τη δολοφονική επίθεση απο φασίστες στα Χανιά, κατά του γιατρού Δημήτρη Μακρέα, αγωνιστή του αντιρατσιστικού κινήματος και μαχόμενου υγειονομικού στην υπεράσπιση ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας για όλους.

Μας εξοργίζει ιδιαίτερα η προσπάθεια να παρουσιαστεί η απόπειρα δολοφονίας ως απλή συμπλοκή και μεμονωμένο ατυχές περιστατικό την στιγμή που τόσο οι μαρτυρίες όσο και τα βίντεο δείχνουν καθαρή οργανωμένη εν ψυχρώ επίθεση με στυλιάρια απο πίσω και η γνωμάτευση των γιατρών μιλά για υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Ο Δημήτρης υπήρξε τυχερός και επέζησε. Παρόμοιου τύπου χτυπήματα στο παρελθόν οδήγησαν στο θάνατο (Λαμπράκης, Τεμπονέρας) ή σε επείγον χειρουργείο και πολύμηνες νοσηλείες (Κουσουρής). Τρεις απο τους δράστες που συνελήφθησαν κατηγορούνται για απλή σωματική βλάβη και αφέθησαν ήδη ελεύθεροι!!.

Μπροστά και στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής, τέτοια προσπάθεια συγκάλυψης απο την τοπική αστυνομία και τις δικαστικές αρχές είναι προκλητική και πάρα πολύ ανησυχητική για το μέλλον των δικαιωμάτων και των πολιτικών και κοινωνικών ελευθεριών στην Ελλάδα. Καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και κάθε προοδευτική κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα να εντείνουμε τη δράση μας για την απομόνωση και τελική εξάλειψη της φασιστικής απειλής.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη για την σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία όλων των εμπλεκόμενων στη δολοφονική επίθεση στα Χανιά.

Να σταματήσουμε τώρα την δολοφονική δράση κάθε λογής φασιστοειδών.

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι δράστες της επίθεσης στον Δημήτρη Μακρέα. Καμιά ανοχή στους απόγονους των Ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *