Τα βομβαρδιστικά του Βελγίου που δολοφονούν Αμάχους στην Συρία, απογειώνονται από Ελληνικές βάσεις;

2Γιατί το ΥΠΕΘΑ δεν απαντά στις καταγγελίες για την συμμετοχή της βάσης του Αράξου στους βομβαρδισμούς σε Μ.Ανατολή-Αφρική;

Ακόμη πιο δραματικό χαρακτήρα αποκτούν τα ερωτήματα σχετικά με τη δραστηριοποίηση της Βάσης του Αράξου στους άγριους βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων στην Συρία μετά τις καταγγελίες εναντίον της Βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετέχει στον διεθνή συνασπισμό “Προθύμων Ιμπεριαλιστών” υπό τις ΗΠΑ και ανταγωνιστικά προς τη Ρωσία, η οποία βεβαίως καθημερινά διαπράττει αντίστοιχα εγκλήματα.

Οι Βέλγοι Μισθοφόροι κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν έξι αμάχους σε βομβαρδισμούς που διεξήγαγαν στην επαρχία του Χαλεπιού, κάτι που οι Βρυξέλλες αρνούνται. «Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν εξαιτίας ενός βομβαρδισμού που κατέστρεψε δύο σπίτια» τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στην πόλη Χασάκε στην επαρχία του Χαλεπιού, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Τα ρωσικά και τα συριακά αεροσκάφη δεν ήταν παρόντα στη ζώνη αυτή, όμως αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις στην περιοχή (…) Δύο F-16 της βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας εντοπίστηκαν στην περιοχή την ώρα» του βομβαρδισμού, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ενώ το βελγικό κράτος αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του, καθώς ο Λορένς Μορτιέ εκπρόσωπος του βελγικού υπουργείου δήλωσε «δεν βρισκόμασταν στην περιοχή αυτή. Δεν εμπλεκόμαστε στην επίθεση που αναφέρεται» και η Ρωσία επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη μαζική δολοφονία μέσω της Μαρίας Ζαχάροβα, εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, που έγραψε στο Facebook ότι αναμένει «την έντονη καταδίκη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα πλήγματα εναντίον πολιτικών στόχων».

Ο κατάλογος των θυμάτων αυξάνει, νέα ποτάμια προσφυγιάς δημιουργούνται.

Όλα αυτά όμως επαναφέρουν στο προσκήνιο τα αναπάντητα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ερωτήματα για τη συμβολή των ελληνικών πολεμικών βάσεων σε όλα αυτά τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

Σε αυτόν τον ποταμό του αίματος αθώων στη Μέση Ανατολή έχει συμμετοχή και η Ελλάδα καθώς όχι μόνο έχει μετατρέψει τις βάσεις της Ελληνικές Πολεμικής Αεροπορίας σε βάσεις εφόρμησης των βομβαρδιστικών της Δύσης, παρέχοντας επιπλέον σειρά διευκολύνσεων, αλλά παρακαλεί σε αναβάθμιση της ελληνικής συμβολής προτείνοντας και την χρήση ακόμη περισσότερων στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Δίπλα στον καθοριστικό ρόλο της βάσης της Σούδας καταγράφεται ο αναβαθμισμένος ρόλος της βάσης του Ακτίου από όπου επιχειρούν τα AWACS και η βάση του Αράξου. Στις καταγγελίες για τη μετατροπή της συγκεκριμένης αεροπορικής βάσης σε πολεμικό ορμητήριο των Βελγικών και Ολλανδικών μαχητικών F16 που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις βομβαρδισμού σε Ιράκ και Συρία ήρθαν να προστεθούν οι αποκαλύψεις για τον εφοδιασμό αυτή τη φορά ευρωπαϊκών βομβαρδιστικών Eurofighter!

Μάλιστα, πρόσφατη ανάρτηση σε σαιτ που ασχολείται με ζητήματα άμυνας επεσήμανε τα εξής:

«Επιπλέον στον Άραξο έχει αλλάξει όλη η συρματόφραξη της μονάδας κι έχει ενισχυθεί σε τέτοιο σημείο που το προσωπικό της μονάδας κάνει χιούμορ μιλώντας για Araxos Hotspot. Την ίδια ώρα η μονάδα δουλεύει σε απίστευτα εντατικούς ρυθμούς με “american job plan”. Χαρακτηριστικό είναι ότι η διοίκηση της μονάδας έχει δώσει εντολή στο προσωπικό να είναι ένα τέταρτο νωρίτερα από το προβλεπόμενο στις επιστασίες του. Οι πληροφορίες ότι “οι Αμερικανοί επιστρέφουν στον Άραξο” είναι όλο και πιο έντονες στην 116 ΠΜ. Είναι έτσι; Δεν αναμένουμε προς το παρόν απάντηση από την ηγεσία του ΓΕΑ. Κατανοητό ότι δεν θέλει να δοθεί οποιαδήποτε δημοσιότητα στο θέμα. Το βέβαιο είναι ότι “κάτι τρέχει” στον Άραξο».

Μια πραγματικότητα που εντείνει τον κίνδυνο εκδικητικού πλήγματος ενάντια στον λαό μας και κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη ανάπτυξης αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στους τρομοκρατικούς πολέμους εντός των καπιταλιστικών μητροπόλεων και στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια.

Γιατί η ειρήνη και η ευημερία για τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την ανατροπή των αστικών κυβερνήσεων, το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής των ιμπεριαλιστών φονιάδων που εξορμούν με τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής εναντίον του κόσμου της εργασίας, την αντικαπιταλιστική πάλη για τη διάλυση του ΝΑΤΟ του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και της Ε.Ε. 

Οι Φαντάροι ξεκαθαρίζουν

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνική Ολιγαρχία

Καλούμε τους συναδέλφους Φαντάρους σε Μαζική Συμμετοχή στην Αντιπολεμική, Αντιιμπεριαλιστική, Αντιφασιστική Πορεία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες την Πέμπτη 20/10/2016  με συγκέντρωση στις 6 μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, τα γραφεία της Ε.Ε. και την Πρεσβεία των ΗΠΑ.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *