Υστερία Σαμαρά – Βενιζέλου για το δημοψήφισμα!

samaras-venizelos1418737994Συγκυβέρνησαν, εφάρμοσαν τα μνημόνια που προκάλεσαν τόση κοινωνική και οικονομική καταστροφή και τώρα συμπίπτουν στην ίδια εκτίμηση: Ότι το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου στην ουσία είναι «ναι ή όχι στην Ευρώπη» κι όχι τοποθέτηση για τις αξιώσεις των δανειστών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ και ο μέχρι πρότινος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θέτουν, λοιπόν, το… δικό τους κοινό ερώτημα (προτού καν το πράξουν οι εκπρόσωποι των δανειστών) ως αντικείμενο του δημοψηφίσματος, η εξαγγελία του οποίου προκάλεσε τη λυσσώδη αντίδρασή τους.

Ο κ. Σαμαράς μάλιστα δήλωσε μεταξύ άλλων με στόμφο ότι η ΝΔ τάσσεται με «το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης». Αξιοθαύμαστη δημοκρατική… συνέπεια ενός πολιτικού αρχηγού, ο οποίος έως τώρα δεν κατόρθωσε να δει κανένα αντιδημοκρατικό στοιχείο στους παρατεταμένους εκβιασμούς των πιστωτών, ούτε φυσικά στην καταφανή εκ μέρους τους περιφρόνηση για τη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στις 25 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΝΔ, ο Αλ, Τσίπρας « προτείνει ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ»… «Μοιραίος, αδύναμος και ανεύθυνος, απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος», προσθέτει.

Ακόμη οξύτερος, ο Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την εξαγγελία του δημοψηφίσματος ως… πραξικόπημα, καλώντας μάλιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να «μπλοκάρει» τη διεξαγωγή του. «Μέσα σε πέντε ημέρες δεν διεξάγεται ο επιβαλλόμενος από το Σύνταγμα και το νόμο δημοκρατικός διάλογος», ανέφερε ο υπαρχηγός της κυβέρνησης που κατέφευγε διαρκώς σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου…

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος:

«Αποδεικνύεται με τον πιο ωμό τρόπο ότι η κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου ποτέ δεν διαπραγματεύθηκε. Σπατάλησε έξι πολύτιμους μήνες, επιδείνωσε όλα τα μεγέθη της οικονομίας, αποδυνάμωσε την θέση της χώρας και την εξέθεσε σκόπιμα σε ακραίες απαιτήσεις των πιστωτών έχοντας στο μυαλό της εξαρχής την καταστρατήγηση της διαδικασίας του δημοψηφίσματος», ανέφερε σε δήλωσή του επισημαίνοντας ότι το αποφάσισε «τώρα, τρεις μόλις ημέρες πριν τη λήξη της παράτασης του προγράμματος, με τις τράπεζες σε οριακή κατάσταση να περιμένουν κάθε ημέρα τη βοήθεια του ELA, με τη χώρα υπό την άμεση απειλή ασύντακτης χρεοκοπίας , ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι απεκδύεται της ευθύνης του οργανώνοντας μια καρικατούρα δημοψηφίσματος κατά παράβαση του Συντάγματος».

Ο κ. Βενιζέλος αμφισβητεί την διαδικασία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθώς επικαλείται τη διάταξη του Συντάγματος και το νόμο περί δημοψηφίσματος: «Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα, όταν το θέμα αυτό είναι ευθέως και πρωτίστως δημοσιονομικό, αντιβαίνει στο άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος. Η εξ υφαρπαγής διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μοίρα της χώρας μέσα σε μια εβδομάδα με προδημοψηφισματική περίοδο μόλις πέντε ημερών συνιστά ωμή παραβίαση του σχετικού νόμου 4023/2011 που παραπέμπει ( άρθρο 21 ) στις προθεσμίες και τις διαδικασίες του εκλογικού νόμου.
Καλεί δε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην συμπράξει , όπως λέει,σε απόπειρα πραξικοπήματος αφού είναι επιπλέον καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου και θεματοφύλακας της ιστορικής μνήμης του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Πρόκειται για την αποθέωση του τυχοδιωκτισμού, της ανευθυνότητας και της κουτοπονηριάς, υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθώς συμπληρώνει ότι «ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι θα εγκλωβίσει την αντιπολίτευση και το εκλογικό σώμα στο πλαστό ερώτημα ναι ή όχι στην σκληρή πρόταση της ΕΕ και του ΔΝΤ. Νομίζει επίσης ότι μπορεί να εξακολουθήσει να είναι πρωθυπουργός ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος»!

«Το πραγματικό ερώτημα είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη και το ευρώ», υπογραμμίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και καλεί τους πολίτες να απαντήσουν «ναι» στην Ευρώπη και η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει την εθνική στρατηγική και την κάλεσε να παραιτηθεί.

«Συνεπώς το μόνο που μπορεί πλέον να κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου είναι να παραιτηθεί. Το δημοψήφισμα που φαντάστηκε ο νοσηρός εγκέφαλος της κυβέρνησης οδηγεί εκ των πραγμάτων και σε επίσπευση των εκλογών. Στον ενδιάμεσο όμως χρόνο πρέπει να προστατευθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η υπόσταση της εθνικής οικονομίας» καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή: “105,5 στο κόκκινο”

Μία απάντηση στο “Υστερία Σαμαρά – Βενιζέλου για το δημοψήφισμα!”

 1. Όχι στην Συμφωνία – Τώρα Ρήξη / Το σχόλιο Της Ημέρας/ 27-6-2015/ του Θ. Ανεστόπουλου

  Μετά την σωστή απόφαση του Αλ. Τσίπρα να προκηρύξει δημοψήφισμα “ναι ή όχι στην συμφωνία” με τους δανειστές – τοκογλύφους μερικές πρώτες σκέψεις :

  To OXI που πρέπει να εκφραστεί στις κάλπες στις 5/7 από τον ελληνικό λαό, πρέπει από αύριο μέχρι τις κάλπες να ηχήσει και να ακουστεί στους ΔΡΟΜΟΥΣ, στους ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ….εκεί που ζουν οι λαικές μάζες…

  Το ΟΧΙ να είναι και ΟΧΙ στην λυκοσυμαχία της ΕΕ, ΡΗΞΗ με τον ευρώ και τους τοκογλύφους, ενάντια στην Ευρώπη του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

  Το ΟΧΙ να δώσει ώθηση για την ανασυγκρότηση της ριζοσπαστικής – επαναστατικής αριστεράς, πρωτοπόρα για την νίκη του λαικού – εργατικού κινήματος.

  Το ΟΧΙ να γίνει κυρίαρχο από αύριο κιόλας με διαδηλώσεις, πορείες, συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα…Πρώτα ψηφίζουμε στους δρόμους και τέλος στην κάλπη…

  Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εκφραστεί ο λαός μόνο στις κάλπες, ενώ από τις πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων του αστικού μπλοκ (που ουσιαστικά είναι με την συμφωνία με τους εκβιαστές) τονίζουν ότι το δίλημμα πρέπει να είναι ναι ή όχι στο ευρώ, το ΠΑΣΟΚ ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης, το ΚΚΕ ακόμη δεν έχει κάνει δηλώσεις….ενώ τα ΜΜΕ θα ρίξουν το δηλητήριο του εκβιασμού και της χρεοκοπίας….

  Ας είναι το ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με τους εκβιαστές….να γίνει ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. και ΡΗΞΗ με το Ευρώ…για τον σοσιαλισμό και την αξιοπρέπεια μας…

  ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

  http://wwwpanthiras29.blogspot.gr/2015/06/57.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *