200 ευρώ για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους θεσπίζει η κυβέρνηση

Ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτσης, στην εκπομπή ”Επί του Πιεστηρίου”, στον δημοσιογράφο κ. Σιαδήμα, στο Kontra Channel, δεν απέκλεισε επιβολή της νέας εκ περιτροπής απασχόλησης, που εισάγεται με την πρόσφατη Π.Ν.Π(68Α’/20.3.2020), που προβλέπει μείωση μισθών κατά 50%, ακόμα και σε εργαζόμενους, που απασχολούνται με καθεστώς μερικής απασχόλησης(!).

Σύμφωνα με τον νόμο Ν.3846/2010, Ν.3899/2010 και το Ν.4635/2019, αν περιοριστούν οι δραστηριότητές του ο εργοδότης μπορούσε, αντί της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, να επιβάλλει σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης στην επιχείρησή του, η διάρκεια της οποίας δεν επιτρεπόταν να υπερβαίνει τους εννέα (9) μήνες στο ίδιο ημερολογιακό έτος, μόνο εφόσον προηγουμένως είχε προβεί σε ενημέρωση και διαβούλευση με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 260/2006 και του ν. 1767/1988.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Με βάση τη νομολογία, ήταν αδύνατη η εφαρμογή εκ περιτροπής απασχόλησης, σε εργαζομένους που ήδη εργάζονταν με σύστημα μερικής απασχόλησης!

Με βάση την πρόσφατη Π.Ν.Π. λοιπόν, αν εργαζόμενος που αμείβεται με το βασικό μισθό σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, ενταχθεί στο νέο σύστημα εκ περιτροπής εργασίας θα λάβει μηνιαίο μισθό 200 ευρώ!

Πηγή: Διονύσης Τεμπονέρας, εργατολόγος – f/b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *