Η ελπίδα στους αγώνες! Κάτω τα μνημόνια! Εξω από ΝΑΤΟ–ΕΕ-ΔΝΤ

maxresdefaultΤο τρίτο μνημόνιο που συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και που ψήφισαν οι κλασσικές μνημονιακές δυνάμεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι αποτέλεσε το τέλος της σαπουνόπερας «σκληρή διαπραγμάτευση» (που έγινε στο όνομα της προσπάθειας της ελληνικής αστικής τάξης να χαλαρώσει λίγο τη θηλιά), η οποία ξεκίνησε με τη συμφωνία – προπομπό της 20ης Φλεβάρη. Το τρίτο μνημόνιο βαθαίνει παραπέρα την ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας και φέρνει νέα δεινά στο λαό και στην εργατική τάξη. Το ξήλωμα των κατακτήσεων συνεχίζεται και θα πάρει και πάλι μορφή καταιγίδας αμέσως μετά τις εκλογές. Μισθός, εργασιακές σχέσεις, ξεπουλήματα, συντριβή των δικαιωμάτων στη δουλειά, στην ασφάλιση στην περίθαλψη και στη μόρφωση και όξυνση της κρατικής βίας αλλά και της εργοδοτικής τρομοκρατίας είναι στο μενού.

Ταυτόχρονα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χώνει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα και το λαό της στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, μια περίοδο που αυτές οι επεμβάσεις έχουν δημιουργήσει ένα ατέλειωτο πεδίο βολής από τη Λιβύη, τη Συρία, το Κουρδιστάν έως την Ουκρανία, με δραματικό αποτέλεσμα το μαζικό κύμα προσφυγιάς από τις χώρες αυτές. Ενώ συνεχίζει να νομίζει ότι παίζει με τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις έχοντας πια διαβεβαιώσει έμπρακτα την απόλυτη προσήλωσή της στο πλαίσιο εξάρτησης από ΗΠΑ και ΕΕ.

Στα σχολεία –που ξεκινούν με χιλιάδες κενά-, οι «βέλτιστες πρακτικές του ΟΟΣΑ» θα σημάνουν ακόμα πιο άγρια λιτότητα για τους εκπαιδευτικούς (μέσω νέου μισθολογίου) και τα σχολεία, αξιολόγηση, «ευθυγράμμιση του ωραρίου των εκπαιδευτικών» σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, επιδείνωση της αναλογίας εκπαιδευτικών / μαθητών, πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, αιώνια παράταση της πολιτικής της αδιοριστίας, μείωση των συντάξεων που θα δίνονται στα βαθιά γεράματα, νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση. Η εκμετάλλευση της επιστροφής των διαθέσιμων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να βρει φιλολαϊκό έργο αποτελεί μια χυδαία προσπάθεια εκ μέρους του να εμφανίσει την κατάκτηση του δικαιώματος στη δουλειά ως δικό του δώρο.

«Σα να μην πέρασε μια μέρα», δηλαδή. Η επίθεση είναι και θα είναι εδώ, αναβαθμισμένη και πιο αποφασιστική. Και η ανεκτίμητη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα είναι ότι αυτή την επίθεση την έκανε στο όνομα της Αριστεράς, συκοφαντώντας τις αξίες και τα οράματά της και σπέρνοντας απογοήτευση και υποχώρηση σε ένα τμήμα αγωνιστών που είχαν υποκύψει στη γοητεία της εύκολης λύσης του κυβερνητσμού.

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προσωπική προδοσία του Τσίπρα. Είναι η φυσιολογική κατάληξη μιας πολιτικής γραμμής που είναι κυρίαρχη εδώ και δεκαετίες. Είναι η άποψη της «άλλης διακυβέρνησης» που θα οδηγήσει σε φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση μέσα σε καθεστώς ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και καπιταλιστικής κυριαρχίας, είναι η άποψη ότι το ζήτημα είναι να βρεθεί το κατάλληλο μείγμα «κόλπων» που θα μπερδέψει τον αντίπαλο, είναι η άποψη που αναγορεύει τον κοινοβουλευτικό δρόμο ως τη μοναδική λύση που φέρνει την ανεξαρτησία, την κοινωνική αλλαγή και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του λαού. Είναι η άποψη των αμοιβαίων επωφελών συμφωνιών με τα ξένα και ντόπια αφεντικά, δηλαδή, στην πραγματικότητα η θέση της υποταγής και του παροπλισμού του λαϊκού παράγοντα.

Τα κέντρα εξουσίας του συστήματος είναι έτοιμα για την επόμενη μέρα. Ολοι οι συνδυασμοί νέας κυβερνητικής λύσης είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν και να επεκτείνουν παραπέρα το νέο Μνημόνιο, τα μέτρα της φτώχειας, εκμετάλλευσης, υποταγής λαού και νεολαίας.

Θα τους κάνουμε τη χάρη και θα τους αφήσουμε στην ησυχία τους; ΟΧΙ! Κόντρα στις ξαναζεσταμένες αυταπάτες για «αριστερά», «αντιφατικά», «μεταβατικά», «πατριωτικά» κυβερνητικά προγράμματα (ΛΑ.Ε., ΑΝΤΑΡΣΥΑ), κόντρα στη μετάθεση των ταξικών συγκρούσεων στο μέλλον της «λαϊκής εξουσίας» που σήμερα μεταφράζεται σε κοινοβουλευτικές αυταπάτες προτάσεων νόμου που θα καταργήσουν τα μνημόνια (ΚΚΕ), να οργανώσουμε τις διεκδικήσεις και την πάλη μας και να τη μπολιάσουμε με μια κόκκινη γραμμή που θα χαράζει το δρόμο της αναμέτρησης με την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική κυριαρχία. Αυτή τη γραμμή σας καλούμε να υποστηρίξετε με την ψήφο στη συνεργασία μας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *