Όχι στη νέα συμφωνία Μνημόνιο

image002Ανακοίνωση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Όχι στη νέα συμφωνία Μνημόνιο

Η διαφαινόμενη πλέον συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών αποτελεί μία βαθιά αντιδραστική πράξη, μέσα από την οποία συνεχίζεται η βάναυση μνημονιακή επιτήρηση, διατηρείται αλώβητο όλο το πλαίσιο των μνημονιακών νόμων που τσάκισαν τον λαό την προηγούμενη πενταετία και κλιμακώνεται η επίθεση στα λαϊκά στρώματα μέσα από τη φορολεηλασία, τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και την άμεση ή έμμεση μείωση του εισοδήματος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους. Να καταγγείλει την νέα συμφωνία μνημόνιο. Καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του εργατικού και λαϊκού κινήματος να πάρουν απόφαση για κινητοποίηση την Πέμπτη ώρα 19.00 στα Προπύλαια, πρώτη μέρα της συνόδου κορυφής που θα επικυρώσει τη μνημονιακή συμφωνία. Να καλέσουν σε συλλαλητήριο την Κυριακή στο Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες, σε πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες για να μην περάσει ούτε στον λαό ούτε στην Βουλή.

Δεν παλέψαμε πέντε χρόνια για να μας έλθει ένα νέο μνημόνιο! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την νομιμοποίηση να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία! Όλες οι δυνάμεις του κινήματος, το ΚΚΕ, οι μαχόμενες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το σύνολο της αριστεράς οφείλουν να δώσουν έμπρακτα το παρών στις κινητοποιήσεις, να εκδηλώσουν έμπρακτα με κάθε δυνατό τρόπο την αντίθεσή τους και να παλέψoυν για να μην περάσει η συμφωνία αυτή. Είναι καθήκον και υποχρέωση κάθε συνειδητού εργαζόμενου και κάθε αριστερού αγωνιστή να μην επιτρέψουμε η μνημονιακή συμφωνία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛΛ, να κάνει την Αριστερά παρένθεση στη λαϊκή συνείδηση για δεκαετίες.

Όλοι στον αγώνα

Να μην περάσει η νέα αντιλαϊκή συμφωνία

Μία απάντηση στο “Όχι στη νέα συμφωνία Μνημόνιο”

  1. Καμία νέα συμφωνία-παράταση του μνημονίου. Να φράξουμε το δρόμο στην αστική αντιεξέγερση
    Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση | Ανακοίνωση
    Παρά την απελπισμένη προσπάθεια του Μαξίμου να υπογράψει την παράταση του μνημονίου με αντάλλαγμα σκληρά μέτρα (αύξηση ορίων συνταξιοδότησης 10 χρόνια, 1.3 δις από το ΦΠΑ, συνέχιση ΕΝΦΙΑ, ιδιωτικοποιήσεις παντού με ελληνικό, αεροδρόμια, λιμάνια και ενέργεια, τζόγος κοκ, αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και συνταξιούχων, κατάργηση ΕΚΑΣ από 2018, αποδοχή περικοπών 1,8 δις για το ασφαλιστικό και εξοντωτικά πλεονάσματα 1% φέτος, 2% του χρόνου, 3% το 2017 και 3,5% εις το διηνεκές, οι δανειστές απαιτούν διαμέσω του ΔΝΤ να εφαρμοστούν ακόμα σκληρότερα….. 
    https://avantgarde2009.wordpress.com/2015/06/24/kamia-nea-symfonia-frazoyme-dromo-astiki-antidrasi/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *