Η Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης είναι εδώ!

image002Κάλεσμα για τη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη συναυλίας για την ενίσχυση της Πρωτοβουλίας δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος

Μετά από μια περίοδο εσωστρέφειας και σχετικής αδράνειας που είχαν ως αποτέλεσμα την αναστολή μεγάλου μέρους των δράσεων που με συνέπεια πραγματοποιούσε η Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης (ΑΣΑ) το προηγούμενο διάστημα, όσες και όσοι πιστεύουμε στην αναγκαιότητα της ύπαρξής της συναντηθήκαμε με σκοπό να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο μας και να επανακαθορίσουμε τις δράσεις μας, με πρόταγμα πάντα τον αντιφασιστικό αγώνα.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, συζητάμε και προσανατολιζόμαστε στην πραγματοποίηση μιας μεγάλης συναυλίας για την οικονομική ενίσχυση της πρωτοβουλίας των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της χρυσής αυγής, ώστε να μπορέσουν με τη σειρά τους να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις αξιώσεις της μάχης αυτής. Μια συναυλία που φυσικά θα αποτελεί ταυτόχρονα και μια μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση.

Ως συνέλευση, δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι τα αστικά δικαστήρια μπορούν να σταματήσουν την εγκληματική δράση των νεοναζί. Γνωρίζουμε πολύ καλά το ρόλο της αστικής δικαιοσύνης και πως το πεδίο των δικαστηρίων δεν μπορεί να είναι ο πυρήνας του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος. Κατανοούμε όμως πλήρως πως η δίκη της χρυσής αυγής είναι μια μάχη που πρέπει να κερδηθεί και αντιλαμβανόμαστε, κατά συνέπεια, την αναγκαιότητα της δημοσιοποίησης στοιχείων σχετικά με αυτή, ώστε να ανοίξει το ζήτημα στην κοινωνία όσο το δυνατόν έγκυρα και αξιόπιστα. Θεωρούμε, παράλληλα, πως το ζήτημα της δημοσιοποίησης της δίκης των νεοναζί δεν είναι υπόθεση αποκλειστικά και μόνο της πόλης στην οποία αυτή διεξάγεται, αλλά του αντιφασιστικού κινήματος συνολικά. Εξάλλου, το αποτέλεσμα της δίκης δεν είναι κάτι που θα κριθεί μόνο μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, αλλά και μέσα από τον πολύμορφο αντιφασιστικό αγώνα στο δρόμο. Πρόκειται, άλλωστε, για κάτι που έχουμε σκοπό να αναδείξουμε το αμέσως επόμενο διάστημα.

Για όλους λοιπόν τους παραπάνω λόγους απευθυνόμαστε στον κόσμο της ΑΣΑ, παλιά και νέα μέλη, καθώς επίσης και σε οργανώσεις, συλλογικότητες, συνελεύσεις, ώστε να οργανώσουμε συλλογικά αυτή τη μεγάλη συναυλία με σκοπό την οικονομική, αλλά και ηθική, ενίσχυση της Πρωτοβουλίας δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της χρυσής αυγής, και σας καλούμε σε συνέλευση τη Δευτέρα 9/11 (ημέρα μνήμης της “Νύχτας των Κρυστάλλων”) και ώρα 19:00 στο Κοινωνικό Κέντρο/Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23).

FB event

Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *