Οι σιωναζιστές δολοφονούν δύο άοπλους Παλαιστίνιους και θάβουν τα πτώματά τους κάτω από μπάζα

Τζενίν, Δυτική Όχθη – Σήμερα το πρωί, κάμερα ασφαλείας κατέγραψε μια από τις πιο κυνικές δολοφονίες της πρόσφατης περιόδου.

Δύο Παλαιστίνιοι, ο 26χρονος Al-Muntasir Billah Abdullah και ο 37χρονος Youssef Asasa, βγαίνουν με τα χέρια ψηλά από γκαράζ-αποθήκη που είχε πολιορκηθεί για ώρες από τις δυνάμεις κατοχής. Σηκώνουν τις μπλούζες τους για να δείξουν ότι είναι άοπλοι. Οι στρατιώτες τούς διατάζουν να γυρίσουν πίσω σέρνοντας. Τους πυροβολούν εξ επαφής. Και όταν πέφτουν νεκροί, ένας ισραηλινός εκσκαφέας D9 γκρεμίζει τα ρολά πάνω στα άψυχα κορμιά τους, προσπαθώντας να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος.Το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Δεν υπάρχει καμία ένοπλη αντίσταση τη στιγμή της «παράδοσης». Δεν υπάρχει καμία απειλή. Υπάρχει μόνο η γυμνή βία της κατοχής: κλοτσιές, ταπείνωση, εκτέλεση, συγκάλυψη.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε -το περιστατικό που καταγράφηκε σε βίντεο από παλαιστινιακές πηγές (όπως το Palestine TV) και έχει αναφερθεί εκτενώς από διεθνή μέσα, όπως η Al Jazeera και η ABC News– ο ισραηλινός στρατός έσπευσε να μιλήσει για «δύο τρομοκράτες που νωρίτερα είχαν ρίξει εκρηκτικούς μηχανισμούς» και ανακοίνωσε ότι «διεξάγεται έρευνα».

Την ίδια ώρα, οι ίδιοι στρατιώτες που εκτέλεσαν τους δύο άνδρες είναι αυτοί που θα «ερευνήσουν» τους εαυτούς τους – όπως συμβαίνει σε κάθε παρόμοια περίπτωση τα τελευταία 57 χρόνια κατοχής.

Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Είναι η κανονικότητα της αποικιοκρατίας. Η Τζενίν, η «πρωτεύουσα της αντίστασης», πληρώνει βαρύ φόρο αίματος εδώ και δεκαετίες. Και η σημερινή εν ψυχρώ δολοφονία δεν είναι ούτε «λάθος» ούτε «υπερβολή». Είναι πολιτική. Είναι η πολιτική του εποικισμού, της εθνοκάθαρσης, της γενοκτονίας με το σταγονόμετρο που ξεκίνησε το 1948 και συνεχίζεται ακάθεκτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *