Οι ναρκομαφίες στην περιοχή των Εξαρχείων, οι κρατικοί μηχανισμοί και τα παραμύθια της Χαλιμάς

Του Γ.Γ.

Επειδή τα όσα επακολούθησαν μετά την χθεσινή επιχείρηση των λιμπενομπάτσων, μαζί με εισαγγελέα στα Εξάρχεια, ερευνώντας, υποτίθεται, μια περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών, πήραν μεγάλες διαστάσεις, να γράψουμε δυο πράγματα.

Φυσικά δεν θα μπούμε σε αστυνομικά σενάρια. Αυτά τα πληροφορηθήκαμε απ’ τα όσα διοχετεύουν οι μπάτσοι στα δημοσιοκαφρικά τους παπαγαλάκια.

Ναι υπάρχει πρόβλημα με μαφιόζικες συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά στην περιοχή των Εξαρχείων.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και διαιωνίζεται η ίδια κατάσταση; Μήπως κάποιους τους εξυπηρετεί να παγιώνεται αυτό το σκηνικό;

Και ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Οι θαμώνες και κάτοικοι της περιοχής ή μήπως η ίδια η αστυνομία και η φυσική της ηγεσία  που τους βολεύουν  να “σπρώχνουν” εκεί αυτή την μορφή παραβατικότητας;
Μήπως συνειδητά το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του θέλουν να μας παρουσιάζουν μια “ανεξέλεγκτη περιοχή” στην οποία επικρατεί το περίφημο “άβατο”; 
Για μια“περιοχή εγκληματικότητας”, που απαιτείται επέμβαση του στρατού για να επικρατήσει η νομιμότητα,όπως είπε σήμερα ένας ανεκδιήγητος μπατσοσυνδικαλιστής;
(Είναι το ίδιο άτομο που δικαιολόγησε απόλυτα τους συναδέλφους του οι οποίοι συμμετείχαν στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου).
Μήπως μ’ αυτό τον τρόπο τους δίνεται η δυνατότητα να εξαπολύουν, χωρίς να συναντούν αντιδράσεις, φρονηματικές διώξεις σε ένα νεανικό κατά βάση κόσμο, που αντιστέκεται δυναμικά στην καπιταλιστική βαρβαρότητα

Και πόσο άσχετοι είναι οι μπάτσοι με όλο αυτό το νταλαβέρι; Την απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα μας την είχε δώσει ο Γιώργος Καλαϊτζίδης.
Σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας, το μέλος του “Ρουβίκωνα” είχε καταγγείλει επώνυμα τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων ότι «λαδωνόταν» από τους μαφιόζους της περιοχής. «Δεν αγγίζεται από τους αστυνομικούς κανένας έμπορας ναρκωτικών»μας είχε πει χαρακτηριστικά
Οχι ότι είναι μοναδικός ο συγκεκριμένος μπάτσος, που χρησιμοποιεί τέτοιες δραστηριότητες για να “συμπληρώνει¨τις χρηματικές απολαβές του.
Αλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν αποκαλύψεις για  μπάτσους οι οποίοι είχαν μηνιαίο μισθό από τους εμπόρους ναρκωτικών στο Μενίδι για να τους «προστατεύουν». (Αυτά τα περιστατικά που έρχονται στον αφρό είναι σταγόνα στον ωκεανό).
Στεκόμαστε όμως για το τι συμβαίνει στα Εξάρχεια.

Οι “παλιοί” από μας θυμόμαστε ότι οι πρώτες μπατσάδικες «επιχειρήσεις αρετής» στα Εξάρχεια ξεκίνησαν το 1984 πάντα με πρόσχημα την “καταπολέμηση των ναρκωτικών”.
Μετά τόσες δεκαετίες, και την εναλλαγή τόσων κυβερνήσεων υπήρξε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα;
Μέχρι και σήμερα υπάρχουν στέκια στα Εξάρχεια που είναι γνωστά στην αστυνομία και διακινούνται ναρκωτικά.
Και μην μας πει κανένα όλες αυτές τις δεκαετίες, δεν υπήρξε “πολιτική βούληση”, γιατί αυτό θα ακουστεί σαν ανέκδοτο.

Το ποια ήταν και είναι η στάση των αναρχικών και αντιεξουσιαστών σ’ αυτή την κατάσταση που σε ένα βαθμό έχει ριζώσει στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, την βλέπουμε σ’ αυτό το βίντεο το οποίο φέρει την λεζάντα:  “Απέναντι στους σχεδιασμούς για τη μετατροπή της πλατείας Εξαρχείων σε πεδίο ελέγχου, κατανάλωσης και ναρκεμπορίου, αναρχικοί και κομμουνιστές κινηθήκαμε οργανωμένα και συλλογικά αντιπαρατιθέμενοι έμπρακτα στη δραστηριότητα των εμπόρων ναρκωτικών“.

Ανάλογες κινηματικές δράσεις ενάντια στους εμπόρους ναρκωτικών, θα συναντήσουμε πολλές με μια αναζήτηση στο youtube. (Εδώ μια χαρακτηριστική).

Την ίδια στιγμή ποια είναι η στάση του αστικού κράτους απέναντι στις ναρκομαφίες των Εξαρχείων; 
Αυτό θα αφήσουμε να μας το πει ένα απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας που είχε τίτλο: “Αστυνομία, Μαφίες, Δικαιοσύνη: Μια αποδεδειγμένη συνεργασία

“Ταυτόχρονα όμως, το κράτος παίρνει θέση σε σχέση στην αντίσταση που εκφράζουν κάτοικοι, συλλογικότητες και αγωνιστές στα Εξάρχεια μέσα από τη Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων στην οποία συμμετέχει και Κ* ΒΟΞ, ενάντια στις μαφίες και το εμπόριο ναρκωτικών που λυμαίνονται τη γειτονιά….

Το κράτος έχει πάρει θέση υπέρ των μαφιών που διακινούν ναρκωτικά στην περιοχή, τις οποίες πια, όχι μόνο ανέχεται και καλύπτει, αλλά επιπλέον, τους υποδεικνύει και ποιοι είναι αυτοί που τις απειλούν…

Το κράτος στο πλαίσιο απόπειρας υποβάθμισης της γειτονιάς των Εξαρχείων και της εξάλειψης της κουλτούρας αντίστασης που προωθείται από τους αγωνιζόμενους ανθρώπους και τις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, από τη μία εθελοτυφλεί στις όποιες κινήσεις των μαφιόζων σε όλα τα επίπεδα και από την άλλη εμπλέκει, διώκοντας για μια πιο ριζοσπαστική ενέργεια αναρχικών ενάντια στις μαφίες, συντρόφους μας“.

Αυτή η πραγματικότητα. Ολα τα υπόλοιπα που διακινούν οι μπάτσοι και τα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια τους, είναι παραμύθια της Χαλιμάς..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *