Κάτω τα χέρια απ’ τον Αρκά

arkasssΟρισμένοι εξακολουθούν να «σπέρνουν» διχασμό. Αδυνατούν να σεβαστούν ή έστω να ανεχθούν την -διαφορετική από τη δική τους- άποψη του άλλου. Λειτουργούν με το «ή μαζί μας ή εχθροί μας».

Το παίζουν Αριστεροί και Δημοκράτες αλλά ακόμα και η σάτιρα παραμένει σάτιρα γι’ αυτούς μόνο αν οδηγεί και ενισχύει την άποψή τους. Σε διαφορετική περίπτωση τη χαρακτηρίζουν… προπαγάνδα αντικυβερνητική!

Τελευταίο «θύμα» των κατά τ’ άλλα Δημοκρατών είναι ο Αρκάς και τα σκίτσα του. Για άλλη μια φορά, όπως φαίνεται, δικαιώθηκε εκείνο που έγραφε ο γνωστός σκιτσογράφος παλαιότερα σε ένα σκίτσο του: «Ξυπνάς μέσα μου το ζώο».

Κάποιοι λοιπόν, ειδικά για ένα από τα τελευταία του σκίτσα στο οποίο έγραφε «Έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα», εξαπέλυσαν απίθανη επίθεση εναντίον του Αρκά, έκαναν λόγο για χρηματισμό του και προπαγάνδα εναντίον της κυβέρνησης, ανέγραφαν εμετικά σχόλια, ενώ έφΤασαν στο σημείο να εκτοξεύσουν ακόμα και απειλές για τη ζωή του.

Κατόπιν αυτών ο Αρκάς αποφάσισε να «κατεβάσει» το σκίτσο από το facebook και να σταματήσει να δημοσιεύει σκίτσα του στο Διαδίκτυο που είχε δώσει άδεια να αναρτώνται δωρεάν.

Στο facebook αναγράφεται χαρακτηριστικά: «Με εντολή του Αρκά η σελίδα αναστέλλει τις αναρτήσεις μέχρι νεωτέρας. Ο Διαχειριστής».

Η αντίδραση στο Διαδίκτυο ήταν άμεση με πλήθος χρηστών των λεγόμενων κοινωνικών δικτύων (social media) να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον Αρκά κάνοντας λόγο για λογοκρισία ενώ δημιουργήθηκαν ήδη και δύο σχετικά hashtags: #Je_suis_Arkas και #Free_Arkas.

Στην επίθεση εναντίον του Αρκά αντέδρασε ο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Ο Αρκάς είναι κορυφαίος. Όσοι τον κατηγόρησαν για “χρηματισμό” κάνουν λάθος. Η σάτιρα κρίνει τα πάντα. Δεν χρειάζεται κατήγορους ή προστάτες».

Ας το ξανασκεφτούν λοιπόν καλά όσοι με ευκολία μόλις κάποιος επιχειρήσει να αρθρώσει μια διαφορετική από τη δική τους άποψη, του βάζουν ταμπέλα και τον κατατάσσουν με χαρακτηρισμούς τύπου: γερμανοτσολιάς, πεμπτοφαλαγγίτης και πάει λέγοντας και κλαίγοντας…

Πηγή: Σωτήρης Μανιάτης – “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *