Τα…βιβλία των ηρώων του τρόμου (Βίντεο)

τσ 1Για το ποιόν του… «Ζούγκλα», όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες μας, το blog δε διατηρεί καμία αμφιβολία. Δεν μπορούμε όμως να περάσουμε ασχολίαστο το γεγονός για τα όσα έφερε ο Τριανταφυλλόπουλος στην δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας του. Και αναφερόμαστε φυσικά στην υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία, μεταξύ του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Τάσου Καραμήτσου και του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, κατά την οποία εμπλέκεται και το όνομα του Τσίπρα σε “περίεργες συναλλαγές” σύμφωνα με τον Τριανταφυλλόπουλο. Να προσθέσουμε επίσης ότι οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν  ότι αυτή η συνομιλία αποτελεί «νόμιμη καταγραφεί της ΕΥΠ στα πλαίσια της δικογραφίας για τα στημένα παιχνίδια»)

Παραθέτουμε αυτούσια τη σημερινή του αποκάλυψη (εντός ή εκτός εισαγωγικών), σ’ αυτό το βίντεο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε επίσης τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε το όλο θέμα στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Σκάι.

Εδώ επίσης μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα «μεθεόρτια» της αρχικής δημοσίευσης του θέματος και πώς σχολιάζει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά την δημοσίευση του βίντεο.

Κάποιες απορίες:

Απορία πρώτη: Τι περιέχουν οι 30 τόμοι βιβλίων; Το Κεφάλαιο του Μαρξ αποκλείεται. Αυτό συμπεριλαμβάνεται σε έναν, την Επιτομή από τον Καρλ Κάουτσκι ή το πολύ τρεις τόμους από ότι γνωρίζουμε. Όταν μάλιστα πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλοι τόμοι (30,40,50,) δυσκολευόμαστε να φανταστούμε ποιό είναι το μεγάλο λογοτεχνικό έργο που επρόκειτο να αποσταλεί στον κ. Τσίπρα.

Απορία δεύτερη: Για ποιό λόγο όλο αυτό το αλισβερίσι; Τα βιβλία δεν αποστέλλονται συνωμοτικά μέσω τρίτων ατόμων, αλλά ευθέως μέσω του εκδοτικού οίκου ή κάποιου κούριερ και χωρίς αιτήματα.

Απορία τρίτη: Γνώριζε ο σημερινός πρωθυπουργός, τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την διαδικασία αποστολής ναι ή όχι;
Μας είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι γνώριζε, γιατί αυτό σημαίνει άμεση διαπλοκή πριν ακόμα καταλάβει την εξουσία, εφ’ όσον βέβαια επρόκειτο περί άλλων αντικειμένων ενθυλακωμένων εντός των σελίδων των τόμων…

Εάν υποθέσουμε ότι δεν γνώριζε, ποιος ήταν ο πραγματικός αποδέκτης, ο οποίος εν ονόματι του παρελάμβανε τους τόμους από τον “γιατρό” με μεταφορέα τον κ. Καραμήτσο και αποδέκτη τον κ. Μαρινάκη; Είναι γνωστό τοις πάσι ότι εκείνη την περίοδο κυκλοφορούσαν αρκετοί “γιατροί” με ανοικτές δικαστικές υποθέσεις έτοιμοι να προσφέρουν γη και ύδωρ, όχι μόνον… βιβλιοθήκες.

Απορία τέταρτη: Πώς αυτή η ιστορία έμεινε στα συρτάρια της ΕΥΠ επί εποχής Αντώνη Σαμαρά και πώς δεν μπήκε στην διαδικασία δικαστικής διερεύνησης, εφόσον σύμφωνα με πληροφορίες μας, βρέθηκε στα χέρια του εισαγγελέα Αριστείδη Κορρέα με προϊστάμενο τον Ισίδωρο Ντογιάκο;

Μία και μόνη δημοσίευση θα ήταν αρκετή εκείνη την εποχή από τον Τύπο για να στείλει στα αζήτητα τον κ.Τσίπρα και τον ΣYΡΙΖΑ.
Μετά από όλα αυτά και όσα πρόκειται να ακολουθήσουν, καθίσταται περισσότερο από επιτακτικό η κυβέρνηση και ειδικά ο πρωθυπουργός, του οποίου το όνομα εμπλέκεται ευθέως να αντιδράσουν άμεσα.

Για να μάθουμε επιτέλους τι περιείχαν τόσοι τόμοι βιβλίων, ποιος ήταν ο τελικός αποδέκτης, ποιος είναι ο «γιατρός» αποστολέας και για ποιον λόγο.

Σε περίοδο σκληρής λιτότητας, στέρησης και οικονομικής διάλυσης του τόπου είναι αδιανόητο να κυκλοφορούν τέτοια «βιβλία» με τόση άνεση και να μην αντιδρά κανείς.

Πολύ περισσότερο ο πρωθυπουργός, ο οποίος δηλώνει -και πολύ σωστά- ότι δεν πρόκειται να δεχθεί μύγα στο σπαθί του, προκειμένου να διατηρήσει ακέραιο το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, έναντι των αμαρτωλών διακυβερνήσεων που προηγήθηκαν.

Εδώ και τώρα…

Υ.Γ. Ευνόητο, ότι για λόγους δεοντολογίας ενημερώθηκαν οι άμεσα εμπλεκόμενοι.

>
askordoulakos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *