Δυναμική απάντηση ενάντια στην Εργοδοτική Τρομοκρατία στο Περιστέρι

Μαζική ήταν η απάντηση εργατικών σχημάτων και συλλογικοτήτων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΛΑΝΤΖΑ στην πρόσφατη σύσκεψη πραγματοποιώντας μεγαλειώδη πορεία στο Περιστέρι με αφορμή τον πρόσφατο ξυλοδαρμό συναδέλφου διανομέα από μπράβους του εργοδότη του σουβλατζίδικου “ΒΕΑΚΗ 56” .

Στο συγκεκριμένο δρόμο του Περιστερίου, λειτουργούν πολλές καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια με την πλειοψηφία τους να εφαρμόζουν τις γνωστές πρακτικές ακραίας εκμετάλλευσης και εντατικοποίησης εναντίον των εργαζομένων.

Ο πρόσφατος ξυλοδαρμός άλλου ενός από εμάς που βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με ανάλογες συνθήκες εργασίας, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση η οποία παίρνει πλέον μεγάλες διαστάσεις. Οι μαφιόζικες επιθέσεις εναντίον εργαζομένων του κλάδου όχι μονό δεν θα γίνονται ανεκτές αλλά θα παίρνουν και την απάντηση που πρέπει κάθε φορά στο δρόμο και στις γειτονιές με ανάλογες παρεμβάσεις των ταξικών δυνάμεων .

Σε όλη την διάρκεια της παρέμβασης ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, μοιράστηκαν προκηρύξεις ενώ πετάχτηκαν τρικάκια σε όλη την διαδρομή κατά μήκος της οδού Βεάκη. Η ογκώδης διαδήλωση, φτάνοντας έξω από το σουβλατζίδικο που συνέβη το περιστατικό, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας ενώ αντιπροσωπία συνδικαλιστών και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων πέρασαν μέσα ζητώντας συνάντηση με τον εργοδότη (ο οποίος έλλειπε), έδωσαν προκηρύξεις με αιτήματα και μίλησαν με τους εργαζόμενους .

Σήμερα οι συνάδελφοι που βιώνουν αυτή την αθλιότητα είδαν ότι δεν είναι μόνοι τους , όλοι γίναμε μια γροθιά, ο φόβος έσπασε .

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Βίντεο και φωτογραφίες απο την σημερινή παρέμβαση

Πηγή: ΛΑΝΤΖΑ. Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό – Τουρισμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *