Αισχροκέρδεια με κυβερνητική σφραγίδα: Το υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης αγοράζει γάντια και μάσκες σε τιμές σοκ!

Tην ώρα που ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης αρνείται να επιβάλει διατίμηση στα αγαθά που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της επιδημίας και την προστασία των πολιτών από τον κοροναϊό, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, φροντίζει να δικαιώνει όλους όσους αισχροκερδούν με μια απίστευτη προμήθεια.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στις 13 Μαρτίου προχωρά με απευθείας ανάθεση στην προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας όπως γάντια, μάσκες και αντισηπτικά σε τιμές που είναι πραγματικά εξωφρενικές. Πιο συγκεκριμένα, αγοράζει αντισηπτικά gel με 20 ευρώ , μάσκες FFP2 (αμφιβόλου αποτελεσματικότητας) με 15 ευρώ, χειρουργικές μάσκες με 3,4 ευρώ και γάντια latex με 9,5 ευρώ το κουτί των 500 τεμαχίων.

Το συνολικό ποσό που πληρώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη συγκεκριμένη απευθείας προμήθεια είναι 23.696 ευρώ! Μάλιστα, σύμφωνα με φαρμακοποιούς, οι τιμές αυτές είναι περίπου πενταπλάσιες από αυτές που ίσχυαν την περασμένη εβδομάδα και, φυσικά, δεν περιέχουν καμία έκπτωση λόγω του μεγάλου τζίρου.

Η εξωφρενική αυτή προμήθεια αποκαλύπτεται ενώ η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να επιβάλει διατίμηση αλλά ο αρμόδιος Υπουργός ανακοίνωσε ως μέτρο καταπολέμησης την απαλλαγή ΦΠΑ, που αποδεικνύεται ότι θα ενισχύσει περαιτέρω την αισχροκέρδεια αφού συνιστά επιπλέον κίνητρο για υπερτιμολογήσεις και παρόμοιες πρακτικές.

Πηγή: Θοδωρής Καραγιαννίδης – tvxs

Μία απάντηση στο “Αισχροκέρδεια με κυβερνητική σφραγίδα: Το υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης αγοράζει γάντια και μάσκες σε τιμές σοκ!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *