Νικόλαος Μιχαλολιάκος, φίρερ της Χρυσής Αυγής: Είμαστε η σπορά των νικημένων το 1945 ναζιστών!

«Εμείς είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945. Αυτοί είμαστε. Οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες». Αυτά έλεγε ο φίρερ της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, στις 3 Μάρτη του 2012. Δε θα μπορούσε να υπάρξει εναργέστερη ομολογία για τον πραγματικό χαρακτήρα αυτής της εγκληματικής συμμορίας, που προσπαθεί να εμφανιστεί σαν πολιτικό μόρφωμα «ελλήνων εθνικιστών».

Στις 19 Μάρτη του 2014, ο φίρερ Μιχαλολιάκος έδωσε συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία», την οποία αναδημοσίευσε στις 23 Μάρτη του 2014 η ιστοσελίδα των νεοναζιστών. Σ’ αυτή τη συνέντευξη ο Μιχαλολιάκος είπε πολλά ενδιαφέροντα, τα οποία επιβεβαιώνουν το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι χρυσαυγίτες. Επιβεβαιώνουν ότι η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση, ότι ο Μιχαλολιάκος είναι ο αρχηγός της, που αποφασίζει για τις διαγραφές μελών, και άλλα.

Αναφερόμενος στον πρώην βουλευτή Μπούκουρα, είπε ο Μιχαλολιάκος:

«Οσο για τον βουλευτή Μπούκουρα, είναι ψέμα ότι λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές (σ.σ. προφανώς εννοεί τις εκλογές του Μάη του 2012) ήλθε στην Χρυσή Αυγή. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 επρόκειτο να πολιτευθεί στον συνδυασμό της Χρυσής Αυγής στην Πελοπόννησο, αλλά τελικά κατέβηκε στο Δήμο Περιστερίου με την υποστήριξη της Χρυσής Αυγής, όπως ο ίδιος δημόσια διακήρυσσε από την προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook. Το ότι έγινε κατά λάθος βουλευτής και ότι δεν έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή τα είχε πει και τον Ιανουάριο στην ανάκριση. Από τότε προσωπικά είχα αποφασίσει τη διαγραφή του, πληροφορούμενος μάλιστα ότι έκλαιγε με λυγμούς ενώπιον των ανακριτριών. Και μόνο από αυτή του τη συμπεριφορά, που αποτελεί ντροπή για το κίνημά μας, θα έπρεπε να διαγραφεί. Ενα κίνημα κερδίζει όταν αυτοκαθαίρεται από φοβισμένους και δηλωσίες» (η έμφαση στο πρωτότυπο).

Οταν ο φίρερ λέει ότι από τότε είχε αποφασίσει τη διαγραφή του Μπούκουρα, ομολογεί ότι αυτός είναι ο απόλυτος μονάρχης που αποφασίζει για τα πάντα στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Το καταστατικό που εμφανίζουν το έχουν μόνο και μόνο για να αποσείσουν την κατηγορία ότι είναι νεοναζιστική οργάνωση, στην οποία για τα πάντα αποφασίζει ο ΑΡΧΗΓΟΣ, και για να μπορούν να παίρνουν μέρος στις εκλογές. Παριστάνουν ότι δήθεν λειτουργούν όπως τα αστικά κοινοβουλευτικά κόμματα, όλων των αποχρώσεων, που έχουν τα πειθαρχικά τους συμβούλια στα οποία συζητείται και αποφασίζεται η διαγραφή ή μη ενός μέλους του κόμματος.

Φυσικά, αυτή η δήλωση του Μιχαλολιάκου δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που πιστοποιεί απόλυτα ότι αυτός είναι ο απόλυτος μονάρχης που αποφασίζει για τα πάντα, είτε πρόκειται για τη διαγραφή ενός μέλους της ΧΑ, είτε για την προγραφή ενός αντιφασίστα, όπως ο Παύλος Φύσσας, είτε οι προγραφές των μελών του ΠΑΜΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Θυμίζουμε τον όρκο των δόκιμων μελών και τη διαδικασία της ορκωμοσίας τους, που κάνουν πως τα ξεχνούν οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών, που ισχυρίζονται ότι η εσωτερική στρουχτούρα της ΧΑ είναι ίδια μ’ αυτή των άλλων αστικών κομμάτων του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου. Υπάρχουν πολλά ακόμη, που τα έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας. Είναι και αυτά που θα παραθέσουμε από τα λεγόμενα του Μπούκουρα.

Από την άλλη, ο φίρερ αδειάζει τον Μπούκουρα και τη συνήγορό του, που ισχυρίζονται ότι αυτός δεν εντάχθηκε ποτέ στη ΧΑ και ότι δε γνώριζε καν για την εγκληματική δράση της. Δηλώνει πως είναι ψέμα ότι ο Μπούκουρας πήγε στη ΧΑ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2012 και διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Μπούκουρα στην ανακρίτρια, ότι δήθεν δεν έχει καμία σχέση με την  ΧΑ και ότι έγινε βουλευτής της κατά λάθος.

Ο Μπούκουρας προβάλλει αυτούς τους ισχυρισμούς οικοδομώντας το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας για την προηγούμενη εγκληματική του δράση μέσα από τις γραμμές της ΧΑ. Η συνήγορός του, Β. Πανταζή, προβάλλει τους ισχυρισμούς του πελάτη της και υποβάλλει συνεχώς ερωτήσεις στους μάρτυρες του κατηγορητηρίου, αν γνωρίζουν για τη δράση του εντολέα της, επιδιώκοντας προφανώς να χτίσει από τώρα το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Αντιλαμβάνεται ότι αυτοί οι ισχυρισμοί της θα καταπέσουν, όταν η ακροαματική διαδικασία θα περάσει στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων.

Οι… άντρακλες δεν κλαίνε

Ο φίρερ δηλώνει ότι τον ενόχλησαν τόσο πολύ τα κλάματα του Μπούκουρα στις ανακρίτριες και πως μόνον αυτό αρκούσε για να τον πετάξει εκτός ΧΑ. Ο λόγος είναι προφανής. Τσαλακωνόταν η εικόνα των νταήδων, που δεν καταλαβαίνουν τίποτα και με τα μούσκουλά τους παρεμβαίνουν παντού για να λύσουν τα προβλήματα των κατατρεγμένων Ελλήνων. Ξέρουμε, βέβαια, ότι αυτό γινόταν μόνο λόγω της ασυλίας που απολάμβαναν από τους αστυνομικούς και δικαστικούς μηχανισμούς, όμως η επίδειξη κτηνώδους δύναμης υπήρξε πάντοτε βασικό συστατικό στοιχείο της ναζιστικής ιδεολογίας και η εικόνα του κλαψιάρη Μπούκουρα το κατέστρεφε.

Για τις δηλώσεις με τις οποίες ο Μπούκουρας αναίρεσε τη συμμετοχή του και τη δράση του στην ΧΑ, ο φίρερ δεν ενοχλήθηκε τόσο πολύ. Κρίνοντας από τα λεγόμενά του, δεν είχε την πρόθεση να τον διαγράψει γι’ αυτό. Στάση απολύτως λογική από τη μεριά του, γιατί αυτή είναι η τακτική που είχε χαράξει ο ίδιος: αναιρούμε τα πάντα. Αυτή την τακτική εφάρμοσε και ο ίδιος στην ανάκριση και όλα τα μέλη και στελέχη της ΧΑ.

Στην πρώτη απολογία του ως κατηγορούμενου, στις 2 Οκτώβρη του 2013, ο Ν. Μιχαλολιάκος ρωτήθηκε αν το περιοδικό Χρυσή Αυγή, στο οποίο κατά τη δεκαετία του ‘80 είχε κατά καιρούς δημοσιεύσει κείμενα, απηχούσε εθνικοσοσιαλιστικές αντιλήψεις και ειδικότερα αν τα κείμενα που δημοσίευσε ο ίδιος ομοίως απηχούσαν τέτοιες αντιλήψεις. Και απάντησε: «Απηχούσαν αντιλήψεις εθνικοσοσιαλιστικές τότε, δηλαδή προ 35ετίας, τις οποίες σήμερα δεν αποδέχομαι. Η Χρυσή Αυγή σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει σχέση με το γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου αλλά εκφράζει ένα γνήσιο εθνικιστικό κίνημα».

Ο Μιχαλολιάκος προσπάθησε να παρουσιάσει το ναζισμό του σαν… νεανικό αμάρτημα, διαπραχθέν προ 35ετίας, όμως τα ντοκουμέντα από την πρόσφατη δράση του ίδιου και της ΧΑ, την περίοδο που ετοιμάζονταν να μπουν στη Βουλή, άλλα αποδεικνύουν.

♦ Στις 6 Ιούλη του 2011, μιλώντας στη Σπάρτη, έλεγε: «Θα κατεβαίναμε στις εκλογές  να μετρηθούμε και για το 0,2%. Για να πούμε ότι υπάρχει 0,2% φασίστες, αμετανόητοι φασίστες, Χρυσαυγίτες… Είναι Εθνικοσοσιαλισμός ελληνικός στα μέτρα του 2011. Εχω μεγάλο σεβασμό σε αυτό που υπήρξε η Γερμανία του Χίτλερ»!

♦ Στις 20 Οκτώβρη του 2012, στη γιορτή νεολαίας των νεοναζιστών δήλωνε: «Δεν κρύψαμε ποτέ την ιδεολογία μας. Δεν βγάλαμε ούτε μια κεραία, ούτε ένα κόμμα, ούτε μία τελεία από όσα γράφαμε στα χρόνια τα σκληρά, τα πέτρινα»!

Ασφαλώς υπάρχουν και άλλες παρόμοιες αναφορές του φίρερ στον εθνικοσοσιαλιστικό (ναζιστικό) χαρακτήρα της ΧΑ. Οταν αυτά έλεγε σε δημόσιες, ανοιχτές ομιλίες του, που καταγράφονταν και αναμεταδίδονταν, μπορούμε να φανταστούμε τι έλεγε στις κλειστές συνάξεις, εκεί που οι νεοναζιστές τον έβλεπαν σαν θεό κι αυτές καλούνταν να τους ντοπάρει για να ενισχύσει τη θεϊκή του εικόνα. Εν πάση περιπτώσει, ας κρατήσουμε το ότι το 2011 και το 2012 ο φίρερ Μιχαλολιάκος κραύγαζε δημόσια ότι ο ίδιος και το εγκληματικό ασκέρι του είναι η σπορά των ηττημένων του 1945, ότι είναι εθνικοσοσιαλιστές και φασίστες ότι τρέφει μεγάλο σεβασμό στη Γερμανία του Χίτλερ και ότι δεν αφαιρούν ούτε ένα κόμμα, μια τελεία, μια κεραία απ’ όσα έλεγαν στα πέτρινα χρόνια, δηλαδή στη δεκαετία του ‘80.

Ας θυμηθούμε και τι έλεγαν στα «πέτρινα χρόνια», παραθέτοντας αποσπάσματα από άρθρο του φίρερ με τίτλο «Χίτλερ για χίλια χρόνια», που δημοσιεύτηκε τον Μάη του 1987 στο περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Σύμφωνα με τα μεταγενέστερα λεγόμενά του, «δεν έβγαλαν ούτε μια κεραία, ούτε ένα κόμμα, ούτε μία τελεία από όσα έγραφαν στα χρόνια τα σκληρά, τα πέτρινα». Γράφει με το γνωστό ναζιστικό στόμφο ο Μιχαλολιάκος:

«30 Απριλίου 1945, μια λαμπερή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Ανδρας του Εικοστού Αιώνα, ο εμψυχωτής και ο απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός. Χίλια εννεακόσια σαράντα πέντε, όλοι αυτοί που επίστεψαν στα μεγάλα ιδανικά της Εθνικοσοσιαλιστικής Επαναστάσεως νοιώθουν παγωμένοι, νοιώθουν διστακτικοί απέναντι στο μέλλον, σε ένα μέλλον χωρίς την παρουσία και τη καθοδήγηση Εκείνου (…)

Σε όσους πουν έκπληκτοι: “μα τι θέση έχει να μιλάμε για το Χίτλερ στα 1987 και ποια τέλος πάντων πολιτική απήχηση μπορεί να έχει κάτι τέτοιο;“ απαντούμε:

“Περιφρονούμε τον πολιτικαντισμό σας, περιφρονούμε την συμβιβασμένη σας συνείδηση, περιφρονούμε τον νόμο του εφικτού, περιφρονούμε τον φτηνό ρεαλισμό σας και βαδίζουμε, προχωρούμε προς τα εκεί που το καθήκον  και η τιμή μας επιβάλλουν“.

Εχουμε χρέος να τιμήσουμε την μνήμη Εκείνου, έχουμε ανάγκη ζωτική να τιμούμε τους ήρωες της ιδέας μας, έχουμε υποχρέωση απέναντι στην Ιστορία να πούμε την Αλήθεια, και θα την πούμε όσο σκληρό και εάν είναι το τίμημα».

Κατέληγε ο φίρερ στο άρθρο του:

«Πιστοί στα λόγια του Μεγάλου μας Αρχηγού. Τι εμπόδιο μπορεί να σταθεί στο δρόμο μας αφού ακόμη και σήμερα νοιώθουμε ΕΚΕΙΝΟΝ να μας οδηγεί; 
Χίλια εννεακόσια Ογδόντα επτά, σαράντα δύο χρόνια μετά, με την σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στα μαυροκόκκινα λάβαρα, με την σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στην Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά χαιρετούμε τον Ηλιο και με το θάρρος, που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER!».

Αμετανόητοι, πιστοί στη μνήμη και στη διδασκαλία του Χίτλερ, λυπημένοι που ο ναζιφασισμός δεν κέρδισε τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, το λουτρό αίματος στο οποίο βύθισε την ανθρωπότητα, αποφασισμένοι να διαπράξουν τα ίδια εγκλήματα με τους γεννήτορές τους. Ο Μιχαλολιάκος είναι ναζιστής, είναι θαυμαστής του Χίτλερ, ταυτόχρονα όμως, εξυμνώντας τον Χίτλερ με τρόπο που οι πιστοί των διάφορων θρησκειών εξυμνούν τους θεούς τους (Εκείνος, για τους Χριστιανούς είναι ο Χριστός – για τον Μιχαλολιάκο είναι ο Χίτλερ), σκαλίζει και το δικό του θεϊκό άγαλμα ενώπιον των μερικών εκατοντάδων σκληρών νεοναζιστών που έχει οργανώσει στη ΧΑ: όπως ο Χίτλερ ήταν ο φίρερ, ο υπέρτατος αρχηγός, ο θεός των προγόνων μας, έτσι είναι για εσάς εγώ: ο φίρερ σας, ο υπέρτατος αρχηγός σας, στον οποίο οφείλεται τυφλή υπακοή.

Αλλά… φοράνε φερετζέ

Οταν, όμως, εμφανίστηκε το 2013 στους ανακριτές, κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο Μιχαλολιάκος φόρεσε το φερετζέ του «έλληνα εθνικιστή», αποκηρύσσοντας το νεοναζισμό ως… νεανικό (προ 35ετίας) αμάρτημα. Πολιτικά, έκανε ό,τι και ο Μπούκουρας (χωρίς κλάματα). Νομικά, έκανε επίσης ό,τι και ο Μπούκουρας: άρχισε να χτίζει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, για να πέσει στα μαλακά.

Γιατί γνωρίζει ότι δε θα μπορέσει να αποφύγει τόσο την προσωπική του καταδίκη όσο και όλων των στελεχών της οργάνωσής του για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Γνωρίζει, ακόμα, ότι υπάρχει ο κίνδυνος, το συγκεκριμένο δικαστήριο να αποφασίσει -εκτός από την καταδίκη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης- να στείλει την υπόθεση στην Εισαγγελία Εφετών για περαιτέρω δικαστική διερεύνηση αναφορικά με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στα εγκλήματα που διέπραξαν τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου της ΧΑ.

Περιττεύει να πούμε ότι η εικονική μεταμέλεια του Μιχαλολιάκου αποδεικνύει ότι αυτός ο εθνικοσοσιαλιστής-φασίστας είναι ένα ανθρωπάριο που όταν χάνει το ακαταδίωκτο από τους δικαστικούς και αστυνομικούς μηχανισμούς αρνείται τα πάντα και εμφανίζεται σαν… κοινοβουλευτικός άνδρας, εκπρόσωπος ενός εθνικιστικού και… ειρηνικού κινήματος!

Δεν είναι, όμως, μόνον ο φίρερ λάτρης του Χίτλερ. Είναι και ο πρώτος υπαρχηγός, Ηλίας Κασιδιάρης. Αυτός ήταν μικρός στα «πέτρινα χρόνια». Το πόνημά του, με τίτλο «Ο Χίτλερ πέρα από την Ιστορία», αποσπάσματα από το οποίο ακολουθούν, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» στις 20 Απρίλη του 2011, πρόσφατα δηλαδή και όχι προ 35ετίας.

«Με την άνοδο στην εξουσία γίνεται μέγας κοινωνικός αναμορφωτής και οργανωτής ενός προτύπου κράτους -που η ισχύς του πηγάζει από τον λαό και υπηρετεί τον λαό– και που ανάλογό του δεν υπήρξε ποτέ στον σύγχρονο κόσμο. Στον επερχόμενο πόλεμο αναδεικνύεται ύψιστος στρατηγικός νους, που χωρίς να έχει κρατήσει καμία στρατιωτική ακαδημία εφευρίσκει και εφαρμόζει νέα δόγματα και εξαιρετικά στρατηγήματα. Γι’ αυτές τις τρεις βασικές πτυχές του προσώπου Αδόλφος Χίτλερ -πολιτικός ηγέτης, κοινωνικός αναμορφωτής και στρατηγική ιδιοφυία- θα μπορούσαμε να ομιλούμε  επί ώρες».

«Φόλα» εθνικοσοσιαλιστής και ο Κασιδιάρης, αθεράπευτα ερωτευμένος με τον Αδόλφο Χίτλερ, έρχεται να επαναλάβει και να επικαιροποιήσει το 2011 αυτά που έγραφε ο Μιχαλολιάκος το 1987. Η συνέχεια στον ιδεολογικό πυρήνα της νεοναζιστικής συμμορίας είναι αδιατάρακτη.

Χωρίς τιμή

Παριστάνουν τους «άνδρες με τιμή» τα νεοναζιστικά στελέχη, όμως η λέξη «τιμή» είναι γι’ αυτούς ένα διεγερτικό για να ντοπάρουν τους συμμορίτες-δολοφόνους των ταγμάτων εφόδου. Οταν «σφίγγουν τα γάλατα», δε διστάζουν να κάνουν δηλώσεις μετάνοιας και νομιμοφροσύνης, με μοναδικό στόχο να τη σκαπουλάρουν από την αστική Δικαιοσύνη.

Ρωτήθηκε ο Μιχαλολιάκος από τους ανακριτές: «Πλέον συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ότι πολλά  στελέχη ή απλοί οπαδοί του κόμματος στη Χρυσή Αυγή συστηματικώς εμφανίζονται με ομοιόμορφη εμφάνιση “στρατιωτικού τύπου“, συνήθως μαύρο μπλουζάκι t-shirt με το λογότυπο Χρυσή Αυγή, μαύρο, μπλε ή κόκκινο τζόκεϊ με το σύμβολο του κόμματος, στρατιωτικό παντελόνι παραλλαγής, χρώματος συνήθως μαύρου γκρίζου λευκού, και στρατιωτικές αρβύλες. Τα πρόσωπα αυτά κινούνται ομαδικά και σε κάποια περίπτωση κινήθηκαν ως στρατιωτικό άγημα με βηματισμό (…) Τέλος, σημειώθηκαν περιστατικά οργανωμένης επιχειρήσεως μελών ή οπαδών του κόμματος ΧΑ με επικεφαλής βουλευτές και με σκοπό τον έλεγχο των πιστοποιητικών νομίμου παραμονής και εργασίας αλλοδαπών μικροπωλητών στην Ελλάδα (…) Πως σχολιάζετε τα περιστατικά αυτά και ποιά είναι η επίσημη θέση του κόμματος της Χρυσής Αυγής;».

Απάντησε ο θρασύδειλος φίρερ της ΧΑ: «Κατηγορηματικά έχω δηλώσει στις τηλεοπτικές  εμφανίσεις τις οποίες είχα τη δυνατότητα να έχω ότι α) η Χρυσή Αυγή δεν είναι στρατός για να διαθέτει στολή και καταδικάζω αυτού του είδους τη συμπεριφορά και αμφίεση και τον συγκεκριμένο βηματισμό β) για τις λοιπές παράνομες πράξεις που μου αναφέρατε επίσης δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν τις υιοθετώ και δημόσια τις έχω καταγγείλει».

Τον Μάη του 2015, ο Μιχαλολιάκος έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό CRASH, στην οποία ρωτήθηκε μεταξύ άλλων: «Τις ομάδες με τις ομοιόμορφες στολές και τις αρβύλες, τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και κάποια ακραία συνθήματα, θα τα αλλάζατε εάν μπορούσατε σήμερα να γυρίσετε τον χρόνο πίσω;»

Απάντησε: «Τα άτομα με τις παραλλαγές ήταν βλακεία (…) Εμείς τυπώσαμε κάποια ομοιόμορφα μπλουζάκια για την πολιτική μας προβολή, όπως κάνουν και οι ποδοσφαιρικές ομάδες. Είναι και οι ποδοσφαιρικές ομάδες εγκληματικές οργανώσεις;».

Στην προσπάθειά του να κρύψει την ύπαρξη των ταγμάτων εφόδου, ο Μιχαλολιάκος ανακάλυψε τα ομοιόμορφα μπλουζάκια των ποδοσφαιρικών ομάδων! Οταν απολογήθηκε στους ανακριτές καταδίκαζε το ομοιόμορφο στρατιωτικό ντύσιμο των ταγμάτων εφόδου (να μην ξεχνάμε ότι τις ομοιόμορφες στολές πουλούσε ο έτερος υπαρχηγός, Ηλίας Παναγιώταρος), στο περιοδικό το ‘ριξε στην… τρελίτσα, μιλώντας για κάποια μπλουζάκια σαν αυτά που τυπώνουν οι ποδοσφαιρικές ομάδες! Προκειμένου να σώσει το τομάρι του και το τομάρι των βουλευτών του, δε διστάζει να συμπεριφερθεί σαν γελοίος σαλτιμπάγκος.

Ρωτήθηκε επίσης: «Αρκετά από τα περιστατικά βίας που αποδίδονται στη Χρυσή Αυγή αφορούν σε αλλοδαπούς  μετανάστες. Ειδικώς ως προς το ζήτημα αυτό ποια είναι η θέση σας;».
Απάντησε: «Καταδικάζω όλα αυτού του είδους τα επεισόδια και αυτό το οποίο δημόσια διακηρύσσει η Χρυσή Αυγή είναι η αυστηρή τήρηση του νόμου προς κάθε κατεύθυνση».
Μπορεί ο φίρερ της νεοναζιστικής ΧΑ να προσπαθεί να χτίσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας για να πέσει στα μαλακά, όμως δεν πείθει κανέναν γι’ αυτή τη μεταμέλειά του. Παραμένει ένας στυγνός εθνικοσοσιαλιστής-φασίστας, ερωτευμένος  με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Γαργάρες και ψέματα

Δυο φορές ρωτήθηκε ο Μιχαλολιάκος από τους ανακριτές απ’ αφορμή την κατάθεση δύο μαρτύρων κατηγορίας, αν απευθυνόμενος στους χρυσαυγίτες τους είπε ότι εσείς είστε τα τάγματα εφόδου και οι αντίπαλοί μας θα δουν τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια. Φράση, που προέρχεται από επίσημο εμβατήριο των ταγμάτων εφόδου των γερμανών ναζί. Κάνοντας γαργάρα τα λεγόμενά του, ο φιρεράκος απάντησε ότι αυτό αποτελεί πλήρη διαστρέβλωση των λεγομένων του. Ισχυρίστηκε ότι απευθυνόμενους στους χρυσαυγίτες, δήθεν τους είπε ότι ψευδώς και συκοφαντικά σας αποκαλούν τάγματα εφόδου. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

♦ Απευθυνόμενος στους Χρυσαυγίτες, που είχαν στρατοπεδεύσει στις Θερμοπύλες στις 26 Αυγούστου του 2012, ντυμένοι με τις χρυσαυγίτικες στολές και την εξάρτηση, τους αποκάλεσε τάγματα εφόδου. Ιδού το απόσπασμα από την ομιλία του:

«Εσείς είστε τα τάγματα εφόδου, όποτε θέλουν ας έρθουν να μας συνθλίψουν. Δεν αποδεχόμαστε το ρόλο του Βουλευτή. Να ξέρουν ότι δεν αισθανόμαστε καλά μέσα στο Κοινοβούλιο. Αισθανόμαστε  άβολα, αισθανόμαστε εκεί μέσα μια σιχασιά και μια αηδία. Αν θέλουν το εγκαταλείπουμε, το εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή και βγαίνουμε στους δρόμους. Θα δούνε τότε τι σημαίνει ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Θα δούνε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Θα δούνε τι σημαίνει τάγματα εφόδου. Τι σημαίνει μάχη, τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια».

♦ Και στις 17.9.2011, στην ομιλία του στην 11η γιορτή της νεολαίας των νεοαναζιστών, τους εξηγούσε γιατί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που είναι εθνικοσοσιαλιστές και πώς πρέπει ν’ αντιμετωπίζουν τα λεγόμενα δημοκρατικά ήθη:

«Ε ναι, κερδίζουμε την ελευθερία μας στα πεζοδρόμια με θράσος, περιφρονώντας τα δημοκρατικά ήθη, χαιρετώντας με το δεξί χέρι υψωμένο ψηλά. Γιατί δεν πιστεύουμε στον ψηφοφόρο παρά μόνο στον απλό στρατιώτη ή μαχητή (…) Ο λαός ή ο ψηφοφόρος είναι άτιμο πράγμα και δεν θα το σεβαστούμε».

Η σταχυολόγηση αυτών των αναφορών, από δημόσιες εμφανίσεις του φίρερ Μιχαλολιάκου, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για τον εγκληματικό χαρακτήρα της ΧΑ, για το ποιος οργάνωσε τα τάγματα εφόδου και τι αποστολή τους ανέθεσε. Μίσος για τον ελληνικό λαό, μίσος για τους μετανάστες, μίσος διπλό για τους αντιφασίστες, γι’  αυτούς  που αποτελούν σπορά των νικητών του 1945, του σοβιετικού Κόκκινου Στρατού και των αντάρτικων κινημάτων που είχαν επικεφαλής τους τους κομμουνιστές.

Ενώπιον των ανακριτών, όμως, καλοτούμπες, αποκηρύξεις, γαργάρες και ψέματα. Σύρσιμο γυμνοσάλιαγκα. Ψεύτικες δηλώσεις νομιμοφροσύνης, σε μια προσπάθεια να εμφανίσει τη ΧΑ σαν ένα φιλειρηνικό κοινοβουλευτικό κόμμα και να χτίσει για τον εαυτό του το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας στην επερχόμενη (τότε) δίκη. Ο φιρεράκος έφτασε στο σημείο, σε τηλεφωνική ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Χατζηνικολάου (Real FM), στις 17 Σεπτέμβρη του 2015, τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, να εμφανίσει τη ΧΑ σαν το κόμμα που θα αγωνιστεί για να απαλειφθούν μερικά άρθρα του συντάγματος! Τον συμβούλεψαν, φαίνεται, οι συνήγοροι υπεράσπισης να χτίσει το προφίλ του αρχηγού ενός φιλειρηνικού και νομοταγούς κοινοβουλευτικού κόμματος κι αυτός έσπασε το κούτελό του από τις κωλοτούμπες, προκαλώντας γέλιο στους αντιπάλους του και απελπισία στους δημοσιογράφους που προσπαθούν να οικοδομήσουν το προφίλ μιας «σοβαρής ΧΑ», ενός νομοταγούς κόμματος της ακροδεξιάς, και βλέπουν ότι το πεπόνι είναι μάπα.

Πριν την παραπομπή της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης, ο Μιχαλολιάκος δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι ο χαιρετισμός με το δεξί χέρι υψωμένο ψηλά δεν ήταν ναζιστικός αλλά αρχαιοελληνικός. Μετά την παραπομπή άρχισε να δίνει άλλη ερμηνεία στον ναζιστικό χαιρετισμό. Στη συνέντευξη που έδωσε στις 19 Μάρτη του 2014 στην εφημερίδα «Δημοκρατία», απαντώντας στην τοποθέτηση του δημοσιογράφου ότι ο χαιρετισμός είναι φασιστικός είπε: «Αυτόν που εσείς αποκαλείται φασιστικό χαιρετισμό εγώ τον θεωρώ ελληνικό και είναι ο χαιρετισμός που θέσπισε ο Ιωάννης Μεταξάς, που είπε το ΟΧΙ και πολέμησε τους ταλούς φασίστες».

Στη συνέντευξη στο CRASH, τον Μάη του 2015, δεν τόλμησε να επαναλάβει τα λεγόμενά του για ελληνικό χαιρετισμό, αλλά έδωσε άλλη ερμηνεία. Ρωτήθηκε: «Επιπολαιότητα θα χαρακτηρίζατε σήμερα και ναζιστικούς χαιρετισμούς από στελέχη σας;». Και απάντησε: «Ναι. Παρεξηγήθηκαν κάποιες κινήσεις μας και κακώς έγιναν και από εμένα τον ίδιο. Περισσότερο το κάναμε τότε, σαν πρόκληση απέναντι στην Αριστερά, παρά ότι θέλαμε κάποιους να μιμηθούμε»!

Πολιτική ευθύνη

Αφήνοντας τους σαλτιμπαγκισμούς του φιρερίσκου, περνάμε στην πολιτική δήλωση που έκανε στη συνέντευξή του στον Χατζηνικολάου, στις 17.9.2015.

Η συνέντευξη κράτησε 19 λεπτά και σε όλη τη διάρκειά της δεν τέθηκαν από τον Χατζηνοκολάου ερωτήματα που να προκαλέσουν δήλωση του Μιχαλολιάκου για ανάληψη πολιτικής ευθύνης για τηνδολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στα 14 από τα 19 λεπτά, οι ερωταπαντήσεις αναφέρονται στη δράση της ΧΑ. Τα υπόλοιπα πέντε λεπτά αναφέρονται στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη του 2015. Και ξαφνικά, στο τέλος της συνέντευξης, χωρίς να ρωτηθεί σχετικά, ο Ν. Μιχαλολιάκος έκανε τη δήλωση για ανάληψη πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Ν. Χατζηνικολάου έκανε ερωτήσεις για το τατουάζ του Κασιδιάρη με τον αγκυλωτό σταυρό, για το ναζιστικό χαιρετισμό, για τις θέσεις και τη γνωστή φωτογραφία του Χ. Παππά, στενού συνεργάτη του Μιχαλολιάκου, με ναζιστική στολή. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

«Μιχαλολιάκος: Κύριε Χατζηνικολάου, υπήρξαν και επίλεκτα στελέχη της ΝΔ και του δημοσιογραφικού κόσμου, που κάποτε είχαν ανάλογες ομάδες περιφρουρήσεως. Στην Καλαμάτα είχαν γίνει μεγάλα επεισόδια, είχαν γίνει τραυματισμοί.
Χατζηνικολάου: Αλήθεια είναι αυτό.
Μιχαλολιάκος: Οσον αφορά την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία στο Κερατσίνι την αναλαμβάνουμε. Αλλά ποινική ευθύνη δεν υπάρχει. Αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ για την δολοφονία του Τεμπονέρα, για την δολοφονία του Λαμπράκη; Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη;
Χατζηνικολάου: Κύριε Μιχαλολιάκο, σας ευχαριστώ.
Μιχαλολιάκος: Σας ευχαριστώ και εγώ πολύ, να είσαστε καλά.
Χατζηνικολάου: Καλή σας ημέρα.
Μιχαλολιάκος: Γεια σας».

Είναι φανερό ότι ο Μιχαλολιάκος έκανε τη δήλωση χωρίς να ρωτηθεί από τον Χατζηνικολάου. Είχε προσχεδιάσει να κάνει στο τέλος αυτή τη δήλωση, προκειμένου να εντυπωσιάσει και να προκληθεί συζήτηση. Ο Χατζηνικολάου δεν τσίμπησε και δεν του υπέβαλε καμία ερώτηση, μολονότι αυτή η δήλωση είναι πράγματι σημαντική. Για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, εκπρόσωπος αστικού πολιτικού κόμματος αναλαμβάνει πολιτική ευθύνη για δολοφονία. Οι εκπρόσωποι των αστικών πολιτικών κομμάτων αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στο κόμμα και την άσκηση της εξουσίας (όταν βρίσκονται στην κυβέρνηση) και όχι για διάπραξη δολοφονίας από κάποιο μέλος ή στέλεχος του κόμματός τους. Και θεωρούν πάντοτε αυτονόητο ότι δεν τίθεται ζήτημα ποινικής ευθύνης.

Τα μέλη ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων, ο Δ. Κουφοντίνας, ο Χ. Τσιγαρίδας, ο Ν. Μαζιώτης, η Π. Ρούπα, ο Κ. Γουρνάς, τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ, ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στις οργανώσεις τους και δεν πήραν ποτέ θέση για το αν συμμετείχαν ή όχι στις ενέργειες των οργανώσεών τους. Οι διωκτικοί μηχανισμοί, αστυνομικοί και δικαστικοί, όφειλαν να προσωποποιήσουν την ενοχή τους για τη συμμετοχή τους σε ενέργειες.

Στην περίπτωση του φίρερ της ΧΑ η ανάληψη από τον ίδιον πολιτικής ευθύνης ταυτίζεται με την ποινική ευθύνη. Αυτή η πολιτική δήλωση έγινε σχεδιασμένα απ’ αυτόν, γιατί από τη στάση που είχε κρατήσει μέχρι τότε έναντι του Ρουπακιά, που ήταν στέλεχος της ΧΑ και όχι φίλος ή οπαδός, είχε προκληθεί μεγάλη δυσαρέσκεια  στις γραμμές των Χρυσαυγιτών. Κι αυτή η δυσαρέσκεια μπορούσε να προκαλέσει πλατιά αδράνεια στα μέλη και στελέχη της ΧΑ, εξαιρετικά επικίνδυνη εκείνη την περίοδο που ήταν προεκλογική.

Τον «δίνουν»

Το επιχείρημα του φίρερ ότι δεν υπάρχει ποινική ευθύνη, όπως δεν υπήρξε στις περιπτώσεις του Τεμπονέρα και του Λαμπράκη είναι, φυσικά, αστείο. Για το ρόλο που διαδραμάτιζε ο Μιχαλολιάκος, για την απόλυτη μοναρχία στο νεοναζιστικό μόρφωμα, εκτός των άλλων αποκαλυπτικά στοιχεία έχει δώσει και ο προστατευόμενος μάρτυρας Γ, την μακροσκελή κατάθεση του οποίου μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα της «Κόντρας» (δείτε εδώ).

♦ Ο Μπούκουρας, μιλώντας σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ στη Σαλαμίνα μετά τις εκλογές του 2012 και αναφερόμενος στον φίρερ Μιχαλολιάκο είχε πει ανάμεσα στ’ άλλα: «Δεν έχουμε πρόεδρο. Εχουμε αρχηγό, τον ακολουθούμε πιστά, σαν γνήσιοι στρατιώτες και δεν κάνουμε πίσω σε ό,τι και να μας πει. Ακολουθούμε πιστά ό, τι μας διατάσσει και εκτελούμε».

♦ Σε προεκλογική του ομιλία στη Νεμέα, πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2012, μεταξύ των άλλων είπε: «Μας είπαν μαχαιροβγάλτες, μας είπαν βρικόλακες. Αφού έτσι μας αποκαλούν, θα μας νιώσουν από κοντά και μέσα εκεί θα γίνουμε τα πάντα».

♦ Στις 22 Ιούνη του 2012, σε επετειακή εκδήλωση για τη μάχη στα Δερβανάκια, φωνάζει στα μέλη του χρυσαυγίτικου τάγματος εφόδου: «Παραταχθείτε σωστά, όπως προβλέπεται, Χρυσή Αυγή είστε, ρε».

♦ Στις 17 Ιούνη του 2012, τηλεφώνησε στον δήμαρχο Νεμέας, Ε. Ανδριανάκο, και του είπε: «Από εδώ και πέρα είσαι υφιστάμενός μου». Οταν ο δήμαρχος του ζήτησε εξηγήσεις, ο Μπούκουρας του απάντησε: «Από εδώ και στο εξής θα γίνω η σκιά σου και θα σε κάνω να πετάγεσαι στον ύπνο σου».

♦ Στις 25 Αυγούστου του 2012, ως τοπικός βουλευτής, επιδοκίμασε τις δηλώσεις του Η. Παναγιώταρου: «Στο ηρωικό αυτό στρατόπεδο που φιλοξενούσε  τους ήρωες  που πολέμησαν για την Ελλάδα, έφεραν τους βρωμιάρηδες, αυτά τα σκουπίδια της γης. Δεν θα φύγουμε μέχρι να φύγει και ο τελευταίος  από αυτά τα αποβράσματα».

♦ Στις 2 Γενάρη του 2013, στο «EL NEWS GR», δήλωνε: «Από το 2003 παρακολουθώ εξ αποστάσεως τη Χρυσή Αυγή και τις δράσεις της και από το 2009 έχω την τιμή να ανήκω ως απλός στρατιώτης, δίνοντας τις πρώτες μάχες  στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, απελευθρώνοντας την πρώτη πλατεία της πατρίδας μας».

Σε ανύποπτο χρόνο, ο Μπούκουρας «δίνει» (χωρίς να είναι αυτή η πρόθεσή του) τον φίρερ: αυτός διατάζει και οι παρακάτω εκτελούν τυφλά. «Δίνει», όμως, και τον εαυτό του. Τότε, βλέπετε, κολυμπούσε σε πελάγη φασιστικής αλαζονείας και δε φανταζόταν ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί κατηγορούμενος. Μπορεί τώρα, με τη συνήγορό του, να προσπαθεί να χτίσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, παριστάνοντας τον ανήξερο, όμως  -όπως αποκαλύπτεται από τα παραπάνω στοιχεία, που δεν είναι τα μόνα- γνώριζε πολύ καλά ότι συμμετέχει σε μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Προκαλούν με αστυνομική κάλυψη

Την περασμένη Τρίτη, η αστυνομία επέτρεψε την παρουσία των Χρυσαυγιτών στο πεζοδρόμιο μπροστά από την κεντρική είσοδο του Αρείου Πάγου. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, από που γίνονται συνεδριάσεις για τη δίκη της ΧΑ στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών και είχε σαν αποτέλεσμα, όσοι από τους αντιφασίστες ήθελαν να προσεγγίσουν την είσοδο να πρέπει να περάσουν μέσα από τον κλοιό των νεοναζιστών. Ανάμεσα σ’ αυτούς και η μητέρα με τον θείο του Παύλου Φύσσα.

Η μητέρα και ο θείος του Φύσσα, πριν περάσουν από τον χρυσαυγίτικο κλοιό, διαμαρτυρήθηκαν στον αστυνομικό διευθυντή που είναι επικεφαλής της δύναμης που υποτίθεται ότι είναι επιφορτισμένη με την τήρηση των λεγόμενων μέτρων τάξης. Αυτός δεν έδωσε εντολή να απομακρυνθούν οι Χρυσαυγίτες και έτσι όταν η μητέρα του δολοφονημένου αντιφασίστα πέρασε αναγκαστικά μέσα από τον κλοιό, άκουσε τους αλήτες να τη βρίζουν («άντε γαμήσου, μωρή πουτάνα» κ.ά.). Τον θείο του Φύσσα πήγε να τον σπρώξει ένας θεόρατος χρυσαυγίτης (πάνω από δύο μέτρα και 150 κιλά)!

Η μητέρα και ο θείος αντέδρασαν, όπως ήταν φυσικό, και απευθυνόμενοι στους Χρυσαυγίτες τους αποκάλεσαν σκουλήκια και ναζί. Ο αστυνομικός διευθυντής παρακολουθούσε τα γεγονότα απαθής. Δεν προχώρησε σε συλλήψεις, μολονότι μπροστά του διεξάγονταν αυτόφωρα αδικήματα.

Ρωτάμε: ο αστυνομικός διευθυντής επέτρεψε την παρουσία των χρυσαυγιτών με δική του πρωτοβουλία ή εκτελούσε άνωθεν εντολή με σκοπό να γίνουν γεγονότα, ώστε με πρόσχημα αυτά, να αποφασίσουν να διεξάγεται η δίκη των νεοναζιστών αποκλειστικά στον Κορυδαλλό;

ΚΟΝΤΡΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 17 ΙΟΥΝΗ

Μία απάντηση στο “Νικόλαος Μιχαλολιάκος, φίρερ της Χρυσής Αυγής: Είμαστε η σπορά των νικημένων το 1945 ναζιστών!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *