«Μπάχαλο» η Ελλάδα!

image002Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

Ωραία! Έκτακτα! Η κυβέρνηση Τσίπρα θα εφαρμόσει κάποια παραλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος που της έχουν υπαγορεύσει εναντίον όλων των Ελλήνων και δήθεν σε αντάλλαγμα θα περιορίσει τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια από πέντε που είναι σήμερα σε τέσσερα! Λες και ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό αν τα κανάλια θα είναι τέσσερα, πέντε ή δέκα! Θα μας τρελάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αναρωτιέται κανείς συχνά αν οι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα έχουν επαφή με την πραγματικότητα.

Αυτό το συμπέρασμα βγάλαμε ακούγοντας την Τετάρτη τον πρωθυπουργό να μιλά στο Υπουργικό Συμβούλιο. «Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αφορά κυρίως εμάς και όχι τους θεσμούς. Δεν είναι μια υποχρέωση που μας επιβάλλει η συμφωνία», ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Σοβαρά; Αυτή είναι η φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό;

«Είμαστε, θα έλεγα, το τέκνο της ανάγκης να μπει επιτέλους μια τάξη σ’ αυτό τον τόπο», είπε επίσης ο πρωθυπουργός. «Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας», τόνισε. Ποιες δεσμεύσεις; Προς τους Γερμανούς και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους δανειστές προφανώς… «Σας θυμίζω ότι επανεκλεγήκαμε μόλις πριν από τέσσερις μήνες με μια σαφή εντολή από τον ελληνικό λαό: να υλοποιήσουμε τη συμφωνία που φέραμε το καλοκαίρι», είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο «Μνημόνιο Τσίπρα».
Ειλικρινά, νομίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός τούς ξαναψήφισε τον Σεπτέμβριο για να υλοποιήσουν το Μνημόνιο Τσίπρα; Το λένε σοβαρά αυτό;

Ανακατατάξεις στα ΜΜΕ

«Θα βάλουμε τέλος και στην αναρχία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός. «Η άρνηση της αντιπολίτευσης να συναινέσει στην προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αποτελεί θεσμική εκτροπή. Και μιλώ για θεσμική εκτροπή μετρώντας τα λόγια μου κυριολεκτικά. Η συναίνεση σ’ αυτή την περίπτωση δεν είναι προαιρετική. Αντιθέτως, επιβάλλεται από το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας», ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αντιλαμβανόμαστε και συμφωνούμε με την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει ένα πεδίο στην τηλεόραση που να είναι πιο φιλικό προς την κυβέρνησή του, καθώς και τα πέντε μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας (και πολύ περισσότερα τοπικά στην Αττική) είναι εχθρικά προς την κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτό όμως αφορά στην ίδια την κυβέρνηση, κατά κανέναν τρόπο δεν αφορά στον λαό. Βεβαίως, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να προβάλλει από περισσότερα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, την πολιτική που ασκεί. Αυτό αφορά όμως στην κυβέρνηση και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κανέναν άλλον.

Όταν, μάλιστα, η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή στις 8 Φεβρουάριου 2015, η αδιαφορία του κόσμου γίνεται πολύ, πολύ μεγαλύτερη.

Για να αναφερθούμε μόνο στο ασφαλιστικό, τι είχε πει τότε ο Αλέξης Τσίπρας: «Πρώτο μέτρο για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, η επαναχορήγηση 13ης σύνταξης ως δώρο Χριστουγέννων στο τέλος του 2015 σε όποιους λαμβάνουν συντάξεις χαμηλότερες των 700 ευρώ μηνιαίως», είχε υποσχεθεί τότε και είχε προσθέσει: «Καμία αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων». Τι λέει τώρα; Υλοποίηση του Μνημονίου Τσίπρα! Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Απολύτως καμία φυσικά.

Ευρώπη χωρίς κοινωνικό πρόσωπο

Πολύ πιο γενναία ήταν η στάση του προερχόμενου από τη συντηρητική παράταξη Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλου. «Αν η Ευρώπη χάσει το κοινωνικό της πρόσωπο, χάνει την ψυχή της», τόνισε υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της ΕΕ.

«Το κοινωνικό κράτος έχει πληγεί βαρύτατα από το 2010 μέχρι σήμερα», υπογράμμισε και συνέχισε: «Να υπάρξει δραστική υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων των εργαζομένων… Οι διεθνείς συμβάσεις εργασίας είναι τμήμα αναπόσπαστο του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Και δεν είναι δυνατό, εν ονόματι όποιας οικονομικής πολιτικής, να θίγονται τα δικαιώματα τα οποία απορρέουν και από αυτές τις διατάξεις», τόνισε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και είχε πραγματικά απόλυτο δίκιο που μίλησε κατ’ αυτό τον θαρραλέο τρόπο.

«Κάτι σάπιο υπάρχει στην ΕΕ»

«Είτε η Ευρώπη θα εκδημοκρατιστεί είτε θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη». Αυτή ήταν η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα, Γιάνη Βαρουφάκη, κατά την επίσημη παρουσίαση στο Ανατολικό Βερολίνο της Κίνησης για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025 (DiEM25).

«Η δημοκρατία ετέθη στο περιθώριο», είπε ο Γ. Βαρουφάκης και συμπλήρωσε: «Οι δαίμονες κατέλαβαν την Ευρώπη από καιρό. Αν δεν κάνουμε τίποτα, η ΕΕ θα οδηγηθεί σε μια άλλη εκδοχή της δεκαετίας του 1930», όταν δηλαδή, ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία και δημιούργησε την ναζιστική Γερμανία.

¨Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Ευρώπης», τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση. Στόχος της Κίνησής του η οποία σε καμιά περίπτωση δεν είναι κόμμα όπως υπογράμμισε α ίδιος, είναι σε βάθος τριών ετών να δημιουργήσει προϋποθέσεις για τη σύγκληση «συνταγματικής συνέλευσης ως το 2029, όπου οι Γερμανοί θα μπορέσουν να επαναφέρουν μια αυθεντική ευρωπαϊκή δημοκρατία». Απαντώντας δε σε ερώτηση γιατί διάλεξε το Βερολίνο ως τόπο ανακοίνωσης της δημιουργίας της Κίνησής του, ο Γιάνης Βαρουφάκης απέδωσε ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα: «Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει στην Ευρώπη σε μια προοδευτική κατεύθυνση χωρίς την πλήρη συμμετοχή της Γερμανίας», υπογράμμισε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των υποστηρικτών της «Κίνησης Βαρουφάκη» συγκαταλέγονται ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ και ο Ιταλός διανοούμενος Τόνι Νέγκρι. Από πολιτική σκοπιά η Κίνηση αυτή δεν είναι, φυσικά, τίποτα το αριστερό. Αποσκοπεί απλώς στη δημιουργία προϋποθέσεων συνεργασίας μεταξύ αριστερών, σοσιαλδημοκρατών, οικολόγων και φιλελεύθερων.

Μέρα των αγροτών

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την, Παρασκευή, είναι η μέρα των αγροτών, οι οποίοι θα συρρεύσουν απ’ όλη την Ελλάδα για να συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα. Τι θα γίνει, θα το δούμε απόψε το απόγευμα και το βράδυ.

Η αστυνομία θέλει να αποτρέψει πάση θυσία το να φτάσουν τρακτέρ στο Σύνταγμα. Ο στόχος αυτός είναι εύκολο να επιτευχθεί. Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. θέλει να μην υπάρξουν επεισόδια στο Σύνταγμα που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν με επιθέσεις των αγροτών εναντίον της Βουλής, του Μεγάρου Μαξίμου ή του Προεδρικού Μεγάρου, με δεδομένο ότι ο κύριος όγκος των αγροτών είναι οπαδοί και ψηφοφόροι της ΝΔ. Για τον λόγο αυτό, ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις θα φρουρούν τα προαναφερθέντα κτίρια.

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας την Τρίτη στην τηλεόραση του ΑΝΤΙ εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στο αίτημα των αγροτών για τη θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ. Από τη στιγμή που δεν φορολογούνται οι επιδοτήσεις πάσης φύσεως που παίρνουν οι αγρότες, τόνισε, «τα 12.000 ευρώ που έχουν αίτημα οι αγρότες [σ.σ: δηλαδή όποιος έχει εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ να μην πληρώνει φόρους] αντιστοιχούν στο 96% (!) των φορολογικών τους δηλώσεων, πράγμα που σημαίνει ότι κανένας αγρότης δεν θα πληρώνει φόρους». Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, η αποκάλυψη Αλεξιάδη είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Δεν θα ξαναγίνουν εκλογές σύντομα

Στο ζήτημα των εκλογών που επανέρχεται από διάφορα κέντρα, ιδίως μετά την αναφορά στο θέμα αυτό του Πάνου Κομμένου, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, διέψευσε κατηγορηματικά ότι υφίσταται τέτοιο ενδεχόμενο. «Εκλογές δεν υπάρχουν στην προοπτική αυτής της περιόδου. Θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν την Τρίτη. «Πήραμε καθαρή εντολή να βγάλει η κυβέρνηση τη χώρα από αυτή την περιδίνηση. Βλέπουν όνειρα θερινής νυκτός», πρόσθεσε με ιδιαίτερη έμφαση, πριν αρχίσει κι αυτός, όπως οι υπουργοί των προηγούμενων κυβερνήσεων Καραμανλή, Γιώργου Παπανδρέου και Σαμαρά, να αναπτύσσει τη θεωρία του… «σταυρό κουβαλάμε»: «Οι βουλευτές ήξεραν τον Σεπτέμβριο, όταν μπήκαν στις λίστες, ότι θα σηκώσουν τον σταυρό του μαρτυρίου για να βγάλουν τη χώρα από αυτή την κρίση. Ο στόχος είναι καθαρός και συγκεκριμένος. Η προσπάθεια είναι δύσκολη», τόνισε χαρακτηριστικά.

2 απαντήσεις στο “«Μπάχαλο» η Ελλάδα!”

  1. ……κατ’αυτό τον θαρραλέο τρόπο.
    …………………..
    «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Ευρώπης»,..
    ……………
    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Παρασκευή είναι………
    ……………..
    ……….απ’όλη την Ελλάδα για να συγκεντρωθούν……..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *