Τι συμβαίνει με Μητσοτάκη και Μαρινάκη; Κάρφωμα ή Ξεκάρφωμα;

Την ώρα που στην Ευρώπη και στην ελληνική δικαιοσύνη εκκρεμούν σοβαρά και θεσμικά ερωτήματα για το «ξήλωμα» της ηγεσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να δώσει διαπιστευτήρια «θεσμικής ορθότητας» σε διεθνές ακροατήριο μέσω της συνέντευξης του στην γερμανική εφημερίδα FAZ.

Και την στιγμή που μια από τις πιο κρίσιμες υποθέσεις τος οποίες ελέγχει η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι εκείνη του μονοπωλίου στην αγορα διανομής Τύπου και ο ρόλος του πρακτορείου «Άργος», ο Έλληνας πρωθυπουργός επιλέγει να πάρει αποστάσεις από τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου κσι ένθερμο υποστηρικτή του προεκλογικά, τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Πρόκειται για κίνηση που αποτελεί απλώς «ξεκάρφωμα» – με δεδομένη και την έντονη κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση περί πρόθεσης «κουκουλώματος» της υπόθεσης του «Άργους» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού – ή πρόκειται για προειδοποιητικές βολές μεταξύ δυο πολιτικών εταίρων;

Το επόμενο διάστημα θα δείξει τι από τα δυο συμβαίνει, το βέβαιο όμως είναι ότι για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνον αποστασιοποιείται από τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά μιλά και για «μονοπώλια» στον Τύπο με επιδίωξη την «πολιτική προστασία» συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Συγκεκριμένα, στην συνέντευξη του στην FAZ, μιλώντας για το ζήτημα της Επιτροπής Ανταγωνισμού,, ο πρωθυπουργός είπε: «Η χώρα μας έχει το επιπρόσθετο πλεονέκτημα ότι διαθέτει μια ομάδα ανθρώπων κατάλληλων για τέτοιες δραστηριότητες. Ωστόσο, ο επιχειρηματικός κόσμος θα πρέπει να επανεξετάσει σοβαρά κάποια πράγματα. Έχουμε κάποιες βολικές συμφωνίες με επιχειρήσεις που κατέχουν σχεδόν μονοπωλιακή θέση, και οι οποίες με τα δικά τους Μέσα Ενημέρωσης προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πολιτική και ελπίζουν να εξασφαλίσουν την προστασία τους. Δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέσαμε τον καλύτερο Έλληνα εμπειρογνώμονα σε θέματα ανταγωνισμού από το Λονδίνο επικεφαλής της εποπτικής Αρχής για τον ανταγωνισμό».

Κατόπιν αυτού του μηνύματος αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση της πλευράς Μαρινάκη, η οποία παίρνει πολύ συχνά θέση επι κρίσιμων πολιτικών θεμάτων, είτε με δηλώσεις του ίδιου του εφοπλιστή, είτε με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που ελέγχει – ΝΕΑ, Βήμα, in.gr, One Channel – καθώς και των μέσων του εκδότη Γιάννη Κουρτακη.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν είναι το πρώτο, αλλά το δευτερο μετεκλογικό «τζαρτζαρίσμα» ανάμεσα στις πλευρές Μητσοτάκη και Μαρινάκη. Η πρώτη σύγκρουση(;) είχε έρθει όταν η κυβέρνηση όρισε γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ (επι των ημερών της τραγωδίας στο Μάτι) Κωνσταντίνο Τσουβάλα. Τότε τα ΝΕΑ και το in.gr είχαν ασκήσει σκληρή κριτική με τίτλους όπως «Έλεος!» και «Επιλογή – προσβολή για τους νεκρούς στο Μάτι». Το ενδιαφέρον είναι πως μόλις προκλήθηκε θόρυβος γι αυτή την κριτική οι σχετικές αναρτήσεις εξαφανίστηκαν – και δη εντός 24ωρου -από τα media του ομίλου Μαρινάκη. Ακόμη  μεγαλύτερη αίσθηση είχαν προκαλέσει δηλώσεις που έγιναν στο κανάλι One Channel σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε εντολή από το Μαξίμου να θαφτεί το θέμα Τσιυβάλα.

Συγκεκριμένα στην εκπομπή των Διονύση Νασόπουλου και Γιώργου Χουδαλάκη με καλεσμένο τον διευθυντή σύνταξης του in.gr, που ανήκει στον ίδιο όμιλο, Βασίλη Κανέλλη ακούστηκε ότι «το Μαξίμου ζήτησε από τα ΜΜΕ να μη “σηκώσουν” ψηλά το θέμα Τσουβάλα». «Μαθαίνω ότι εχθές το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε “εντολή” να μην ανέβει ψηλά το θέμα. Δεν κατάλαβα! Γιατί να μην ανέβει;», είπε χαρακτηριστικά και οι δύο παρουσιαστές συμφώνησαν μαζί του. Ωστόσο λίγες ώρες μετά, και το συγκεκριμένο βίντεο κατέβηκε από το διαδικτυακό αρχείο του καναλιού….

Πηγή: tvsx

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *