Υιοθέτησαν «ολόκληρο» τον Παπαγγελόπουλο

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 344Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ»

Το θέαμα θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν πολιτικά αποτρόπαιο. Ο πρώην εισαγγελέας-επόπτης της Αντιτρομοκρατικής και πρώην διοικητής της ΕΥΠ/ΚΥΠ, ο περιβόητος Δ. Παπαγγελόπουλος έλεγε στη Βουλή πως δεν έχει πολύ χρόνο να τα πει όλα και πρέπει να βιαστεί, και από κάτω οι Μπαλαούρος, Μπάρκας και Φάμελλος του φώναζαν… πες τα όλα υπουργέ (Μπαλαούρος: Δεν πειράζει, θα έχετε λίγο χρόνο παραπάνω – Μπάρκας: Κύριε Υπουργέ, έχετε χρόνο – Φάμελλος: Πείτε τα, κύριε Υπουργέ).

Είχε προηγηθεί, βέβαια, ο Τσίπρας που υπερασπίστηκε τον Παπαγγελόπουλο από την κορφή μέχρι τα νύχια, χωρίς καμιά επιφύλαξη, χωρίς να πάρει την παραμικρή απόσταση από τα έργα και τις ημέρες του. Εχοντας τη διαβεβαίωση ότι είναι «όλος δικός τους», ο Παπαγγελόπουλος δεν περιορίστηκε μόνο στα ζητήματα για τα οποία καταγγέλλεται, αλλά σε μια προκλητική ομιλία επεδίωξε να δικαιωθεί και για όλα όσα έχει διαπράξει στο παρελθόν, ως γκεσέμι της καραμανλικής Δεξιάς στο χώρο της αστικής Δικαιοσύνης. Η σιγουριά του για την κάλυψή του από τους Τσιπραίους (είχε πάρει διαβεβαιώσεις προφανώς) φάνηκε από το ότι η ομιλία του ήταν γραπτή και τη διάβαζε χωρίς να σηκώνει τα μάτια από τα χαρτιά.

Σύμφωνα με την προκλητική ομιλία Παπαγγελόπουλου, «τα Μέσα της διαπλοκής από τότε τον πολεμούσαν»! Ποιον; τον κατεξοχήν δημοσιοσχεσίτη, που επιπλέον είχε την προστασία του καραμανλικού περιβάλλοντος, το οποίο και τον τοποθετούσε στα πιο κρίσιμα πόστα των μυστικών υπηρεσιών. Πόστα που για να τοποθετηθείς δε χρειάζεται μόνο να διαθέτεις υψηλή πολιτική στήριξη στην Ελλάδα, αλλά να δώσει την έγκρισή της και η γνωστή πρεσβεία στη Βασ. Σοφίας, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής. Τώρα, σύμφωνα με όσα είπε, ο Παπαγγελόπουλος είναι θύμα αυτών «που υποκινούν και εκτελούν το μαφιόζικο συμβόλαιο, μια επίθεση γεμάτη υποκρισία και ψεύτικα ή ανακριβή στοιχεία, με μεθόδους παρακράτους ή μαφίας»!

Δε θ’ ασχοληθούμε άλλο με τον περί ου ο λόγος. Θα θυμίσουμε μόνο μια όχι και τόσο παλιά ιστορία. Είναι 19 Σεπτέμβρη του 2013. Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που έχει την αρμοδιότητα για τη στελέχωση του ΕΣΡ, κατατίθεται πρόταση για την τοποθέτηση του Δ. Παπαγγελόπουλου στην προεδρία του ΕΣΡ. Την πρόταση τύποις καταθέτουν οι ΑΝΕΛ, όμως έχει προηγηθεί παρασκηνιακό κομπρεμί (άλλωστε, δε θα μπορούσε να περάσει οποιαδήποτε πρόταση, αν δεν συμφωνούσε η ΝΔ που ήταν πρώτο κόμμα). ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ τοποθετούνται υπέρ της εκλογής Παπαγγελόπουλου. Περισσός και νεοναζί ρίχνουν λευκό.

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης ξεσηκώνει τον κόσμο, κατηγορώντας τον Παπαγγελόπουλο ως αρχιτέκτονα της συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών. Το κομπρεμί χαλάει, καθώς οι τρεις παρόντες εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ αναγκάζονται, μετά την παρέμβαση Κακλαμάνη, να ψηφίσουν «παρών». Οι ψήφοι της-ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ δεν έφταναν για να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων, οπότε η πρόταση αποσύρθηκε για να επανέλθει εν ευθέτω χρόνω.
Πέντε μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος και καθώς οι παρασκηνιακές διαδικασίες για το διορισμό Παπαγγελόπουλου συνεχίζονται, η οικογένεια Τσαλικίδη δίνει στον Τύπο την εξής ανακοίνωση:

«Η Οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη, του νεκρού στελέχους της Vodafone το 2005, εκφράζει τον αποτροπιασμό της απέναντι στην είδηση ότι ο εισαγγελέας Παπαγγελόπουλος που επί ένα χρόνο ερευνούσε την υπόθεση των υποκλοπών, χωρίς να ειδοποιήσει την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή για το γεγονός (ΑΔΑΕ), πράγμα που συνέβαλε στο να χαθεί πολύτιμος χρόνος ώστε να μην αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα η αιτία του θανάτου του Κώστα, αυτός ο ίδιος άνθρωπος προτείνεται σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, ως πρόεδρος μια άλλης ανεξάρτητης αρχής, του ΕΣΡ.

Μέχρι σήμερα δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο Κώστας αυτοκτόνησε. Αν και αυτοί που το ερεύνησαν τότε το πίστευαν, θα είχαν αποκαλύψει τι έγινε το 2005 σε σχέση με τις υποκλοπές, ενώ ακόμη εκκρεμεί η έρευνα του θανάτου του.

Πώς είναι δυνατόν στελέχη προοδευτικών δυνάμεων του πολιτικού κόσμου της χώρας να ξεχνούν τόσο σύντομα ότι ένας νέος άνθρωπος πέθανε για λόγους συσχετιζόμενους με την υπόθεση των υποκλοπών, που δεν έχουν φωτιστεί μέχρι σήμερα, και επιβραβεύουν τον κύριο υπεύθυνο της συσκότισης της υπόθεσης των υποκλοπών με θέση προέδρου ανεξάρτητης αρχής με συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο, ιδιαίτερης βαρύτητας για την λειτουργία της δημοκρατίας;

Τα παραπάνω αναγραφόμενα δεν είναι προσωπική μας άποψη. Προκύπτουν από το σύνολο των δημοσιευμάτων εφημερίδων και πρακτικών της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας, καθώς και των πρακτικών της ΑΔΑΕ».

Θορυβημένοι οι συριζαίοι, προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απέξω. «Ο ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ότι υπερψηφίζει την πρόταση αποκλειστικά και μόνο προκειμένου να διασφαλιστεί η νόμιμη λειτουργία του ΕΣΡ, δεδομένου ότι η θητεία των μελών που αντικαθίστανται έχει λήξει εδώ και χρόνια, δημιουργώντας προβλήματα νομιμότητας των αποφάσεων του», έγραψε η «Αυγή».

Ο Ν. Βούτσης απολογήθηκε ως εξής στον γνωστό Παπαχρήστου των «Νέων»: «Εμείς ψηφίσαμε κατ’ ανοχήν και κατ’ οικονομίαν. Η πρόταση ήρθε μαζί με άλλες δύο για τη συμπλήρωση του ΕΣΡ και θεωρούμε ότι δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερη, γι’ αυτό είπαμε ναι». Οταν ο Παπαχρήστος του υπενθύμισε το παρελθόν του Παπαγγελόπουλου (τέτοια κατάντια: να σε εγκαλεί για ένα ζήτημα στοιχειώδους δημοκρατισμού ο Παπαχρήστος!), ο Βούτσης δε δίστασε ν’ απαντήσει κυνικά: «Το γνωρίζουμε (σ.σ. το παρελθόν του Παπαγγελόπουλου), αλλά σας είπα ήρθε μια συναινετική πρόταση και την ψηφίσαμε»! Από την καταγγελία της οικογένειας Τσαλικίδη και τα δημοσιεύματα των εφημερίδων θορυβήθηκε και η ΔΗΜΑΡ, που αναγκάστηκε να δηλώσει ότι, αν ξαναέρθει ως πρόταση, δε θα ψηφίσει τον Παπαγγελόπουλο.

Ετσι, ο Παπαγγελόπουλος δεν κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος του ΕΣΡ, για να επανέλθει δύο χρόνια μετά αρχικά ως υφυπουργός και στη συνέχεια ως αναπληρωτής υπουργός της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Τόσα χρόνια είχε πάθει αφωνία. Διότι -άκουσον, άκουσον!- «εδώ και πολλά χρόνια τώρα που είμαι συνταξιούχος, δεν έχω το βήμα για να πω δυο πράγματα γι’ αυτές τις υποθέσεις»! Τα είπε όλα τώρα, «καθάρισε» όχι μόνο για το παρόν του ως υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και για το παρελθόν του ως άνθρωπος του δικαστικού κυκλώματος και των μυστικών υπηρεσιών, και ο Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ έπαιξαν το ρόλο του πλυντήριου.

3 απαντήσεις στο “Υιοθέτησαν «ολόκληρο» τον Παπαγγελόπουλο”

  1. ….. οι ΜπαλαούρΑς, Μπάρκας και Φάμελλος του φώναζαν… πες τα όλα υπουργέ (ΜπαλαούρΑς: Δεν ….
    ……………….
    Δε θ’ασχοληθούμε άλλο με τον περί ου………….
    ……………..
    ………πράγματα γι’αυτές τις υποθέσεις»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *