Χαρδαλιάς: Η στόφα του θρασύδειλου και του αποτυχημένου κοινωνικά, εξουσιαστή

Καταδικαστικές αποφάσεις. Υπεξαιρέσεις. Πρόστιμα. Παρατυπίες. Μηνύσεις. Ποινές φυλάκισης. Η στόφα του κλεφτοκοτά γιδογάμη που του χάρισαν σκαρπίνι και γραβάτα.

Η στόφα του θρασύδειλου και του αποτυχημένου κοινωνικά, εξουσιαστή. Η στόφα του εκβιαστή που είναι πολιτικά τακτοποιημένος κοινωνικά ευυπόληπτος, και νομικά προστατευμένος.

Διάβασα ότι τον γουστάρουν οι γυναίκες.

Ποιες γυναίκες τον γουστάρουν; Αυτές που καυλώνουν, με ράσα εξουσία και στολή;

Αυτές που θρέφουν και αναθρέφουν μπάτσους και Πατριαρχία αλλά καταγγέλλουν σεξισμό;

Αυτές που διαβάζουν Μαντά και Ωροσκόπο;

Αυτές που τρέμουν την χειραφέτηση και παντρεύονται επιδόματα και αστική ασφάλεια;

Οι πλύστρες της Πατριαρχίας;

Το όνομα του Νίκου Χαρδαλιά ανέβηκε για πρώτη φορά στα πρωτοσέλιδα τον Φεβρουάριο του 2005, όταν ο 37χρονος δήμαρχος της ΝΔ λανσάρισε πρόγραμμα «Εθελοντικής Φύλαξης», για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στη γειτονιά της δικαιοδοσίας του.
Εξήγησε ότι το εμπνεύστηκε από τον θεσμό «Neighbourhood Watch», γνωστό από τα αμερικάνικα σήριαλ. Και ζητούσε 150 εθελοντές, για να αναλάβουν καθήκοντα περιφρούρησης.

Ο ρόλος αυτών των εθελοντών φυλάκων θα ήταν να περιπολούν τους δρόμους τις νυχτερινές ώρες (10 μμ με 5 πμ), με δύο περιπολικά αγορασμένα από τον Δήμο και εφοδιασμένα με «φάρο» και προβολέα. Εάν παρατηρούσαν ύποπτη κίνηση ή περιστατικό σε εξέλιξη, θα ειδοποιούσαν άμεσα την αστυνομία.

Πρόκειται, φυσικά, για πολιτοφυλακή. Παράνομη πολιτοφυλακή.

Τελικά, το σχέδιο εγκαταλείφθηκε προ της κατακραυγής και του θεσμικού κενού. Ο Χαρδαλιάς, που είχε πρωτοεκλεγεί το 2003, ανανέωσε τη θητεία του και έμεινε στο δημαρχείο Βύρωνα μέχρι το 2014, όταν εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής για μία πενταετία.

Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης προφανώς θυμήθηκε το ανδραγάθημα του 2005 και θεώρησε τον στενό συνεργάτη και φίλο του ιδανικό άνθρωπο για την Πολιτική Προστασία και Διαχείριση Κρίσεων.

Yπάρχουν και άλλα θέματα, όμως, κρυμμένα πίσω από το αυταρχικό ύφος, τα δασκαλίστικα γυαλιά και τα σχεδόν στρατιωτικά γιλέκα του τέως δημάρχου. Θέματα σχετικά με το χρήμα. Και με δικαστική βούλα.

Τον Δεκέμβριο του 2015, μετά από αναβολές που κράτησαν μία πενταετία, το 10ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας επέβαλε πρωτόδικη ποινή 1 έτους με αναστολή, καθώς και πρόστιμο 3.000 ευρώ, στον Νίκο Χαρδαλιά και την εταιρία Α.Ε. Γήγερτον για ρύπανση δασικής έκτασης στον Υμηττό, μετά από καταγγελίες πολιτών στο Δασαρχείο Πεντέλης.

Τον Ιανουάριο του 2017, το Εφετείο Πλημμελημάτων μείωσε την ποινή του Χαρδαλιά σε 6μηνη φυλάκιση με αναστολή για την ίδια υπόθεση του 2010, απαλείφοντας το πρόστιμο.

Στην εκδίκαση παρεμφερούς μήνυσης, για έργα οδοποιίας αξίας 3 εκ. ευρώ σε αναδασωτέα περιοχή, το 9ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας επέβαλε πρωτοδίκως τον Δεκέμβριο του 2016 ποινή φυλάκισης 1 έτους με αναστολή και πρόστιμο 1.500 ευρώ τόσο στον Χαρδαλιά όσο και στην εργολήπτρια εταιρεία.

Νωρίτερα, το 2013, η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων επέβαλε στον Χαρδαλιά πρόστιμο 63.423 ευρώ για παρατυπίες στα οικονομικά των δημοτικών εκλογών του 2010. Το συγκεκριμένο ποσό, από τα έσοδα του συνδυασμού του, δεν αναρτήθηκε στην κεντρική βάση δεδομένων.

Τελικά, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Τον Μάρτιο του 2020 απεφασίσθει διαγραφή προστίμων συνολικού ύψους 800.000 ευρώ για τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο δήμαρχος υπήρξε θέσει πρόεδρος του Αθηναϊκού από το 2005 ως το 2015 και μάλιστα πανηγύρισε την κατάκτηση του Εurocup το 2010, όταν η δημοφιλία του εκτοξεύτηκε.

Ο Χαρδαλιάς κατηγορήθηκε το 2013 ότι διοχέτευσε κονδύλια του Δήμου Βύρωνα στην ομάδα μπάσκετ γυναικών του Αθηναϊκού, από τα έσοδα του καλοκαιρινού φεστιβάλ στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Κατηγορήθηκε για χαμένα έσοδα από τις εισπράξεις του Θεάτρου Βράχων και για τα χρέη 500.000 ευρώ που συσσωρεύονταν στον σύλλογο.

Είμαστε απέναντι με αυτό το θρασύδειλο και με ξένα αρχίδια φασιστάκι. Με το αλλοπαρμένο τσόλι που ποζάρει στον φακό.

Οσο για αυτές που τον γουστάρουν, είναι αυτές που μεγαλώνουν μπάτσους και σιδερώνουν το σώβρακο του άντρα τους για να βιάσει νηστικές ανήλικες της Πατησίων ένα λεπτό πριν λιποθυμήσουν, θύματα νταβατζήδων.

Είναι οι γυναικούλες που αποτελούν τον εθνικό κορμό. Φωλιάζουν γατάκια, βρίζουν προσφυγόπουλα, και αναθρέφουν μπάτσους. Οι δούλες και οι πλύστρες της Πατριαρχίας τον γουστάρουν. Οι χειραφετημένες αυτόφωτες γυναίκες, ως άντρες, εννοούν τα αυτόφωτα οντά.
Οχι κλεφτοκοτάδες με αντιανεμικό σε κλειστό χώρο επειδή χέζονται να εμφανιστούν σε ανοιχτό, και ζελέ από το πλαστικό κουβαδάκι στο μαλλί.

Πηγή: sitara Toufaseou -f/b

4 απαντήσεις στο “Χαρδαλιάς: Η στόφα του θρασύδειλου και του αποτυχημένου κοινωνικά, εξουσιαστή”

  1. ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΘΈΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΈΝΗ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟΎΣ ΕΙΔΙΚΟΎΣ ΛΟΙΜΏΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑΤΊ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΉΓΙ ΚΑΊ ΤΌ ΨΆΡΕΜΑ. ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ.
    ΈΧΕΤΕ ΕΜΜΟΝΉ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΝΉΓΙ ΚΑΊ ΤΌ ΨΆΡΕΜΑ.
    ΕΊΝΑΙ ΤΥΧΑΊΟ ΌΤΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΌΓΩΝ ΠΡΆΣΙΝΩΝ;

    Α ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΌΣΤΙΜΟ ΚΆΝΤΟ 534€ ΝΑ ΉΜΑΣΤΕ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.
    ΚΡΊΜΑ.

  2. ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ κ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΣΕΞΥ .ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΥΝΧΡΟΝΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΤΣΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΑΠ ΤΑ ΚΑΤΕΥΘΗΝΟΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ …

  3. Μονο τα βοθροκαναλα θα ανακηρυσαν σεξι αντρα αυτο το πραγμα…..αναγουλιαζω με την φατσα του και μου ρχεται εμετος…..Που πηγαν αυτα τα προστιμα αληθεια?Τα σβησε ολα το καλο του φιλαρακι?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *